Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Віталій Асауленко Події

Жага зігрітися: стояння біля воріт «Світловодськпобуту», «трішки» Дмитришина і поштовх до позачергової Новина з фото

Жага зігрітися: стояння біля воріт «Світловодськпобуту», «трішки» Дмитришина і поштовх до позачергової
Коротше, було би весело, якби не так холодно.
^ Реклама ^

Топ-темою світловодців у соціальних мережах є наразі тема централізованого опалення. Бо, за великим рахунком, немає його — цього опалення: батареї то теплішають, то холоднішають, знову теплішають, і знову холоднішають. А у тих будинках, що живляться теплом від другої котельні, що на Бойка, вони залишаються незмінно-холодними…

Тому-то від учора активіст Михайло Калюжний кинув клич: всі 19 жовтня до "Світловодськпобуту"! Будемо на місці — і хто там страйкує, і чому тепла не дають тощо — з’ясовувати. І що?.. На означену годину біля "світловодськпобутівської" брами зібралися парочка "азовців", вусато-бородатий тутешній філософ Віктор Шевченко, депутат міськради Андрій Маліцький, журналіст та оператор з "Веселки" і, звісно, Калюжний. З того боку брами також не проглядалися роботяги у промасляних робах зі скандуванням:

"Не буде нам зарплати — не буде вам тепла!"


А тут — десь, за півгодини — і гендиректор підприємства Дмитро Дмитришин під’їхав…

"Чи не з наради у мера з головами депутатських фракцій, яка проводилася у "білому домі" саме у цей час?", — спитав ваш кореспондент.


Та ні, відповів він і на-коротко поспілкувався із "велелюдним мітингом" під стінами свого підприємства, на якому, за його словами, ніхто не страйкує, вимагаючи виплати кількамісячної заборгованості по зарплаті (а то тепла не дамо!). Всі котельні працюють у штатному режимі. За винятком другої, де аж ніяк не очікували такої "каверзи" від Природи як похолодання у жовтні — то й не встигли там щось підлампічити. А чому від інших котелень батареї то теплі, то холодні, то тут пан Дмитро винуватцями вважає комунальників, що обслуговують тепломережі всередині будинків — найбільше нарікань на КП "Житлосвіт-2012"

"Ми працюємо і робимо все, що від нас можливе аби місто було з теплом", — обтічно підсумував гендиректор.


У свою чергу, і присутні припустили, що "ляльководи", які "взяли у заручники" своїх чвар усе місто, зробили незграбну спробу "цапом відбувайлом" винуватцем холоднечі зробити роботяг "Світловодськпобуту": страйкують, бачте, вони — через це й тепла нам не дають. Не вдалося.

Жага зігрітися: стояння біля воріт «Світловодськпобуту», «трішки» Дмитришина і поштовх до позачергової

…А що ж на нараді у Валентина Козярчука?.. Як стало відомо з поінформованих джерел, пан Валентин радився з головами фракцій тутешнього парламенту щодо шляхів вирішення теплової кризи. Є парочка варіантів: повернути все на "круги своя", тобто — звергнутого у квітні 2015 року гендиректора СП ТОВ "Світловодськпобут" Володимира Михайлика, бо у "Нафтогазі", начебто, визнають лиш його повноваження у газопостачальних угодах. Або ще більше інтенсифікувати привертання уваги Кабінету Міністрів (можна — й Президента України) до того, що коїться у нас із теплом… Спільного знаменника знайдено не було. Відтак вирішено завтра провести позачергову сесію, на яку, вірогідно приїде перший заступник голови Кіровоградської ОДА Сергій Коваленко.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top