П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Яким буде ведення війни взимку Новина з фото

Яким буде ведення війни взимку
За прогнозами багатьох військових експертів, у зимові місяці бойові дії на українських фронтах перейдуть у неактивну фазу. Серед головних аргументів те, що холод буде перешкодою у наступальних діях, тому лінія зіткнення стабілізується і на ній основною буде артилерія. Такі доводи є правильними, але лише частково, стверджує автор видання "24 канал" Олег Терещенко, який досліджував це питання.


Питання ходу бойових дій у зимовий час неоднозначне. Дійсно, із настанням холодів життя солдатів на передовій ускладнюється. Утім по промерзлій землі бронетехніці легше пересуватися полями, а це дає можливість кожній із сторін проводити наступальні дії.

Про те, що кліматичні перешкоди не є вирішальними у веденні війни, свідчить і початок повномасштабної агресії Росії, який розпочався наприкінці лютого.

Відповідь на питання, чи стихнуть бойові дії в Україні взимку, у більшій мірі залежить від плану українського Генштабу, ситуації у зонах бойових дій і від того, наскільки обидві сторони підготовані до зими, зокрема забезпечені теплим одягом та взуттям, і оснащені бронетехнікою та засобами знищення. Для України важливим аспектом є надходження озброєння від партнерів.

Тому обидва сценарії можливі. За першим, Україна з настанням холодів зможе вести наступальні операції і звільняти свої тимчасово окуповані ворогом території, за другим, лінія фронту стабілізується, а бойові дії матимуть окопний характер. Але для росіян це дасть фору у покращенні своїх фортифікацій, а значить, з потеплінням українській армії буде складніше визволяти свої території.

Найвище керівництво України веде підготовку армії до зими, тож, скоріш за все, українські війська матимуть перевагу над ворогом у зимовий час, резюмує Олег Терещенко. А також посилається на президента України Володимира Зеленського, який у своєму виступі 11 вересня заявив, що вважає, що ця зима – переломна, і вона може привести до швидкої деокупації України.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top