П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада

П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії Новина з фото Новина з відео

П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
Знову "люстраційний" сміттєвий бак на "ґанку білого дому". Та й сама 18 сесія світловодської міськради 28 липня була сповнена скандальною гостротою. І так тривало з 10-ї до 17-ї години…


Бряжчання кайданок

З перших хвилин сесії міський голова Валентин Козярчук привернув увагу засідання, що на сесії й цього разу присутні представники ТДВ "Об’єднання "Дніпроенергобудпром", які вкрай стурбовані тим, що нині відбувається на цьому колишньому флагмані будівельної індустрії України. Але повідомив він про це якби між іншим — задля плавного переходу на інформацію про те, що за день до сесії відбулася нарада, за головуванням міжрайонного прокурора та силовиків Кіровоградської області. Зібралися вони з причини заяв і звернень до них міського голови про скоєні злочини у господарчій сфері Світловодська… Варто також пов’язати її проведення з регулярними візитами градоначальника до Генпрокуратури, МВС тощо, де він наполегливо привертає увагу пожильців високих столичних кабінетів про ці самі злочини.

"І слава Богу, мене почули!", — відчеканив голова, повідомивши, що вже порушено кілька кримінальних справ. А на декого вже й кайданки наділи.


До слова, про "надіті кайданки" Козярчук нагадів, ще пару раз (32:32; 1:41:39), додаючи, що ці "прикраси" чекають і на певних міськдепів, які присутні наразі у залі. А щодо присутніх у залі протестувальників з ОДЕБП, то, на пропозицію мера, було вирішено надати слово їхньому представникові. Далі (восьма хвилина відеозапису) він повідомив про звільнення керуючого справами міськвиконкому Вадима Туманова. І переглядаючи документи, що знаходились у його компетенції, було виявлено невідповідність підпорядкувань багатьох "білодомівських" структур до чинного законодавства — до міськвиконкому, а треба — до міськради. Тож, наголосив пан Валентин, цю невідповідність треба виправити. А головне "виправляння" — об’єднати два Управління — освіти та молоді і спорту в одне.

Розпочали з години (16:50) депутатських запитів і відповідей на них. І після того, як "партпенсіонер" Анатолій Кучугурний у своєму запиті обмінявся "люб’язностями" з "укропівцем" Козярчуком стосовно партійних приналежностей, слово надали (20:52) представникові Власівки і ОДЕБП Юрієві Смірнову. Але той, замість того, щоб розповідати про антинародну діяльність нинішнього очільника цього самого ОДЕБП Івана Марона, розпочав… з бездіяльності й байдужості світловодських властей на чолі з Козярчуком до проблем і бід тамтешнього робочого класу. І лиш опісля пан Юрій перейшов на супостата Марона, який разом із своїм синком Олежкою вже дорізають на металобрухт отого флагмана будіндустрії — звідти і вдень, і вночі виїжджають вантажівки, по маківку заповнені отим самим металобрухтом. І управи жодної! Сей виступ було взято до відома з передачею його до правоохоронних органів та до Адміністрації Президента.

П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесіїП’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесіїП’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії


Цікавий і слушний запит пролунав (52:00) від "укропівки" Надії Мальцевої, яка озвучила занепокоєння користувачів житловими субсидіями в частині сплати за централізоване опалення: зараз на їхні адреси надходять, за словами пані Надії, "листи щастя" від СП ТОВ "Світловодськпобут" з нагадуванням, що вони (споживачі) мають сплатити багатосотенні борги за це саме опалення, хоча всі нараховані до сплати суми вони платили протягом опалювального сезону регулярно. Аби з’ясувати, чому так, це питання було поставлено на контроль.

Трішки потішив запит (1:00:22) "нарконтролера" Андрія Маліцького — він звернув увагу на нетрі прибережної зеленої зони на Приморській,64, де накопичено купи сміття в якому нишпорять безхатченки. Тож міськдеп просить владу ліквідувати там несанкціоноване сміттєзвалище і щось зробити з бомжами — він і сам готовий взяти у цьому участь…

"А у вас особисто є бачення вирішення цієї проблеми?, — спитав пана Андрія Козярчук.

— Треба спілкуватися з цими бомжами. Я вже проводив таке спілкування", — відповів він, закликавши колег не сміятися і запропонував варіант: поселити отих волоцюг в "общагу" на Приморській,74.


