Михайло Литвиненко: «Треба йти в ногу з часом!»
"Просто неймовірно! Тут виготовляють залізобетон? Ми не помилилися?" — так висловлюють свої перші враження люди, які приїздять до справжнього лідера серед підприємств ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром" — дочірнього підприємства "Завод залізобетонних виробів".
Чиста, красива територія з ошатними будівлями, авто і велосипедними стоянками, екзотичними деревами, зеленими газонами, квітниками і навіть з фруктовим садом і городом. Щоб пройтися між цехами, управлінням, їдальнею, чоботи не потрібні! До всіх корпусів ведуть бетонні доріжки.
Думаю, кожному зрозуміло — щоб дозволити собі таку красу, потрібно не тільки любити комфорт, але й добре заробляти. За підсумками роботи заводів ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром" за 5 місяців 2015 року — ДП "Завод ЗБВ" — беззаперечний лідер!
Як вдалося досягти таких результатів? З цим запитанням звертаємося до директора заводу Михайла Литвиненка.
Михайло Литвиненко
Краще один раз побачити, чим сто разів почути! Цією народною мудрістю ми вирішили скористатися і вирушили з директором заводу у подорож по території заводу. Перший висновок, до якого ми дійшли, такий: тут все робиться для людей; другий — директор пишається успіхами колективу.
Фруктовий сад зі 150 дерев вражає: деревця персиків, слив, яблук — маленькі, карликові, а плодів безліч! Опікується садом, а ще красивими клумбами Володимир Помазан. Сьогодні він вже зібрав урожай і здав його до заводської їдальні.
Відвідуємо магазин, що розташувався на першому поверсі їдальні. Майже міні-маркет, тут є все для дому і сім’ї. Дуже зручно для господинь, все можна придбати в обідню перерву.
Заходимо до їдальні. Нас зустрічають дві привітні жінки, показують меню. Тут гроші не "ходять", за обіди усім працівникам щодня платить завод, а за шкідливі умови праці ще й видають по півлітра молока. Як у старі часи… Тут завжди є фрукти і овочі з власних саду і городу. Все, що вирощується на території заводу, використовується у їжу, а залишки закладаються до овочесховища, фрукти — до морозильних камер, консервуються компоти.
Йдемо на город. Там, не покладаючи рук, трудиться лише одна жінка Люда Лисенко — машиніст мостового крану. Результати її роботи вражають! Виноград, чорна смородина, малина, цибуля, картопля, помідори, огірки, морква, буряк — все буяє.
Люда Лисенко
Уявіть собі, що колись на місці цього городу, фруктового саду, квітників були звалища відходів будівельних матеріалів, залізобетону, які збиралися десятками років!..
Вирушаємо до цеху №1. До нас приєднується Григорій Педько — головний інженер заводу.
Григорій Педько
Заходимо до формувального відділення цеху, дивимося, як виготовляються аеродромні плити марки ПАГ 14 для військової частини з міста Василькова Київської області. Заступник начальника цеху Олександр Шаповал пильно слідкує за роботою бригади формувальників Максима Демченка. Відчувається, що робота у чоловіків важка і дуже відповідальна, але мати її щодня — велика вдача для жителя нашого міста.
Думаю, кожному зрозуміло — щоб дозволити собі таку красу, потрібно не тільки любити комфорт, але й добре заробляти. За підсумками роботи заводів ТДВ "Об’єднання Дніпроенергобудпром" за 5 місяців 2015 року — ДП "Завод ЗБВ" — беззаперечний лідер!
Як вдалося досягти таких результатів? З цим запитанням звертаємося до директора заводу Михайла Литвиненка.
Михайло Литвиненко
"У переддень нового року, 30 грудня 2003 року мене призначили виконуючим обов’язки директора і я отримав в управління завод-банкрут. За короткий час нам вдалося укласти мирову угоду, напрацювати своїх замовників і почати виводити підприємство на той рівень, який ви сьогодні бачите. Вже 1 липня 2004 року мене було призначено директором заводу, потім ми створили нове дочірнє підприємство, яке я очолив 4 серпня 2004 року. Наказом генерального директора Об’єднання у 2003 році завод було закрито, а залишки колективу переведені на головний завод.
З часом, завдяки зусиллям колективу, налагодженій праці, вдалося знайти замовлення, що дало нам можливість повернутися у 2006 році на свою територію і розпочати велику роботу по відродженню нашого заводу, який "простояв" довгих 3 роки.
