П’ятниця, 10 травня 2024

^ Реклама ^
Светловодск Актуально

Дачі: новий сезон – старі проблеми

Минулого четверга у виконкомі пройшла зустріч представників садових товариств міста із представниками влади, громадської ради міста, перевізниками садовими маршрутами та ін.
На початку зустрічі секретар міської ради Геннадій Френкель зазначив, що у подібні скрутні часи дачні ділянки для багатьох людей стають відрадою і порятунком, а з іншого боку – джерелом наживи для, м’яко кажучи, не зовсім чесних громадян. Тому на зустрічі обговорювали три питання: пасажирські перевезення в напрямку садових товариств, охорона та приватизація земельних ділянок.
^ Реклама ^

Про транспортні перевезення вже говорилося дуже багато. Дачники, як завжди, не задоволені запропонованим (чи нав’язаним) сервісом, а перевізники намагаються пояснити, що, врахувавши всі вимоги пасажирів, вони позбавляться головного – прибутку, а отже і доцільності існування маршрутів як таких в цілому. Декількома словами ситуацію можна пояснити таким чином: пасажири не хочуть плати більше, але хочуть їздити, а перевізники не хочуть їздити за такі (нинішня вартість) гроші і …їдуть «їздити» у Кременчук, де умови набагато кращі.

Піднімали питання і щодо застосування для перевезень улюблених автобусів дачників – «гармошок». Але представник АТП «13507» Володимир Артеменко зазначив, що сьогодні вартість одного квитка на «гармошці» складе 5 грн. То чи хочемо ми такої послуги? Проте він запевнив присутніх, що їхнє підприємство наразі відслідковує пасажиропотік і за тиждень-два вони зможуть налагодити нормальну безперебійну роботу по садовим маршрутам і без застосування надто дорогого «Ікаруса». Зі свого боку В.Артеменко просив звернути увагу на те, що по 4-му маршруту фактично відсутні зупинки, а по маршруту №15 – дорожнє покриття (мається на увазі частина маршруту після ревівського масиву). Щодо рейкового автобуса (нової сучасної електрички), то він свій рух повинен розпочати після 15-20-го квітня.

Про особливості приватизації дачних (земельних) ділянок присутнім розповів представник відділу земельних ресурсі О.Наумчик, який порадив не квапитися з цим питанням, адже сьогодні на державному рівні знову відбуваються зміни в процедурі приватизації землі. Тим більше, що вартість даної послуги далеко не дешева.

І останнє питання – охорона території дачних товариств. Геннадій Френкель запевнив присутніх, що цю проблему розуміють і у виконкомі, і у правоохоронних органах. Тому зараз відпрацьовується порядок, за яким представники міліції охоронятимуть майно дачників.

Микола ШВЕРНЕНКО.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top