Субота, 27 липня 2024

^ Реклама ^
Корисна інформація

Що робити, якщо ви помітили обірваний провід лінії електропередач Новина з фото

Що робити, якщо ви помітили обірваний провід лінії електропередач
У зв’язку із складною синоптичною ситуацією у Світловодську (вітер 15-20 м/с, І рівень небезпечності, жовтий), відбуваються пошкодження ліній електропередачі. Що робити, якщо ви помітили обірваний провід? Куди повідомити? Відповідь — у нашому матеріалі.
^ Реклама ^

По-перше, не наближайтеся до електрообладнання під час негоди. Ризик ураження електричним струмом збільшується під час дощу чи навіть сильного туману.

По-друге, за жодних обставин не торкайтесь обірваних чи провислих проводів повітряної ліній електропередачі! Якщо ви виявили обірваний провід, що лежить на землі, у жодному випадку не наближайтеся до нього на відстань меншу 10 метрів — це смертельно небезпечно!

Майте на увазі, що в залежності від напруги радіус ураження електрострумом від обірваного проводу, який лежить на землі, може сягати 8-10 метрів. Щоб уникнути біди, організуйте охорону місця обриву чи провисання лінії електропередачі, за можливості організуйте охорону місця обриву проводу до приїзду аварійної бригади енергетиків або позначте місце будь-якими обмежувальними знаками — кольоровими стрічками, гіллям чи іншими підручними матеріалами та негайно повідомте про ситуацію, що склалася:

Світловодський РЕМ ПАТ "Кіровоградобленерго", диспетчер — 067 520 75 99
СМКП "Міськсвітло", черговий — 097 804 57 39


По-третє, не намагайтесь самостійно відновити електропостачання в електрощитових шафах, трансформаторних підстанціях чи іншому електрообладнанні — це смертельно небезпечно.

Шановні батьки та дорослі! Особливу увагу приділіть дітям — попередьте їх про смертельну небезпеку враження електричним струмом від обірваних проводів.

За матеріалами сайту kiroe.com.ua
  • Нравится
  • 1


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.


Партнери:


Top