Вівторок, 19 березня 2024
ТОП-новини Добрі справи

Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19 Новина з фото

Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19
До медзакладів Світловодська прямує партія товарів для захисту лікарів.


Про це повідомив на свої офіційній сторінці у Facebook народний депутат України Олесь Довгий.

"Уже в дорозі партія необхідних товарів індивідуального захисту для лікарів Світловодської ЦРЛ, ЦПМСД міста Світловодська, ЦПМСД Світловодського району та Станції Швидкої медичної допомоги. Придбано респіратори FFP3, одноразові медичні маски, хірургічні рукавички, захисні костюми для лікарів, деззасоби а також надруковано посібники з лікування та попередження СOVID-19 в межах проєкту "Діємо Разом" — читаємо у нардепа.


Усі товари придбані за підтримки представників бізнесу Світловодщини, які вже долучились до проєкту "Діємо Разом", а це: Михайло Литвиненко, Андраник Тартикян, Олег Медяник, Віктор Король, Михайло Бур’янський, Іван Марон, Юрій Скічко та народний депутат Олесь Довгий.

Свою ініціативу засновники проєкту спрямовують першочергово на підтримку лікарів, які працюють у тяжких умовах, щодня змагаючись із коронавірусною інфекцією:

"Спалах коронавірусу — це світова криза, яка одночасно вразила усі сфери діяльності. Найбільш вразливою виявилась галузь охорони здоров’я. Медичні системи усього світу, які б досконалі вони не були у стабільних ситуаціях, в умовах швидкого поширення COVID-19 виявились не готові самостійно справлятись із таким масштабним викликом.

Незабаром, коли і лікарні нашої країни неминуче почнуть наповнюватися пацієнтами, наші лікарі працюватимуть цілодобово у надскладних фізичних та психологічних умовах, як ми це вже можемо бачити за досвідом інших країн. Тому вже сьогодні ми готуємося до необхідності підтримати працівників медичної галузі, щоб спільними зусиллями подолати епідемію. Наша мета — зберегти якомога більше життів".


Засновник Благодійного фонду "Можемо разом" Олесь Довгий, ініціював ідею згуртувати усіх небайдужих підприємців, друзів та колег навколо проєкту "Діємо Разом". З його слів:

"Це спосіб показати, що у єдності ми можемо більше, ніж кожен окремо".


У рамках проєкту вже проаналізовано потреби медичних закладів не лише Світловодська та району, а й Знам’янки та району, Онуфріївського, Олександрівського і Новгородківського районів, відповідно до яких проводяться пошук та закупки необхідних товарів. Останнє, за словами засновників, є найскладнішими процесами, оскільки через те, що багато товарів у дефіциті, ціни на них можуть бути завищені, а у деяких відстуні сертифікати якості.

Уже до проєкту "Діємо Разом" доєднались 10 підриємців Світловодщини. Засновники дякують усім, хто долучився і закликають небайдужих об’єднувати спільні зусилля та розповідають, як відбуваються процеси всередині проєкту:

"Алгоритм наший дій максимально прозорий, простий та відкритий:

1. Усі, хто готовий долучитися до проекту, контактують із Фондом і роблять свій внесок:
a. якщо це гроші, тоді вони мають бути перераховані за цільовим призначенням на проєкт "Діємо разом".
b. якщо це матеріальна допомога, тоді вона може бути передана на баланс фонду і потім направлена закладам за потребою або ж ми можемо одразу зорієнтувати якому закладу і у якій кількості потрібні ресурси.
Необхідно взяти до уваги, що сьогодні немає сенсу пераховувати кошти медичним установам, оскільки у них процес закупівель мало придатний для таких екстрених умов. У більшості установ навіть є кошти на рахунку, але вони все рівно не можуть зробити швидкі та потрібні закупівлі.

2. Додаємо донора у спільну групу для оперативного отримання інформації та звітування по факту придбання і передачі необхідного товару.

3. Аналізуємо потреби медичних закладів і зводимо їх у загальну таблицю

4. Постійно моніторимо ринок, доступність товарів. Для нас важливим є результат, тому якість – першочергова.

5. Робимо закупівлі.

6. Оперативно моніторимо потреби медичних працівників, отримуємо від них звернення та необхідну документацію і направляємо наявну допомогу відповідно до нагальності потреби.

7. Звітуємо: надаємо офіційні документи, фотозвіти".
Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19
Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19
Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19
Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19
Проєкт «Діємо Разом» підтримує медичні заклади Світловодщини у боротьбі із СOVID-19


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top