Не варто купувати харчові продукти на стихійних ринкахНе варто купувати харчові продукти на стихійних ринках26 квітня 2010 |
Матеріали епідрозслідування вогнищ сальмонельозів свідчать, що в 3-х з 6 випадків (50,0%) захворювання ймовірно пов'язані з вживанням харчових продуктів, придбаних на ринках міста, в основному, стихійних (яйця, в'ялена риба, молокопродукти). Враховуючи, що основним шляхом передачі збудників для кишкової групи інфекцій є харчовий, якість харчових продуктів, які вживають люди, прямо впливає на рівень захворюваності населення цими інфекційними хворобами. Попередити захворювання кишковими інфекціями можна, постійно звертаючи увагу разом з іншими заходами (кулінарна обробка продуктів, дотримання вимог особистої гігієни та інше) і на якість харчових продуктів, в т.ч. придбаних на ринках, включаючи стихійні. На території міста проводяться комісійні перевірки стихійної торгівлі за участю представників міськвиконкому, міліції, фахівців санепідемслужби, під час яких за грубі порушення умов реалізації харчових продуктів, в т.ч. тих, що швидко псуються, застосовуються адміністративні міри до реалізаторів. Вживання таких продуктів може призвести до виникнення серед населення захворювань на кишкові інфекції та харчові отруєння, тому радимо не купувати харчові продукти на стихійних ринках. Радміла ПЕРЕПЕЛЯК, в.о. головного державного санітарного лікаря Світловодського району. Фото: |