Четвер, 18 квітня 2024
Культура

Серед переможців конкурсу пам’яті Юлія Мейтуса учні музичної школи №1

Серед переможців конкурсу пам’яті Юлія Мейтуса учні музичної школи №1Сім років тому на Кіровоградщині народився новий творчий проект – обласний конкурс юних композиторів пам'яті відомого земляка Юлія Мейтуса. Організатори заходу, педагоги Кіровоградської дитячої музичної школи №2 (яка, до речі, носить його ім'я) прагнули підтримати у своїх вихованцях творче горіння і вивели на сцену талановитих хлопчиків і дівчаток із першими композиторськими спробами.
За цей час 40 нових композиторів серйозно заявили про себе, як про перспективних, неординарних авторів у різних музичних жанрах і чимало з них обрали справою життя служіння музиці. Напевно, неабияку роль відіграло й те, що журі конкурсів пам'яті Ю.Мейтуса у різні часи очолювали відомі українські композитори.


Цьогоріч, коли конкурс проводився учетверте, набувши статусу обласного, головою журі був славнозвісний Левко Колодуб – патріарх і класик української музики, народний артист України, професор Національної музичної академії імені П.Чайковського, академік. Його присутність і живе спілкування окрилило молоді обдаровання та їхніх педагогів. Кожен виступ учасників (а змагання проходили два дні) запам'ятався і жюрі, і глядачам, котрі щиро підтримували їх аплодисментами.

На огляд компетентного жюрі діти представили власні інструментальні твори та пісні. Але акцент було зроблено на академічну музику. Оцінюючи доробок юних конкурсантів, фахівці звертали увагу на наявність у школярів власного стилю. У конкурсі прийняли участь 18 претендентів із 2 вікових груп, і звичайно, всі вони отримали пам'ятні дипломи і подарунки. Серед переможців і призерів конкурсу були і учні Світловодської музичної школи №1 (директор РудьТ.Д.).

Так, учень 8 класу Поляков Павло (викладач Животовська С.М.) посів 3 місце, а учениця 8 класу Баскоєва Рая (викладач Кошеленко Г.П.) була відзначена спеціальним призом Народного меморіального музею Ю.Мейтуса за наслідування традицій вокального романсу. Наші учні надовго запам'ятають натхненну, творчу атмосферу конкурсу і майстер-клас із Левком Колодубом, адже недарма кажуть, що най-більша розкіш – можливість живого спілкування, а Левко Миколайович педагог від Бога й блискучий оповідач.
Тож, маємо надію, що не в останнє наші світловодські зірочки спалахують на зоряному небосхилі Кіровоградщини і бажаємо їм, в першу чергу, стати не великими зірками, а великими людьми, і щасливими людьми – це найголовніше.
Хочеться подякувати начальнику Управління культури і туризму Клокар Н.І. та голові правління ВАТ АТП 13507 Богдану Ю.І., що в цей складний час знайшли можливість відправити наших талановитих дітей в м. Кіровоград для участі у такому творчому проекті.

Світлана ЖИВОТОВСЬКА,
викладач Світловодської ДМШ №1.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top