Субота, 11 травня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Авто

Немає грошей — справедливість не для тебе? Новина з фото Новина з відео

Немає грошей — справедливість не для тебе?
"Неозброєне око" до справи не пришиєш — рівно, як і безгрошів’я
^ Реклама ^

Ця порівняно м’яка ДТП сталася на заледенілій присипаній (до того ж) сніжком центральній вулиці на Спецстрої 6 лютого. І все-то наче зрозуміло — з відео з камери спостереження на магазині "Ельдорадо", яке було розміщено на нашому сайті ще тоді, 6 лютого… Видно, як у їдучого попереду "Фіату" увімкнулась "блималка" — типа, паркуюсь у найближчій "кишені". Навіть управо те авто взяло. А потім передумало — напевне, "кишеня" не сподобалась. І вивернуло уліво, угледів, вірогідно, більш підходящий заїзд поряд. Вірячи першому маневру "Фіату" (поворот направо), "Мазда", що їхала слідом, продовжувала свій рух вулицею. Як тут "Фіат" передумав (поворот наліво)…

І ось вже третій місяць "маздовець" намагається довести у суді, що він "не верблюд". Та от єдиний офіційний документ за підписом патрульного полісмена стверджує зворотне: "водій…, керуючи автомобілем марки "Мазда-6"…, не врахував дорожню обстановку та здійснив зіткнення з автомобілем "Фіат"…, який рухався попереду та повертав праворуч". Але, по-перше, намагається довести свою правоту водій тої самої "Мазди" — і це зафіксовано на відео — праворуч "Фіат" повертав двічі. По-друге, "маздовець" спростовує висновок інспектора про те, що він не врахував дорожню обстановку (лід присипаний снігом), адже ж, коли переднє авто, "блимаючи", повертає спочатку праворуч, а потім, не вимикаючи правої "блималки", різко бере ліворуч, то тут і на ідеальному асфальті не встигнеш зманеврувати, уникаючи зіткнення. До речі, про самі наслідки зіткнення: пошкодження, завдані "Маздою" "Фіатові" (про що свідчить невеличка вм’ятина на передньому бампері "Мазди" і на задньому "Фіату"), аж ніяк не відповідають пошкодженням, заявленим "фіатовцем" — 15 тис. грн.

"У мене ж "Мазда", а не поїзд, — дивується "маздовець", який хоче, окрім цього, довести, що цього ДТП взагалі би не було, якби комунальна служба, відповідальна за стан тутешніх доріг, відповідально ставилася до цього самого стану — пісочком із сіллю їх посипала. — А щодо не врахування мною дорожньої обстановки, як стверджує інспектор, то у його протоколі чомусь не зафіксований мій гальмівний шлях".


І хоча все і так все видно "неозброєним оком", оце "неозброєне око" до справи, як-то кажуть, не пришиєш — потрібні експертні висновки. Тож, суддя — задля того, щоб "маздовець" надав судові оці експерті висновки — оголосила десятиденну перерву у засіданні. Та, щоб оці висновки мати — треба їх замовити за власний кошт. Та от заковика, "маздовець""мінімальний" пенсіонер. І щоб оплатити послуги експерта йому треба викласти майже дві місячні пенсії… Тут можна зрозуміти і позивача, якому треба ремонтувати свого "Фіата", а не чекати, допоки пенсіонер нашкребе грошей на експертизу.



…Не беручи лиш цю конкретну справу до уваги, а узагальнюючи взагалі, якийсь невтішний висновок виходить: будь ти хоч у сотню разів правіший, але, якщо немає грошей, ти — "верблюд". Такі от прикрі реалії.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top