Сезонна та виносна торгівля


Сезонна та виносна торгівля


12 червня 2008
В місті відкриваються сезонні об’єкти по реалізації прохолодних напоїв та морозива, робота яких часто є приводом для звернень населення щодо порушення умов реалізації харчових продуктів та покою мешканців оточуючих житлових будинків.
Об’єкти сезонної виносної торгівлі рекомендується розташовувати на відстані від доріг та пішохідних тротуарів, житлових будинків та закладів культури.


Розташування об’єктів сезонної виносної торгівлі та асортимент харчових продуктів, що реалізуться, підлягають погодженню, в т.ч. з держсанепідслужбою. На літніх майданчиках дозволяється реалізовувати харчові продукти, що швидко псуються, тільки при наявності холодильного обладнання. На всі продукти повинні бути сертифікати, забороняється реалізація товарів з простроченим терміном. Продавці мають працювати в санітарному або фірмовому одязі, при наявності допуску медичної комісії в особовій медичній книжці, умов для дотримання особистої гігієни. Для персоналу та відвідувачів встановлюється туалет. Територія повинна утримуватися в чистоті, повинні бути урни для сміття, яке має своєчасно вивозитися згідно з договором зі спеціалізованою організацією.

Функціонування об’єктів сезонної торгівлі при виконанні цих вимог, вважаю, не викличе заперечень у населення та контролюючих служб.

Ірина КРІПАК,
головний лікар.