П’ятниця, 26 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Відео

Неопалювальний сезон: чому мерзне 40-тисячний Світловодськ на Кіровоградщині Новина з відео

Неопалювальний сезон: чому мерзне 40-тисячний Світловодськ на Кіровоградщині
Навіть виборча кампанія 2020 не допомогла жителям 40-тисячного міста Світловодськ на Кіровоградщині. Відомим на всю країну місто стало минулого року, коли замерзало через численні прориви у зношених тепломагістралях. І от цьогоріч Світловодськ знову в новинах. Опалювальний сезон почали ще минулого тижня, але третина міста досі з холодними батареями.
^ Реклама ^

Порожні класи, та коридори — після двотижневого карантину друга світловодська школа продовжує дистанційне навчання. Хоча інші навчальні заклади міста уроки відновили. Там — тепло, — жаліється директор.

Скільки тут? — Тут ще й 15, тут по божеські. — А по школі? — 14, в углових 13 градусів.


Школа опинилась в "холодній ізоляції" через порив мережі. Його тепловики обіцяють полагодити, а доти діти навчатимуться вдома. Адже холоду тут не витримують навіть дорослі. Прибиральниця Юлія Саргач без обігрівача — нікуди.

Юлія Саргач, прибиральниця світловодської школи №2:

Він хороший, він гарно гріє, аби він тільки нижче опускався, щоб і ноги грів — було б добре.


Опалювальний сезон у Світловодську розпочався ще минулого тижня. Котельні, приватний теплопостачальник "Світловодськпобут" запустив вчасно, — звітують у мерії. Але через численні пориви мережі тепло доходить не до всіх.

5-та школа, там бульвар, оцей мікрорайон не підключено. 9- і 5-поверхові будинки, близько 30 будинків не підключено.


Містяни завалюють міськвиконком скаргами через холодні батареї. У мерії ж відповідь одна - мережа на балансі приватного підприємства, тож всі питання до нього. До того ж, теплопостачальник ще у вересні відзвітував про якісну підготовку до опалювального сезону.

Володимир Шаповал, заступник міського голови з питань ЖКГ Світловодська:

Тепломережа не може підняти тиск у зв'язку з тим, що є відповідні пориви. Пориви є, тиск падає і будинки, які навіть працювали — вони зупиняються. Проблема в зношеності теплових мереж. Для того, щоб надавати якісно тепло — повинні бути якісні теплові мережі.


Як і минулого опалювального сезону, Світловодськ буквально обплетений траншеями — приватники лагодять пориви. Тому навіть у тих будинках, куди подали тепло, — холодно, — скаржаться містяни. Люди гріються, як можуть.

Ольга, жителька Світловодська:

Включає весь будинок, я так розумію і через це у нас тоді вибиває світло і сидимо без світла. Потім включають світло — і знову всі продовжують грітися, і знову вибиває світло.


На теплопостачальному підприємстві виправдовуються: щоб нормалізувати роботу їм потрібен 21 день - це технологічна норма. А вину за не відремонтовану мережу перекладають на місто.

Сергій Московський, генеральний директор СП ТОВ "Світловодськпобут":

У містах Кропивницький, Олександрія, рядом Кременчук — вони комунальні. Їм з бюджету міста дотують десятками мільйонів. Мені, місто, підприємству нашому затвердило на протязі 5 років збитковий тариф. Звідки я буду брати кошти для ремонту траси!?


Поточний ремонт мережі, на підприємстві, все ж таки пообіцяли провести. А от щодо капітального — кажуть, не чекайте. Таких грошей на підприємстві немає. Навіть зарплати працівникам не платять від серпня.



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top