П’ятниця, 29 березня 2024
Влада

Низку виїзних нарад губернатор розпочав зі Світловодська

Низку виїзних нарад губернатор розпочав зі Світловодська11 січня голова Кіровоградської обласної державної адміністрації Володимир Мовчан провів виїзну нараду у Світловодську. Участь у ній взяли керівники структурних підрозділів ОДА, представники міської ради, районної ДА, підприємці, промисловці та аграрії.
Ця нарада стала першою, адже вирішив розпочати губернатор саме з нашого міста.
"Я дуже стурбований тим, – пояснив Володимир Петрович, – що місто з таким промисловим потенціалом потерпає сьогодні від значного зменшення обсягів виробництва. Тому в ході даної робочої зустрічі ви повинні озвучити свої проблеми, свої пропозиції до представників обласної адміністрації, і до мене, зокрема. Будемо разом думати над тим, як виходити із такого "завмерлого" стану промисловості. Ми маємо зробити так, щоб підприємства працювали, забезпечували людей роботою, сплачували податки та внески, живили бюджет. Я хочу цього не менше ніж ви, тому і приїхав до вас сам!".


Голова ОДА вислухав короткі виступи керівників більшості світловодських підприємств. Зокрема, генеральний директор ЗАТ "ОДЕБП" Іван Марон наголосив на тому, що головною проблемою сьогодні є відсутність достатньої кількості замовлень, а по Кіровоградській області – повна відсутність. А продукцію, подібну до тієї, що виготовляє об'єднання, завозять з інших регіонів. Подібні проблеми і у інших керівників – в той час, як місцеві заводи змушені зупинятися, Кіровоградщина купує продукцію в інших регіонах.

Під час зустрічі ознайомили представників ОДА зі станом справ на "Маслосиркомбінаті", ВАТ "Олімп", склозаводі, заводі силікатної цегли та інших. Більшість присутніх погодилися з тим, що дійсно один із необхідних кроків для виходу зі складної ситуації – це налагодження тісного контакту між владою та підприємствами, постійний взаємообмін пропозиціями щодо можливих майбутніх проектів.

Наприкінці засідання секретар міської ради Віталій Юшко ще раз виділив основні проблеми міста, з якими доводиться стикатися, і запевнив присутніх, що й надалі виконавча влада та міська рада сприятимуть вирішенню питань, пов'язаних із роботою промислової та виробничої галузі міста; подякував поважним гостям із області, що цього разу роботу розпочато саме зі Світловодська та висловив сподівання, що подібні зустрічі відбуватимуться й надалі і даватимуть позитивні наслідки.

Володимир Мовчан зазначив, що подібні наради пройдуть і в інших районах та містах області. За їх результатами буде вироблено низку нових пропозицій та доручень, головна мета яких збільшити надходження до місцевих бюджетів через покращення роботи бізнес-сектору та впровадження нового виробництва.

"СВ".

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top