Микола Воложський

ВІЧНА СЛАВА ГЕРОЮ!

Біографія

Микола Воложський

Біографія:

Воложський Микола Віталійович народився 3 вересня 1996 року у м. Світловодськ, Кіровоградської обл.

Навчався у загальноосвітній школі №5. Любив техніку і небо, тому після закінчення 9-го класу вступив у Кременчуцький льотний коледж Національного авіаційного університету за спеціальністю "Обслуговування повітряних суден та авіаційних двигунів".

Після закінчення закладу обрав професію військового, ставши до лав Національної гвардії України, а паралельно вступив до Харківського національного університету Повітряних Сил імені Івана Кожедуба, адже мав ціль стати офіцером.

Широкомасштабне вторгнення Росії в Україну застало його у військовій частині в Олександрії, де він проходив службу і де загинув при виконанні службового обов’язку.

Загинув Герой від ракетного удару російськими військами по аеродрому міста Олександрії Кіровоградської області 15 квітня 2022 року.
На осінь 2022 року Микола і його наречена планували весілля…

18 квітня 2022 року Світловодська громада провела в останню путь земляка. На центральній площі відбулася церемонія прощання, пролунав Державний Гімн України. Під звуки військового оркестру труну понесли центральною вулицею, проводжаючи Миколу Воложського в останню путь.

Поховали воїна на міському кладовищі (Нове місто), поряд з могилами інших загиблих в російсько-українській війні.

27 грудня 2022 року нагороджений посмертно орденом "За мужність" ІІІ ступеня.
У захисника залишилися батьки, брат та сестра.

Микола Воложський

Публікації

[group=1][/goup]