Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Блоги Юрій Лукинський

Якщо дійсно бажаеш вирішити питання – візьми відповідальність на себе

"Уважно прочитав матеріал, розміщений на вашому сайті під назвою: "На виконкомі: голова гроші бюджетникам привіз, а Бюджетна комісія щось мудрує…" Вважаю, що інформацію автор викривив і вона не відповідає дійсності. Прошу негайно надрукувати мою точку зору з цього приводу."
^ Реклама ^

Такого листа ми щойно отримали від депутата міської ради Юрія Лукинського. Розміщуємо його авторський матеріал.

За пропозицією Світловодського міського голови Валентина Козярчука 12 жовтня була зібрана Планово-бюджетна комісія міської ради. На засіданні комісії були присутні 5 депутатів від різних фракцій. Міський голова прийшов на початок засідання, але не зміг приділити більше 3-4 хвилин свого часу, посилаючись на зайнятість.

Він проінформував про домовленість з першим заступником голови Кіровоградської ОДА Сергієм Коваленком, що той в листопаді винесе на сесію питання додаткової субвенції для фінансування СПТУ №5. На наше запитання, яка сума планується, ми відповіді не отримали. Далі у міського голови не було часу з нами спілкуватися.

Проект перерозподілу бюджетних коштів , що нам було надано фінансовим управлінням, (який на наше прохання начальник управління Яременко Н.К. підписала під час засідання, хоча згідно бюджетного кодексу цей проект повинен надавати головний розпорядник, тобто управління освіти), пропонував зняти 316,7 тис. грн. з заробітної плати працівників дитячих садків та передати на фінансування заробітної плати працівників СПТУ.

Планово-бюджетна комісія ще на початку року, після відмови фінансування СПТУ державою, підтримала його збереження та внесла на сесію питання часткового фінансування цього закладу із міського бюджету. Сесія таке рішення прийняла, але одночасно звернулась до Києва та Кіровограда з проханням про необхідність фінансування закладу з державного бюджету. Держава все ж таки профінансувала наше ПТУ до серпня включно. На цьому фінансування припинилося.

При розгляді цього питання на комісії ми звернули увагу на відсутність будь-якої письмової позиції міського голови. Єдиний документ, який ми отримали – це лист-прохання від училища на котрому мала місце така віза: Яременко Н.К., Лукинський Ю.Л. та підпис міського голови. Ніяких інших письмових пропозицій не було. Саме тому два члена комісії запропонували внести це питання на позачергову сессію. Але, не зважаючи на вище приведене, більшисть присутніх членів комісії були згодні підтримати ПТУ та це рішення, але при одній умові: міський голова повинен був написати, наприклад, таку резолюцію: пропоную вирішити позитивно, бо є домовленість з Кіровоградом на виділення відповідної суми, яка повернеться в наш бюджет і поставити підпис.

Представники фінансового управління двічі ходили, інформували про це міського голову, який до речі нікуди не поїхав, але він вирішив цього не робити.

Я надав тільки факти, висновки робіть самі. Впевнений, якщо дійсно бажаеш вирішити питання – візьми на себе відповідальність та постав свій підпис.

Юрій Лукинський,
депутат Світловодської міської ради


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top