Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
---

Біда ще довго нагадуватиме про себе...

Біда ще довго нагадуватиме про себе...До 23-ої річниці Чорнобильської трагедії
26 квітня – День, що страшною чорною плямою вкарбувався в пам’ять не лише всіх українців, а й усього світу...
Жертвами Чорнобильської трагедії у Світловодську, що померли за 23 роки, стали 169 осіб, в тому числі 152 ліквідатори та одна дитина. За підсумками 22 року диспансерного нагляду, на обліку, за даними управління соціального захисту населення, перебувають 830 осіб, в т.ч. 185 дітей.
^ Реклама ^

Внесено в Державний реєстр України – 694 осіб, різниця 136 осіб, це – прирівняні, ліквідатори-міліціонери, військові, пожежники та деякі переселенці, що не стали на облік в Світловодській ЦРЛ, і це їхня особиста справа, адже пільги, декларовані державою, від цього не залежать.

Всі попередні роки ми постійно наголошуємо: здоров’я не купиш ні за які гроші. На жаль, є багато випадків, коли чорнобильці відмовляються від обстеження та консультацій лікарів з об’єктивних причин: обстеження не безкоштовне, спеціалісти-фахівці не завжди доступні, а лікування дуже дорого коштує. Передбачених на амбулаторне лікування грошей катастрофічно не вистачає, та ще й медикаменти, особливо 2009 року, значно подорожчали.

За статистикою, 2008 року пролікувалось 578 хворих «чорнобильців», в т.ч. стаціонарно 156 (22,2%), оздоровились в санаторіях, 89 (12,7%), в т.ч. 64 дитини. Зараз 81 особа має групу інвалідності, що пов’язана з Чорнобилем.

За 2008 рік померли 12 ліквідаторів, одна – евакуйована та одна «переселенка». В структурі смертності у ліквідаторів 40% складають смерті від нещасних випадків і отруєнь.

Т. ГОРОДИСЬКА,
лікар, відповідальний за диспансеризацію чорнобильців.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top