З кожним роком ми нарощували потужності, освоювали нові види продукції, будували нові технологічні лінії, створювали нові робочі місця. Сьогодні ми займаємося реконструкцією і ремонтом найстарішого цеху. Нещодавно другий прогон введено в експлуатацію, де ми виробляємо фортифікаційні споруди для Міноборони. Не все ще відродили, залишився спецполігон. Маємо можливість розширятися і розвиватися, адже наше підприємство займає 16 га і якби не було важко платити за землю, відмовлятися від неї ми не будемо. У нас ще дуже багато перспективних планів".
З часом, завдяки зусиллям колективу, налагодженій праці, вдалося знайти замовлення, що дало нам можливість повернутися у 2006 році на свою територію і розпочати велику роботу по відродженню нашого заводу, який "простояв" довгих 3 роки.
З кожним роком ми нарощували потужності, освоювали нові види продукції, будували нові технологічні лінії, створювали нові робочі місця. Сьогодні ми займаємося реконструкцією і ремонтом найстарішого цеху. Нещодавно другий прогон введено в експлуатацію, де ми виробляємо фортифікаційні споруди для Міноборони. Не все ще відродили, залишився спецполігон. Маємо можливість розширятися і розвиватися, адже наше підприємство займає 16 га і якби не було важко платити за землю, відмовлятися від неї ми не будемо. У нас ще дуже багато перспективних планів".
Краще один раз побачити, чим сто разів почути! Цією народною мудрістю ми вирішили скористатися і вирушили з директором заводу у подорож по території заводу. Перший висновок, до якого ми дійшли, такий: тут все робиться для людей; другий — директор пишається успіхами колективу.
Фруктовий сад зі 150 дерев вражає: деревця персиків, слив, яблук — маленькі, карликові, а плодів безліч! Опікується садом, а ще красивими клумбами Володимир Помазан. Сьогодні він вже зібрав урожай і здав його до заводської їдальні.
Відвідуємо магазин, що розташувався на першому поверсі їдальні. Майже міні-маркет, тут є все для дому і сім’ї. Дуже зручно для господинь, все можна придбати в обідню перерву.
Заходимо до їдальні. Нас зустрічають дві привітні жінки, показують меню. Тут гроші не "ходять", за обіди усім працівникам щодня платить завод, а за шкідливі умови праці ще й видають по півлітра молока. Як у старі часи… Тут завжди є фрукти і овочі з власних саду і городу. Все, що вирощується на території заводу, використовується у їжу, а залишки закладаються до овочесховища, фрукти — до морозильних камер, консервуються компоти.
Йдемо на город. Там, не покладаючи рук, трудиться лише одна жінка Люда Лисенко — машиніст мостового крану. Результати її роботи вражають! Виноград, чорна смородина, малина, цибуля, картопля, помідори, огірки, морква, буряк — все буяє.
Люда Лисенко
"Я змалечку на землі!" — говорить Людмила. — Якщо знань не вистачає, захожу в Інтернет, читаю, співробітники також діляться власним досвідом. Все враховую, щоб урожай був більшим."
Уявіть собі, що колись на місці цього городу, фруктового саду, квітників були звалища відходів будівельних матеріалів, залізобетону, які збиралися десятками років!..
Вирушаємо до цеху №1. До нас приєднується Григорій Педько — головний інженер заводу.
Григорій Педько
Заходимо до формувального відділення цеху, дивимося, як виготовляються аеродромні плити марки ПАГ 14 для військової частини з міста Василькова Київської області. Заступник начальника цеху Олександр Шаповал пильно слідкує за роботою бригади формувальників Максима Демченка. Відчувається, що робота у чоловіків важка і дуже відповідальна, але мати її щодня — велика вдача для жителя нашого міста.
"Не зважаючи на економічні негаразди в країні, 170 людей ми забезпечуємо постійною роботою, заборгованості по зарплаті і податках не маємо, — розповідає нам Михайло Литвиненко. — Середня заробітна плата у нас поки що невисока — 2681 грн., але з часом ми зможемо її підвищити. Головне, не зупинятися на досягнутому. Треба йти в ногу з часом, адже ми працюємо з ринковою економікою, а ринок сам визначає, що продається, а що ні. Тож треба своєчасно реагувати на його коливання. Це правило ми взяли на озброєння і досягли успіху!"
Тетяна Дроздова
Фото: Богдан Дроздов