П’ятниця, 17 травня 2024

^ Реклама ^
Події

Україна повернула з полону 215 захисників «Азовсталі» Новина з фото

Україна повернула з полону 215 захисників «Азовсталі»
Українці готові віддати останнє — аби якнайшвидше поставити на ноги звільнених із полону захисників "Азовсталі". На реабілітацію героїв з полку "Азов" звичайні люди менше ніж за дві доби зібрали понад 10 млн грн, повідомила Патронатна служба полку "Азов" "Янголи Азову". На лікування морського піхотинця 36-й бригади Михайла Діанова станом на вечір 24 вересня надійшли 6,7 млн грн.


Нагадаємо, ввечері 21 вересня відбувся другий (найбільшій від початку повномасштабного вторгнення — Ред.) обмін захисників "Азовсталі". В рамках обміну з полону повернули 215 військовослужбовців, в тому числі 108 представників — бійці і керівники полку "Азов". Серед звільнених — військовослужбовці НГУ, ВМС України, ЗСУ, ДПСУ, ТрО, НПУ, СБУ, Держмитслужби, ДССТ, а також двоє цивільних. Серед звільнених — 10 іноземців. Це громадяни США, Британії, Швеції, Хорватії, Марокко, які воювали на боці ЗСУ.

Наших захисників повернули в обмін на Віктора Медведчука та 55 російських військових.

"Ми обміняли одного фаната Росії на 200 воїнів. Спочатку нам пропонували повернути 50 наших людей в обмін на одного з тих, хто перебував у слідчому ізоляторі СБУ. Ми говорили. Наполягали. Число 50 зросло до двохсот.
Окрім 200 воїнів, ми повернули ще п'ятьох бойових командирів, за яких довелося поборотися найбільше, найдовше, найскладніше. Їм загрожувало найжорстокіше. П’ять супергероїв.
В обмін на них ми віддали 55 тих, хто не заслуговує ані жалю, ані співчуття, ані взагалі будь-яких слів. Тих, хто воював проти України. І тих, хто зрадив Україну. Тих, хто нам з вами точно не потрібен", — розповів подробиці Президент України Володимир Зеленський.


П’ятеро командирів — Денис Прокопенко, Святослав Паламар, Сергій Волинський, Денис Шлега та Олег Хоменк, — згідно домовленостей обміну до кінця війни залишатимуться в Туреччині. Інші військові знаходяться в країні і проходять лікування.

Як повідомив керівник Головного управління розвідки Міноборони України Кирило Буданов, обмін проходив на території 4 країн: України (на кордоні з РФ у Чернігівській області), Польщі (один з етапів), Туреччини та Саудівської Аравії.

"Це було надзвичайно складне завдання. Тому що, окрім переговорів з російськими представниками, треба було добитися синхронізації, щоб не було зриву в жодній із цих точок. Але, як бачите, обмін відбувся успішно. Обміни будуть проводитися і надалі, ми повернемо всіх наших громадян", — наголосив Буданов.


Майже всі визволені з полону українські воїни мають крайній ступінь анорексії.

"Стан наших військових просто шокуючий. Є випадки, коли родичі не можуть впізнати своїх рідних. Наші хлопці знесилені, контужені, дуже багато прихованих переломів та загострень різного ступеня хронічних хвороб", — сказала голова патронатної служби "Азова" Олена Толкачова у коментарі "УП".


Зараз робиться все можливе, щоб якнайшвидше і повністю вилікувати українських захисників.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top