Олександр Ковальов

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Олександр Ковальов

Біографія:

Ковальов Олександр Михайлович народився 25 січня 1980 року у м. Світловодську, Кіровоградська обл. Навчався в загальноосвітній школі №?5. Закінчив Полтавську сільськогосподарську академію. Після навчання працював консультантом у магазині "Апельсин" та "Домовий".

З перших днів брав участь у Революції гідності, після чого поїхав захищати Батьківщину на Одеському напрямку в складі бригади спеціального призначення "Азов", служив до середини 2019 року.

23 лютого 2022 року Олександр поїхав на заробітки до Польщі, а вже 24 лютого 2022 року дізнавшись про повномасштабну війну захисник відразу вирушив додому. 25 лютого 2022 року Олександр поїхав захищати країну, служив у Добровольчому українському корпусі (ДУК) — 67-ма окрема бригада.
Старший лейтенант Олександр Ковальов був командиром стрілецького взводу стрілецької роти, стрілецького батальйону.

За життя Олександр був нагороджений почесною відзнакою "За оборону Маріуполя", знаком МВС — медаллю "Захиснику Маріуполя", нагрудним знаком "За відзнаку в службі" та відзнакою Президента України "За участь в антитерористичній операції", а також нагороджений грамотою за старанність та наполегливість при виконанні службових обов’язків.

Загинув Олександр 10 лютого 2024 року в бою за Батьківщину поблизу н.п. Первомайське, Донецької області, виявивши стійкість і мужність під час виконання службових обов’язків.

Олександр Ковальов

Публікації

[group=1][/goup]