Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Відео Влада

Про результативну шосту сесію Світловодської міської ради докладніше Новина з фото Новина з відео

Про результативну шосту сесію Світловодської міської ради докладніше
Як ми вже повідомляли, шоста сесія міської ради сьомого скликання відбулася 14 січня, тривала понад шість годин з перервами. Валентину Козярчуку вдалося подолати політичну кризу – є секретар, заступники міського голови, відділ аудиту і… перейменування вулиць.
^ Реклама ^

Перед початком пленарного засідання виступив міський голова зі своїм баченням проблем у місті і раді, зокрема (читайте Валентин Козярчук: "Мене ніхто не зупинить, я буду йти вперед!"); заслухали заяву про ініціативи фракції ВО "Свобода" у Світловодській міській раді щодо подолання політичної кризи (виступила депутат Тетяна Ковальчук-Москаленко).

Далі депутати обрали до складу лічильної комісії Надію Мальцеву, Андрія Маліцького, Сергія Миська. Затвердили порядок денний з додатковими питаннями: про фінансування пільгових перевезень; про призначення представника міської ради в судах; про відміну рішень міськвиконкому 2007 року, що носять протиправний характер; про затвердження Положень про відділ аудиту і помічників-консультантів міського голови. Одноголосно прийняли звернення до Президента, Прем’єр-міністра, Голови Верховної ради України з приводу надання субвенцій з державного бюджету України на пільгові перевезення та інші пільги, передбачені законодавством. З цією ініціативою виступила начальник управління соціального захисту Олена Балюк. Вона ж запропонувала внести новий розділ у відповідну Програму. Депутати підтримали пропозицію. Після цього перейшли до депутатських запитів.

Надія Мальцева подала запит про ремонт дорожнього покриття на вулицях Крупської, Коцюбинського та інших. Вадим Степанець зробив запит стосовно ремонту зруйнованого (протягом 4-х років) "Світловодськпобутом" асфальтового покриття у дворах будинків №82-90 по вулиці Леніна та подання регресивного позову до колишнього керівника КП "ККП" Володимира Білана щодо відшкодування витрат за неправомірне звільнення з роботи Шемеля С.Б.

Анатолій Кучугурний та Оксана Гуцаленко подали окремі запити щодо ремонту покрівлі у дитячому садку №21. Ірина Гайчук у своєму запиті турбувалася про обмеження руху вантажних автомашин по вулиці Богдана Хмельницького. Сергій Герасименко звернувся з запитом щодо поновлення роботи басейну, за це виступають 30 батьків дітей-інвалідів. Сергій Філоненко подав низку запитів: щодо очищення вулиць від снігу (чистяться лише центральні вулиці!); щодо продовження терміну подання заявок до Громадського бюджету до 28 лютого; щодо повторної експертизи проекту капітального ремонту будинку №24 по вулиці Приморській, якщо першій експертизі немає довіри. Віктор Берестовський запитав про ремонт дороги по вулиці Комарова. Марк Сіромаха вимагав ремонту покрівлі у будинку №6 по вулиці Павлова (вода тече вже в квартири 4-го поверху!). Анатолій Кучугурний подав запит щодо проблем мешканців будинку №74, які теж потерпають від протікання покрівлі. Далі посадовці надали відповіді на попередні запити. Більшість з них залишили на контролі.

