Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Відео Події

Що буде з козою після семи років? Їй буде вісім років… Вирішили подорожнянці стосовно з кимось об’єднуватись Новина з фото Новина з відео

Що буде з козою після семи років? Їй буде вісім років… Вирішили  подорожнянці стосовно з кимось об’єднуватись
Вже не перший тиждень світловодського сусіда – село Подорожнє лихоманять об’єднавчі (чи роз’єднавчі) процеси… На черговій сільській сходці 23 липня у тамтешньому Будинку культури побували і ми. З відеокамерою
^ Реклама ^

Тож, спілкуючись за півгодини до початку форуму з людьми різних вікових груп, вдалося з’ясувати і дізнатись багато-чого цікавого. Зокрема, більшість селян, із незначною похибкою (за день до сходки у Подорожньому відзначали День села, що, звісно, сприяло проявам щирості і відвертості у наших інтерв’юерів) налаштовані створювати Об’єднану територіальну громаду (ОТГ) зі Світловодськом. Натомість, за словами цієї категорії, сільська верхівка налаштована і налаштовує своїх земляків утворити ОТГ із Андрусівкою. Серед простих селян, що поділяють цей курс, нам зустрілося лиш двоє. Ще одна жіночка висловилась взагалі за "екзотику": ОТГ утворити із сіл Світловодського району, але — без Світловодська. А він (Світловодськ), разом із селищем Власівка - нехай без них утворюють свою ОТГ.

…Нагадаємо, такі думки превалювали за кілька хвилин до сільської сходки. А на самій сходці, за присутності майже двох сотень мешканців села вони (думки) зазнали певних коригувань. Окрім мешканців Подорожнього, зокрема, Наталії Пруднікової, до громади звернулися активісти зі Світловодська й Нагорного Михайло Калюжний і Анатолій Дубовик відповідно, а також депутат облради від ВО "Свобода" Руслан Степура… Якщо узагальнити, то їхній посил сільській громаді полягав у тому, що саме вона (громада) є господарем на власній землі і не треба стрімголов кидатись об’єднуватись з кимсь. А так зване примусове об’єднання (у разі не бажання добровільного) — це столичні страшилки, які поширюють облдержадміністрації. Бо саме народ, як наголошує Преамбула Конституції України, і є носієм влади. А відтак, подорожнянцям насамперед потрібно створити і юридично зареєструвати свою територіальну громаду.

Після таких аргументів, за об’єднання із Світловодськом (чи Андрусівкою), якщо згадували, то вже без райдужних очікувань. Натомість було утворено Ініціативну групу, яка вестиме підготовку до реєстрації саме подорожнянської територіальної громади і матиме задля цього широкі повноваження у контактуванні з органами державної влади усіх рівнів. Принаймні, так розпорядився народ — носій влади.

А щодо ОТГ, дотепно висловилася одна сільська "сократиха": що буде з козою після семи років? Їй буде вісім років. Тобто, нічого стращати людей якимись карами за непослух: як ми самі вирішимо — так воно і буде.

Що буде з козою після семи років? Їй буде вісім років… Вирішили  подорожнянці стосовно з кимось об’єднуватись
Що буде з козою після семи років? Їй буде вісім років… Вирішили  подорожнянці стосовно з кимось об’єднуватись


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top