Неділя, 28 квітня 2024

^ Реклама ^
Культура Добрі справи

Мріємо про майбутні концерти завдяки ЗСУ. Світловодським колективам «Сальсабіль» та «Жасмін» 10 років Новина з фото

Мріємо про майбутні концерти завдяки ЗСУ. Світловодським колективам «Сальсабіль» та «Жасмін» 10 років
Східні танці під час воєнного стану точно не актуальні, а от продовжувати тренування, аби підтримувати тіло у формі, а душі давати розраду, варто. Так вирішили жінки і дівчата, які займаються у студіях східного танцю "Сальсабіль" (дорослі) та "Жасмін" (діти) у Світловодську Олександрійського району, які 10 листопада відзначають 10 років своєї діяльності.
^ Реклама ^

Ініціаторкою створення колективів була хореографка Оксана Мамонтова (Недзельська), яка займається танцями з дитинства, має хореографічну освіту й танцювала на професійній сцені. За 10 років у "Сальсабіль" і "Жасмін" приходило багато охочих. Хтось зникав після першого заняття, хтось залишався надовго. Адже східні танці, як і будь-яке інше заняття, мають бути до душі. Зате ті, хто залишався, завжди були легкі на підйом: не тільки тренувалися "для себе", а й охоче брали участь у концертах у Світловодську, Власівці, Кременчуку, а також у конкурсах східного танцю, де неодноразово виборювали призові місця, а двічі — Гран-прі.

Із початком повномасштабного вторгнення Росії в Україну тренування припинили: усі були шоковані війною. Та влітку вирішили відновити зустрічі: адже танці — це повноцінні фізичні навантаження, до того ж вони заряджають позитивом і не дають розкисати чи впадати у розпач. Окрім місцевих на заняття у пошуках корисного дозвілля приходять і вимушені переселенки.

Учасниці колективу, як і усі свідомі громадяни, роблять те, що їм під силу, для наближення перемоги. Так, Оксана Недзельська навесні передавала внутрішньо переміщеним особам дорослий та дитячий одяг, матраци, ковдри та подушки, приносила для фронту продукти у ліцей №7 "Перспектива". Син Єгор, одинадцятикласник, який в дитинстві виходив на сцену в окремих номерах "Жасміна", влітку плів маскувальні сітки. Учасниця Світлана Андросова передавала речі внутрішньо переміщеним, як і Марина Дуженкова, яка також передає продукти на фронт, в’яже військовим шкарпетки (щоб робити це, спеціально навчилася), плела сітки, у жовтні брала участь у благодійному турнірі з пейнтболу, де збирали гроші на армію, також бере участь у благодійних концертах вокального колективу "Мрія". Виступає з "Мрією" й Ірина Коваль, по змозі перекидає гроші на рахунок ЗСУ. Тетяна Устьянцева теж робить благодійні внески на армію, передає матеріали для виготовлення окопних свічок. Лариса Воробйова пошила понад 300 ситцевих трусів для військових, які передавала через волонтерські центри, разом з чоловіком щомісяця переказує гроші на ЗСУ. Катерина Орлик разом з родиною також фінансово допомагають Збройним силам України, а нещодавно насушили яблучну сушку, набрали яблук, картоплі, меду, насолили сала, закупили каремати і чоловік відвіз це все на Донецький напрямок.

Оксана Недзельська:

— На десятиріччя колективів я б хотіла великий концерт, як це ми робили у 2017 році, на п’ятиріччя. Вчора переглядала його у записі з ностальгією: фанфари, вихід, фінал, купа дітей і багато дорослих учасниць, майже повний зал глядачів. Хочу повторити. Хочу знову багато учасниць, нових костюмів і досягнень. А головне, хочу перемоги. Тоді й всі інші задумки здійсняться. Доземний уклін нашим воїнам за їхній професіоналізм, завдяки ним ми мріємо і будуємо плани.


Актив колективів "Сальсабіль" та "Жасмін"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top