П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

Фріланс для новачків: де знайти роботу в Інтернеті Рекламний матеріал

Фріланс для новачків: де знайти роботу в Інтернеті
Фріланс — це можливість самостійно складати свій робочий графік та займатися тієї роботою, яка приносить не лише гроші, але й задоволення. Проте, більшість фрілансерів-початківців не спішать прощатися зі старою роботою та повністю переключатися на дистанційну, адже, вони бояться, що не зможуть знайти замовлення та залишаться зовсім без грошей.
^ Реклама ^

Як заробляти на фрілансі та де шукати першу роботу?

Фріланс, тобто, віддалена робота, став дуже популярним в останні роки. Все більше людей віддають перевагу саме дистанційній роботі, адже, вона дарує відчуття свободи та гарантований дохід. На відміну від інших джерел підробітку, фріланс не обмежує працівникам розмір їхнього заробітку. Крім цього, більшість фрілансерів уже переконались, що цей вид заробітку є надійним та стабільним джерелом доходу. Наприклад, азартні ігри, які дарують бонуси в казино, можливість виграти джекпот та інші заохочення, лотереї, участь у різних онлайн змаганнях — все це може приносити дохід, проте, його важко назвати стабільним.

Щоб стати успішним фрілансером початківцям потрібно спершу проаналізувати свої здібності та навички. Це дасть змогу правильно обрати спеціалізацію.

Після цього необхідно проаналізувати біржі фрілансу та замовлення на них. Однією з найпопулярніших бірж є Upwork. Він дозволяє безкоштовно реєструватися та шукати замовлення. При реєстрації профіль потрібно заповнювати таким чином, щоб замовник відразу бачив сильні сторони та навички апліканта.

Якщо робітнику вдалося знайти потрібну вакансію, на неї потрібно відгукуватись відразу. При цьому, не варто подавати заявку без супровідного листа, адже, він допоможе шукачу показати замовнику, що він ознайомився із проєктом та здатен виконувати роботу на високому рівні. На початку апліканту потрібно бути готовим виконувати прості та дешеві замовлення – вони потрібні для напрацювання рейтингу та отримання відгуків від клієнтів.

Спочатку фріланс краще поєднувати з основною роботою. Як тільки з'являться стабільні клієнти та гроші, тоді можна повноцінно переходити на фріланс.
Крім бірж варто підключити й інші способи пошуку клієнтів, починаючи з особистих знайомств і закінчуючи соціальними мережами.

Корисні поради фрілансерам-початківцям, які допоможуть швидко освоїтись у новій сфері
  • Краще виконати менше роботи, але максимально якісно. Не слід забувати, що на початку потрібно працювати на власну репутацію.
  • Не можна порушувати терміни. Якщо є звичка відкладати все на останній момент, необхідно працювати над собою. Якщо уникнути порушення неможливо, замовника потрібно попереджати про це заздалегідь.
  • Не слід працювати без авансу, адже, ніщо так не зміцнює стосунки між працівником та роботодавцем як фінансові зобов'язання. Крім цього, авансовий платіж є гарантією того, що після виконання замовлення фрілансер не залишиться ні з чим.
  • Необхідно постійно шукати шляхи збільшення доходу. Думайте, як збільшити дохід. Не варто обмежуватись відпрацьованими схемами, залишайте час на експерименти.
  • Співпрацювати потрібно лише з надійними та перевіреними замовниками. Краще відмовитися від замовлення та втратити гроші, якщо проект здається нецікавим чи замовник не викликає довіри.

Також важливо постійно працювати над власним портфоліо. Актуальне портфоліо допоможе виділитися серед конкурентів та продемонструє здібності фрілансера.

Фріланс для новачків: де знайти роботу в Інтернеті

^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top