Субота, 20 квітня 2024
Влада

Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера

Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
У Світловодську замість підакцизних товарів продовжують "продавати" гречку, брат хоче перепоховати брата, неповнолітню породіллю визнано мамою. І трішки футболу з волейболом…


Міський голова Валентин Козярчук, як і обіцяв на своїй прес-конференції 3 листопада, наступного дня подався до Києва — чи-то кланятися "Політрейдові", щоб тепло було у місті, чи-то "кузькіну мать" йому показувати. Його перша заступниця Олена Балюк теж була відсутня, бо хворіла. Так що на черговому засіданні міськвиконкому, яке відбулося 4 листопада у її кабінеті, головувала опальна з боку місцевих депутатів, що рекомендували голові її звільнити (а голова заветував таке їхнє рішення), головна міська комунальниця Анна Нестеренко.

Пані Анна і винесла перше питання порядку денного засідання МВК на розгляд. Стосувалося воно затвердження Порядку визначення управителя багатоквартирного будинку та про утворення Ради голів ОСББ, яка була покликана до життя пару місяців тому. Але уважна до деталей виконкомівка Ірина Козак угледіла у цих питаннях "сирість". Тому вони були відправлені на доопрацювання.

У блоці фінансових питань начальник фінуправління Наталя Яременко доповідала про те, як виконується цьогорічний бюджет. Зокрема, загальна сума доходів, що надійшли до міста за 9 місяців поточного року, склали 242,8 мільйонів гривень, що становить 75,5% до плану року і 95,5% — до плану 9 місяців. При цьому сума власних доходів склала 55,3 млн. грн. (81,4% — до плану року і 103,1% — до плану 9 місяців). А ще, додала пані Наталя не без гордості, це на 17,1 мільйон більше, аніж за аналогічний період 2015 року… По 100% отримано за рахунок базових і стабілізаційних дотацій із держбюджету — 6,7 і 1,6 млн. грн. відповідно. 170 мільйонів гривень із того ж держбюджету надійшло у вигляді субвенцій, що становить 92,5% від плану 9 місяців, доходи спецфонду склали 8,2 млн. Грн. (107,1%).

У площині податкових надходжень отримано 33,4 млн. грн. (104,1%) як Податок на доходи фізичних осіб. Перевиконано також плату за землю — зібрано 5,1 млн. грн., або 135,1% та Єдиний податок — 8,07 млн. грн., або 116%. А от щодо Акцизного збору, то, схоже, не дослухаються містяни до закликів градоначальника: купуючи сигарети, випивку та бензин — вимагати чеки! Які, до того ж, уважно передивлятися — щоб фігурував у них саме підакцизний крам, а не якась там "безневинна" гречка та огірки… Так чи інакше, Акцизного податку зібрано 7,1 млн. грн., або лиш 78,2% до плану. Але, упереджаючи мерський гнів з цього приводу, Яременко переказала урядникам запевняння податківців, що до кінця року вони мають назбирати, принаймні, все, що заплановано.

Наступне питання, за відсутності в. о. начальника УЖКГ Віктора Боровського, знов озвучила Нестеренко. Але цього разу, замість традиційного перейманням знесенням дерев у місті, комунальники клопотали про дозвіл на перепоховання. Річ у тім, пояснила пані Анна, що один киянин забажав перепоховати свого брата, який похований на Полтавщині, на міському кладовищі. Урядники погодились і дати на се дозвіл.

Далі начальник Оргвідділу Надія Мальцева нагадала, що 30 жовтня відзначався День автомобіліста. А от з Подяками від МВК найбільш видатним міським шоферам до цієї дати трішки не встигли… Тож, хоч і заднім числом, будуть тепер у них ці Подяки. Потім було схвалено щомісячне матеріальне заохочення головам Квартальних комітетів та визначено підтримку міської адміністрації щодо чотирьох свят, які відзначаються у листопаді та 83-х роковин Голодомору. На це виконкомівці погодились виділити з міського бюджету 1,4 тис. грн.

Начальник Служби у справах дітей Олена Потаніна звернулась до засідання з проханням задовольнити прагнення однієї дівчини стати… матір’ю. Річ у тім, пояснила пані Олена, що ця дівчина вже стала матір’ю. Але – лиш біологічною. Бо її повноліття (18 років) настає наприкінці листопада. Тобто, вона на момент пологів вважалася неповнолітньою. А раз так, згідно законодавства, юридично вона не може вважатися матір’ю. І може мати через це усі небажані і для неї, і для немовляти наслідки – можуть і дитину не віддати… І тут урядники вчинили гуманно і шляхетно – вони дали молодій пані "добро" стати мамою за місяць до її повноліття.

Серед блоку питань Управління економіки, які озвучував його начальник Олександр Наумчик, виконкомівці, зокрема, розглядали наповнюваність міського Спорткомплексу. Задля того, щоб довести, що зі спортом у Світловодську все "окей", на засідання, з невеличким панно, де закарбовані моменти спортивного життя та спортивні здобутки світловодців, завітали начальник Управління молоді та спорту Неля Брусенцева, директори МСК і КДЮСШ №1 Володимир Лисак і Василь Мороз відповідно. Ніхто до них особливо не чіплявся, за винятком одного виконкомівця, який поремствував на те, що у місті мало волейболістів, а от футболістів — хоч греблю гати. На що спортивні функціонери відповіли, що, як не крути, футбол і у світі, і у місті спорт — набагато популярніший, аніж волейбол. То й футболістів, відтак, набагато більше. Але і їх (волейболістів) у МСК ніхто не утискує: є дві секції, яку тренують два тренери, планується відкриття й третьої. А те, що волейболістів мало — так популяризуйте цей вид спорту, а не тільки нарікайте, від цього їх більше не стане, зауважив тому урядникові Лисак… Врешті, засідання своєю більшістю подякувало спортивно-молодіжним "ходокам" за їхню роботу.
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера
Засідання виконкому без мера і віце-мера у кабінеті віце-мера


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top