Після перерви депутати розглянули фінансові питання, а саме внесли зміни до міського бюджету 2016 року. На розгляд сесії винесли різні пропозиції розподілу коштів — міськвиконком запропонував 2000,00 тис.грн. надати ПТУ №5, на пільгові перевезення — 500,00 тис. грн., на реконструкцію адмінбудинку — 2654,49 тис. грн., нерозподілений залишок — 545,50 тис. грн. Комісія з бюджетно-фінансових питань мала інший варіант розподілу: ПТУ №5 — 2000,00 тис. грн., на пільгові перевезення — 1000,00 тис. грн., на реконструкцію адмінбудинку — 1654,491 тис. грн., на харчування дітей в школах — 545,5 тис. грн., на капітальний ремонт Ревівської амбулаторії — 500,00 тис. грн. В обговоренні цього питання взяли участь Людмила Шумейко — головний лікар Центру первинної допомоги, яка аргументувала свою позицію потребами у якісних медичних послугах мешканців Ревівки. Ії активно підтримували депутати Сергій Філонеко, Анатолій Кучугурний, Юрій Лукинський та інші. Роз’яснення щодо фінансування СПТУ№5 надала директор училища. На закиди, що в училищі готують кадри для сільського господарства та підприємств міста Кременчука, вона відповідала:

"Ми готуємо спеціалістів не для міста чи району, а для держави".


Начальник управління освіти Геннадій Френкель повідомив депутатам, що гроші пройдуть через Управління освіти транзитом. Звернення до влади України щодо повернення до фінансування училища з обласного бюджету депутати підтримали. Після тривалого обговорення проекту рішення 25 депутатів проголосували "за" варіант бюджетної комісії. Повний текст рішення дивіться на сайті міської ради. Далі депутати встановили транспортний податок. Повний текст рішення на сайті https://svmisto.com.ua/

Як і очікувалось, питання про перейменування вулиць викликало бурхливе обговорення. До переліку вулиць, який ми оприлюднили, внесли зміни – вулицю Белінського перейменували на вулицю Мазепи, а вулицю Комсомольську – на Героїв Чорнобиля, решта – без змін. 22 голоси "за".

Ліжковий фонд урологічного відділення ЦРЛ скоротили на 3 одиниці. З восьми питань врегулювання архітектурно-земельних відносин, лише одне відправили на доопрацювання, з решти – прийнято рішення.

На шостій годині пленарного засідання депутати розпочали розгляд кадрових питань. Міський голова висунув депутата від ВО "Свобода" Юрія Сап’янова на посаду секретаря міської ради. Створили лічильну комісію для проведення таємного голосування, яку очолив Леонід Пащенко і провели процедуру голосування. 20 голосів "за". Міський голова привітав обранця, запросив його до президії і передав повноваження спікера.

Першим заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів затвердили Гайдабуру Олексія Михайловича. 33 голоси "за" кандидата подали депутати відкритим голосуванням.

Заступником міського голови з питань діяльності виконавчих органів ради – з питань ЖКГ, архітектури та будівництва затвердили Нестеренко Анну Андріївну. 25 голосів "за".

До структури виконавчих органів внесли посаду заступника міського з голови з гуманітарних питань (наразі вона вакантна) та 4 посади працівників відділу аудиту.

Пропозиція щодо внесення до структури двох посад помічників-консультантів міського голови (на громадських засадах наразі ці функції виконують Микола Іванович Калич та Юрій Павлович Медвєдєв) не набрала більшості голосів. Рішення не прийнято.

Депутати визначилися також з умовами оплати праці секретаря міської ради.

Двадцятьма голосами затвердили Положення про відділ внутрішнього аудиту та контролю за надходженням, використанням бюджетних коштів та станом збереження комунального майна. Одноголосно міська рада скасувала рішення виконкому від 17 травня 2007 року №998 "Про оформлення права власності на комплекс будівель котельні №6 по вулиці 9 січня, 186е СП ТОВ "Світловодськпобут" та від 17.05.2007 року №999 "Про оформлення права власності на комплекс будівель котельні №2 по вулиці Бойка,15 СП ТОВ "Світловодськпобут". Цими рішеннями всупереч законам України було оформлено право власності підприємства на майно, що належить територіальній громаді.

Окремим рішенням міському голові рекомендували забезпечити участь начальника юридичного відділу Олени Юрченко у судових засіданнях, пов’язаних з СП ТОВ "Світловодськпобут", надавши їй відповідні повноваження.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top