П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
Новини компаній

ТОП стратегії як заощаджувати Рекламний матеріал

ТОП стратегії як заощаджувати
Часто навіть люди з пристойним заробітком не мають жодних заощаджень. Більше того, часто в кінці місяця виявляється, що гроші кудись розійшлися. Ніби й особливих витрат не було — але зарплата кудись поділась.
^ Реклама ^

Не потрапити в таку ситуацію допоможе вірна стратегія заощадження. Комусь скласти "фінансову подушку" допомагають додаткові заробітки чи українські ігрові автомати. Іншому зручніше почати економити на одній чи кількох категоріях витрат. Відповідно, й стратегії заощадження різним людям підходять різні. Варто ознайомитися з найпопулярнішими, щоб вибрати ту, яка спрацює саме для вас.

Знайдіть неочікувані витрати, які можна скоротити

Введіть собі у звичку записувати всі витрати, включаючи найменші. Для підрахунку можна встановити додаток у смартфон. Багато з таких застосунків навіть інтегруються з банківськими СМС-ками, вносячи витрати у список самостійно. А в кінці місяця перегляньте свої витрати. Вас чекає багато несподіванок.

Саме такі детальні підрахунки дозволяють побачити у своєму бюджеті цілком неочікувані або неочікувано великі статті витрат. Хтось дізнається, що спустив кілька тисяч на таксі. Хтось — що офісні обіди коштують значної частини зарплати. "Зниклі" грошові суми неочікувано знаходяться у вигляді імпульсивних покупок, які забулися вже на наступний день.

Що робити з такими відкриттями — вирішувати вам. Рекомендуємо таку стратегію:
  1. Оцініть необхідність "неочікуваних" статей розходів. І зробіть це чесно. У нинішній час, ці витрати можуть дійсно бути важливими. Те, що допомагає краще планувати життя, господарство чи тримати психіку під контролем — не забаганки.
  2. Зверніть увагу на витрати, без яких точно можна обійтися. Подумайте, чим вони були викликані. Складіть список речей, на які ви більше не хочете витрачатися та завчіть його. Також подумайте, чим були викликані ці покупки — і знайдіть менш витратні способи досягти тієї ж мети.
  3. Необхідні витрати внесіть в планування бюджету. Краще одразу змиритися з ними і закласти достатню суму.

ТОП стратегії як заощаджувати
Оберіть напрямки для економії та відкладайте гроші

Інші популярна стратегія заощадження — економія. Щоб знайти, на чому варто економити - знову допоможе ведення бюджету.
  1. Спершу розподіліть всі свої витрати за місяць за категоріями.
  2. Візьміть кожну категорію та подумайте, як можна зробити її економнішою. Наприклад, купувати проїздні квитки з дешевшими поїздками у транспорті.
  3. Закупати продукти оптом щомісяця.
  4. Якщо категорія велика — поділіть її на кілька напрямків та придумайте модель економії у кожному.
  5. Розгляньте, від яких категорій витрат можна відмовитися взагалі.
  6. Плануйте чесно: якщо на лікування чи транспорт треба закладати "подушку безпеки" — не ігноруйте це. Екстрені витрати все одно вилізуть на практиці.
  7. Складіть бюджет так, щоб відкладати 5-10% доходу щомісяця. Відкладайте їх на початку, щоб гарантовано не витратити. Краще зберігати відкладене в окремому місці чи на окремому рахунку.

Заробляйте більше, щоб заощадити

Інший спосіб заощадити гроші — збільшити прибутки. Зробити це можна завдяки пасивному чи активному доходу. Отримати додатковий дохід паралельно з основною роботою можна:
  • у якості орендодавця;
  • завдяки інвестиціям — наприклад, у криптовалюту;
  • надаючи разові послуги за спеціальністю у час, вільний від основної роботи;
  • взявши віддалену чи часткову зайнятість у вечірній час чи на вихідних.

Знайти замовлення для додаткового підробітку можна в інтернеті - на дошках оголошень, фріланс-біржах чи в Телеграм-каналах пошуку роботи.

^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top