А от "солідарист" Віктор Берестовський (1:03:04) привернув увагу присутніх на просто жахливий стан доріг, які не є центральними, а відтак залишаються поза увагою властей. Але ж і там живуть люди і їздить (точніше, повзає) транспорт, громадський, у тому числі — на увазі міськдеп мав дороги у Табурищі. Запит пана Віктора і підтримали, і на контроль взяли, хоча і без суперечки не обійшлося щодо участі влади в цих самих дорожніх ремонтах.

А після того, як "самопомічнянець" Леонід Пащенко (1:39:25) вже вкотре підняв питання стосовно того, кому ж таки належить головна тутешня адмінспоруда, спалахнула невеличка перепалка, де градоначальник ще раз "брязнув кайданками", а "білодомівський" юрист відповів, що робиться владою аби місто не позбулося цієї самої головної тутешньої адмінспоруди.

І опісля (1:50:30) перейшли до розгляду питань порядку денного. А саме — до обрання нового керуючого справами міськвиконкому (замість Туманова). Ним було запропоновано обрати досвідченого "білодомівського" апаратника Олександра Возного. Пан Олександр заступив на трибуну з оприлюдненням власного автобіографічно-професійного списку. Довелося йому в цьому зв’язку і відповідати на запитання, у тому числі і про причину уходу його попередника. І врешті кандидатуру Возного підтримало лишень… 10 обранців (з необхідного для проходження мінімуму — 18). Зате вивели Туманова зі складу членів міськвиконкому, де він перебував "за посадою".

Після чого (2:07:36) було заслухано начальника Центру надання адміністративних послуг (ЦНАП) Наталію Молчанову. Якщо коротко, пані Наталя, посилаючись на те, що малочисельні ЦНАПівці "зашиваються" з величезними обсягами роботи, клопотала додати до свого штату ще двох співробітників-адміністраторів та тимчасово одного кадра до виконкомівського відділу кадрів. В ході обговорення питання, поміж головуючим і "батьківщинцем" Сергієм Волоховим виникла серйозна суперечка (2:15:15) зі згадуванням козярчуківського попередника та волохівського кума Юрія Котенка, який, за словами мера, украв гроші. На що і пан Сергій (2:16:40) не утримався від коментаря щодо, хто у кого що украв і про те, що пан Валентин, залякуючи всіх, вже "півзали пересаджав". А потім і ще з півгодини говорили-балакали, а пані Наталія натомість все стояла за трибуною, терпляче очікуючи рішення. Не дочекалася — головуючий оголосив півгодинну перерву.


Помічник нардепки-літунки Савченко і його мініатюрна чорнявка-супутниця

Опісля перерви начальниця ЦНАПу зайняла місце за трибуною. Та знову марно — обранці не підтримали чергове "роздуття штатів". А її місце (за трибуною) зайняв начальник загального відділу, який "не пройшов" на керуючого справами, Возний — з проектами двох рішень щодо перепідпорядкування "білодомівських" структур (2:41:30) і щодо об’єднання Управлінь освіти і молоді та спорту в одне Управління — освіти молоді та спорту. Після чергового шельмування Козярчуком начальника МУО Геннадія Френкеля, секретар міської ради Юрій Сапянов (2:54:54), можна припустити, на підтримку мера "умив руки"… Якщо прислужитись до вільного трактування, спікерське звернення звелося до наступного: я, як депутат міськради, що перебуває у фракції ВО "Свобода", далеко не завжди погоджуюсь із позицією своєї фракції і вже два рази голосував всупереч її волі. Третє таке голосування, згідно установленого порядку, призведе до мого виключення з депутатів, що унеможливить моє подальше віддане служіння громаді.

"Я на єта пайтіть нє маґу!".


Тому, для запобігання цього, більше ризикувати не буду — голосуватиму в унісон зі "Свободою". Тож, типу шановні, звиняйте.

В обговорені саме "об’єднавчого" питання розгорівся цілий шквал емоційних виступів як за об’єднання, так і проти… Отже, "за" перепідпорядкування "білодомівських" структур висловились 26 обранців — рішення прийнято. А от мерська "управлінсько-об’єднавча" ініціатива отримала схвалення лишень дев’ятьох міськдепів — рішення не прийнято. Звісно, такий результат аж ніяк не потішив пана Валентина, а тут — ще й "комплімент" на його адресу (3:29:34) від облдепа-"опоблоківця" Костянтина Каспрова, який порівнявши Козярчука з "абіженим мальчіком", звинуватив його у тому, що він "украл зємлю у учітєлєй і врачєй". На що "абіжений мальчік" пригрозив панові Костянтинові зверненням до суду:

"Атвєтітє па полной"! Ви папалі!", — кілька разів повторив пан Валентин "на вєлікам і маґучєм".


