П’ятниця, 19 квітня 2024
Економіка

Маєш борги за вивіз сміття — готуйся до суду!

Маєш борги за вивіз сміття — готуйся до суду!
Саме так стоїть питання. Міський голова Валентин Козярчук доручив директору КП "Комбінат комунальних послуг" Олександру Плахотному подати до суду на злісних неплатників цієї комунальної послуги. Бо на 1.07.2016 р. населення заборгувало 712,605 тис. грн., інші підприємці, установи і організації — 213,00 тис. грн., а зібрати майже мільйон гривень "мирним" шляхом підприємству не вдається.


І ось сталося. 5 перших позовних заяв подано до суду. 5 споживачів послуги разом заборгували підприємству близько 2,00 тис. грн., тобто по 400 грн. в середньому, а судовий збір за кожну позовну заяву склав 689 грн. Якщо позивач виграє суд (а це станеться, якщо відповідач підписував договір і всі документи оформлені належним чином), то боржнику доведеться сплатити не тільки борг, а ще й судовий збір.

На думку міського голови, про цей прецедент стане відомо широкому загалу боржників і більшість швидко розрахується за надані послуги.

"Можливо, наступними підуть до суду власники магазинів "Андромеда", "У фонтана", "Наша лінія", "Робінзон", "Астера", "Карапуз", "Новосел" — вони завинили КП "КПП" від 1 до 4 тис. грн., — розмірковує Олександр Плахотний, — А що робити з власниками магазинів "Техноленд", "Геліос", "Ельдорадо" та іншими підприємцями, які не погоджуються укладати договори на вивіз сміття, хоча мають його великі купи і вирішують проблему за рахунок добросовісних платників?"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top