Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Освіта

Коледж — це місце, де народжується особистість, громадянин, майбутній фахівець, майбутній фахівець, дослідник Новина з фото

Коледж — це місце, де народжується особистість, громадянин, майбутній фахівець, майбутній фахівець, дослідник
Світловодський політехнічний коледж — єдиний вищий навчальний заклад у нашому місті. Щороку він випускає зі своїх стін молодих спеціалістів для різних галузей господарства, гостинно відкриваючи двері новим студентам. Вони його основне багатство, той лакмусовий папірець, що визначає результати діяльності закладу та роботу колективу викладачів.
^ Реклама ^

Навчатися в коледжі нелегко, але дуже цікаво. Нелегко, бо це вимагає значного часу та уваги, а цікаво, бо формує подальший життєвий шлях, професію, впливає на якість та зростання особистості.

Дякуючи талановитим і завзятим викладачам, життя студентів нашого коледжу це не тільки навчання, а й активне громадське та культурне життя, зустрічі, різноманітні заходи, яскраві події, безліч можливостей та перспектив. Це також і участь у різноманітних внутрішніх, обласних, республіканських конкурсах, олімпіадах, науково-практичних конференціях, грантах Президента України для талановитої та обдарованої молоді.

В стінах коледжу студенти роблять перші кроки до наукової діяльності. Вони успішно беруть участь у спільних науково-практичних семінарах, конференціях з питань вдосконалення підготовки спеціалістів з навчальними закладами ІІІ-ІУ рівнів акредитації, зокрема Центральноукраїнським національним технічним університетом, Харківським політехнічним університетом, Харківським національним університетом радіоелектроніки, Кременчуцьким національним університетом ім. М. Остроградського, Переяслав-Хмельницьким державним педагогічним університетом імені Г.Сковороди.

Саме в коледжі вперше спробували свої сили в наукових пошуках випускники економічного відділення Бояр Андрій та Кійко Настя, які у 2016 році взяли участь у конференції студентської та шкільної молоді Центральноукраїнського національного технічного університету. Організатори відмітили їх роботи за оригінальність та креативність.

Восени цього навчального року студентка третього курсу спеціальності "Економіка підприємства" Орел Ліза, а навесні Шрубенко Костянтин, Ковальов Сергій, Шевчук Дмитро та Величко Анна стали учасниками Всеукраїнської науково - практичної конференції "Вітчизняна наука на зламі епох. Проблеми та перспективи розвитку", яка проходила в Переяслав-Хмельницькому державному педагогічному університеті імені Г.Сковороди. Роботи були відмічені сертифікатом, а наукові статті надруковані в збірнику.

Тріумфальною стала участь старшокурсників у 12-й науково-технічній конференції молодих вчених і спеціалістів в Кременчуцькому національному університеті імені М. Остроградського. Випускники радіотехнічного відділення Кравець Микола, Нагуляк Сергій, Бибик Олександр, Малиновський Сергій продемонстрували свої діючі моделі, які зацікавили науковців і були відмічені у підсумкових матеріалах конференції. Випускник радіотехнічного відділення Нечаєв Роман став учасником міжнародної конференції з радіотехніки, яка проходила в Харківському національному університеті радіоелектроніки. Його праця була однією з кращих серед вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації та ввійшла до збірки наукових матеріалів.

В коледжі звертають значну увагу на всебічний розвиток студентів, створюють для цього умови. Конференції, олімпіади з навчальних дисциплін, дебати в різноманітних форматах, художня самодіяльність — це далеко не все, де може проявити себе кожен. Традиційною і популярною стала конференція "Дивовижний Світ ІТ-технологій". Велика кількість випускників коледжу, протягом багатьох років, визначали свій життєвий шлях, дякуючи її проведенню. В цьому році вона пройшла особливо успішно і виявила значну кількість неординарних особистостей. Також, щорічно циклова комісія комп’ютерних дисциплін проводить олімпіаду з інформатики та інформаційних технологій. Переможцями та призерами цьогорічної внутрішньо олімпіади з інформатики стали: серед студентів І курсу: Козенко Максим — І місце, Салабутін Марк — II місце, Троян Ілля — III місце; з інформаційних технологій І місце здобув Балюк Ілля, а ІІІ-е — Бєліков Олександр.

Завжди успішно демонструють свої знання, навички та вміння студенти коледжу на обласних олімпіадах. Вже не перший рік призером обласної олімпіади з інформатики стає студент III курсу Ігнатюк Євген. Нещодавно в рамках міжнародного чемпіонату комп’ютерних талантів "Золотий байт", Євген пройшов регіональний відбір, зайнявши II місце та готується до участі у всеукраїнському конкурсі. В якості волонтерів студенти зголосилися вести курс з основ програмування для самих маленьких. Ми всі зичимо йому вдачі.

В коледжі кожен може знайти цікаву для себе справу, оскільки приділяється увага не тільки розвитку розумових, а й фізичних здібностей. Баскетбольна команда навчального закладу вже третій рік поспіль стає чемпіоном спартакіади Кіровоградської області серед всіх вищих навчальних закладів І-ІІ рівнів акредитації (тренер команди — викладач Лисак В.О). У цьому році це єдина команда коледжу, що бере участь в чемпіонаті України де решта — університетські команди. Слухняного м’яча їм.

А які концерти готують наші студенти на свята! Не секрет що їх приходить подивитися все місто, бо таких артистів не переспівати та не перетанцювати нікому!

Отже, коледж — це місце, де народжується особистість, громадянин, майбутній фахівець, дослідник. Вступ на навчання до нього — це своєрідний шанс почати нову сторінку свого життя, стати іншою, більш дорослою, успішною людиною. І головне — не змарнувати шанс.

Коледж — це місце, де народжується особистість, громадянин, майбутній фахівець, майбутній фахівець, дослідник

Коледж — це місце, де народжується особистість, громадянин, майбутній фахівець, майбутній фахівець, дослідник

Ігор Петров,
директор коледжу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top