Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

На сесії міської ради

Минулої п'ятниці, 5 липня, у депутатській кімнаті ад-мінбудинку відбулося пленарне засідання п'ятдесят дев'ятої позачергової сесії Світловодської міської ради.
На момент відкриття засідання у залі були присутні 29 депутатів, що забезпечило наявність кворуму – необхідну кількість обранців для прийняття рішень.
^ Реклама ^

На порядок денний було винесено лише одне питання – про надання дозволу СП ТОВ "Світловодськпобут" на отримання кредиту у ВАТ "Державний ощадбанк" у сумі 4 млн.грн. терміном на три роки.

Проте депутат Ольга Литвиненко звернулася до колег включити до розгляду на сесії ще одне питання. Вона вважає, що під час її звільнення з посади заступника міського голови з гуманітарних питань було допущено порушення. Литвиненко просила колег створити тимчасову контрольну комісію для з'ясування даного питання. Пропозицію про включення даного питання до порядку денного поставили на голосування, але голосів не вистачило. Тож перейшли до розгляду основного і єдиного питання.

Отже, теплопостачальне підприємство СП "ТОВ "Світловодськпобут" просить дозволу у міської ради на оформлення кредиту у сумі 4 млн. грн. За словами генерального директора СП "ТОВ "Світловодськпобут" Сергія Яременка, дані кошти потрібні підприємству для погашення боргу за використаний у попередньому опалювальному періоді газ. Нещодавно представники НАК "Нафтагаз України" висунули умову – до 1-го серпня у терміновому порядку розрахуватися за газ, використаний для опалення помешкань населення. І якщо борг не буде погашено, то постане питання про зрив початку опалювального сезону. А борг, зазначив Сергій Олександрович, чималий: лише населення винне опалювальникам більше 5 млн.грн. До того ж бюджетні установи мають великий борг перед опалювальним підприємством. Зокрема, управління освіти, молоді, культури та охорони здоров'я в цілому винні близько 2 млн. грн.

Думки народних обранців були різними. Геннадій Френкель наголошував на тому, що розгляд даного питання не належить до компетенції міської ради. Є уповноважений представник (секретар міської ради), хай він і дає дозвіл. Сергій Волохов наполягав на тому, аби на власні очі побачити кредитну угоду. Йому пояснили, що форма угоди одна для всіх і змінювати її не можна: хочеш кредит – підписуй, не влаштовують умови – грошей не отримаєш. Проте заспокійливим фактором є те, що місто нічого не віддає банківській установі в заставу. Перший заступник міського голови Юрій Лукинський зауважив, що це не проблема "Світловодськпобуту", це проблема всього міста (не було б боргів, не виникла б потреба у кредиті). І якщо зараз зволікати з рішенням – можемо залишитися без опалення. Тоді доведеться у тер-міновому порядку шукати кошти і погоджуватися на будь-які умови та застави.

Останнім слово взяв секретар міської ради Віталій Юшко: "Можу уявити, скільки питань виникло б до мене, зокрема, у депутатів, як би я підписав даний документ одноосібно. До того ж я не бачу нічого страшного в тому, щоб залучити міську раду до вирішення одного з найважливіших питань життєдіяльності міста".

Отже питання поставили на голосування і 29-а голосами проект рішення було підтримано. Сесію оголошено закритою.

Микола ШВЕРНЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top