Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Влада

Задля безпечного відпочинку дітей Новина з фото

Задля безпечного відпочинку дітей
21 червня у кабінеті першого заступника міського голови Олени Балюк відбулася тематична нарада щодо організації підготовки спортивних споруд та інших місць для безпечного проведення масових спортивних та культурно-розважальних заходів, безпечної експлуатації дитячих ігрових майданчиків та атракціонної техніки.
^ Реклама ^

Нарада була проведена за ініціативи Управління Держпраці у Кіровоградській області, виконавчим комітетом Світловодської міської ради за участю першого заступника міського голови Олени Балюк, головного державного інспектора відділу нагляду в будівництві, котлонагляді, на транспорті та зв'язку Управління Держпраці у Кіровоградській області Анатолія Шумейка, в. о. начальника Світловодського міжрайонного відділу управління ДСНС у Кіровоградській області Дмитра Шевченка, начальника Світловодської РЕМ ПрАТ Кіровоградобленерго Михайла Розпутнього, страхового експерта з охорони праці Світловодського відділення Управління виконавчої дирекції Фонду соціального страхування України у Кіровоградській області Сергія Якименка. На нараді були присутні начальники управлінь виконавчого комітету Світловодської міської ради, керівники міського Палацу культури, парку культури і відпочинку ім. Т. Шевченка, комплексної дитячо-юнацької спортивної школи, спортивного комплексу ім. А. Тузовського.

На нараді розглянули кілька важливих питань. Зокрема обговорювався технічний стан атракціонної техніки, що експлуатується комунальним підприємством "Світловодський міський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченка" та заходи щодо її належного утримання. Йшлося і про забезпечення безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків, а також інших об'єктів відпочинку дітей у місті. Піднімалася тема щодо забезпечення виконання вимог порядку підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-розважальних заходів, затверджених Постановою КМУ від 18.12.1998 року №2025.

На нараді виступили Анатолій Шумейко, Дмитро Шевченко, Михайло Розпутній, Сергій Якименко. Вони надали інформацію про вимоги до майданчиків для встановлення атракціонів, до монтажу обладнання, перевірки і випробування після монтажу, включення в експлуатацію та організацію обслуговування атракціонів у відповідності до вимог "Правил будови і безпечної експлуатації атракціонної техніки" (НПАОП 92.7-.1.01-06), про порядок підключення до мережі електроустановки тимчасового електропостачання (атракціони тощо).

Особливу увагу приділили питанням безпечної експлуатації дитячих ігрових та спортивних майданчиків, значна частина яких не має власників та експлуатується з порушенням норм. Було запропоновано розробити місцеві правила їх утримання та експлуатації і затвердити рішенням виконкому. Виступаючими було відзначено, що на виконання вимог порядку підготовки спортивних споруд та інших спеціально відведених місць для проведення масових спортивних та культурно-видовищних заходів, затвердженого Постановою КМУ від 18 грудня 1998 року за № 2025, щорічно проводяться технічне обстеження спортивних споруд з метою встановленнях експлуатаційної надійності та стійкості будівельних конструкцій, відповідності шляхів евакуації затвердженим нормативам, а також здійснення заходів пожежної безпеки. В той же час не завжди організатори заходів створюють спільні робочі комісії, не здійснюється оперативно-технічний огляд об’єктів, перевірка підготовки обслуговуючого персоналу, не складаються протоколи про можливість проведення заходу.

Керівники комунальних закладів, зокрема директор КП "Світловодський міський парк культури і відпочинку ім. Т.Г. Шевченко" Юрій Колос, директор КДЮСШ №1 Василь Мороз взяли активну участь в обговоренні питань, що розглядалися, вносили пропозиції щодо їх реалізації.

За результатами наради перший заступник міського голови дала доручення керівникам управлінь щодо забезпечення виконання вимог нормативних документів, покращення технічного стану атракціонної техніки, розробці проектів документів тощо.
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей
Задля безпечного відпочинку дітей

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top