І у якості "важкої артилерії" надав слово (3:31:07) одному незнайомцю, який весь цей час сидів поряд із ще однією чорнявою незнайомкою, симпатично-мініатюрної зовнішності.

Виявилось, що се не просто якийсь там пересічний громадянин — він помічник народного депутата України Надії Савченко! Так-так саме тієї Надійки — нашої (донедавна) героїчної літунки та путінської бранки, за долю якої переживали і боролись всі порядні українці разом із цивілізованим світом, і яка нині (після звільнення і своїх заяв) у більшості цих самих порядних українців характеризується або як кремлівський "Троянський кінь", або як людина, у якої просто "не всі вольти в колоді"

Тож, що ж мовив супутник симпатичної чорнявки (яка так і залишилась не персоніфікованою), помічник нардепки Савченко Владислав Штефан? Розпочавши московітською, а потім, на вимогу принципових у цьому відношенні "свободівців", перейшовши на українську, він, зокрема, пригрозив поскаржитись на опонуючих мерові "батьківщинців" їхньому всеукраїнському партійному вождеві Юлії Тимошенко (Савченко, як відомо, член фракції ВО "Батьківщина" у Верховній Раді). На що "батьківщинці" Сергій Філоненко, Юрій Стогній і вже згадуваний Волохов не те, що не перелякались і, рвучи на собі волосся, не почали каятись аби тільки пан Владислав нічого не казав пані Юлі про їхню негідну поведінку — вони, навпаки, дізнавшись у доповідача, що він, перед тим, як стати під знамено полум’яної Юлії, перебував під біло-блакитним прапором про-кремлівської Партії регіонів, на знак протесту, залишили сесійну залу. Та ще й "прихопили" з собою ледь не увесь депутатський корпус. І Козярчуку не залишалось іншого, як оголосити ще одну півгодинну перерву.


А на останок задовольнили пані Наталю, частково

Після перерви майже всі повернулися знов, крім савченківського помічника Штефана і його супутниці симпатично-мініатюрної зовнішності. На перших хвилинах цієї третьої сесійної частини "партпенсіонер" Юрій Лукінський (3:44:41) не оминув дорікнути головуючому у порушенні регламенту — що він якійсь сторонній особі (маючи на увазі Штефана) дозволяє ділити тутешніх обранців на хороших і поганих.

Ну, а далі (3:45:47) сесія увійшла у рутину прийняття/неприйняття архітектурно-земельних, економічно-господарських та інших рішень. Тут на увагу заслуговує, зокрема, "перетягування канату", точніше, такого собі "Метеору-2" з балансу УЖКГ на баланс Управління освіти (3:58:58). Колись він перебував на балансі МУО, потім його передали УЖКГ. А тепер — "зворотня тяга"… Та на біса він нам здався, заперечив директор Центру військово-патріотичного виховання Анатолій Сіромаха (4:04:05). Але не подіяло — передали з аргументом: у вас там сторож є, в УЖКГ — немає. От і охороняйте.

І на останок (5:03:04), на прохання Козярчука, було вирішено повернутись до ЦНАПівського питання: мов, їхня робота наповнює бюджет, але їм там вкрай важко нинішньою кількістю справлятися з об’ємами робіт — такою була його аргументація. Подіяло, обранці, проголосувавши ще раз, зголосились додати лиш одну штатну одиницю — з трьох, що просила Молчанова.

П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
"Люстраційний" сміттєвий бак на "ґанку білого дому"
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
П’ять з половиною годин не вельми плідної для Козярчука сесії
"Партпенсіонер" Кучугурний обмінюється "люб’язностями" з "укропівцем" Козярчуком
І антимаронівець Смірнов теж трішечки не догодив мерові
Пані Надія стурбована "листами щастя" від "Світловодськпобуту"
Маліцький переконаний: з бомжами можна домовитись
Берестовський про дорожнє жахіття у Табурищі
Не відібрали би "білий дім", непокоїться Пащенко
Возний так і не дочекався кар’єрного зростання
А Молчанова, хоч і наприкінці і хоч не у повному обсязі, таки дочекалася
Кум Котенка Волохов Козярчуку: "ви вже пів-зали пересаджали"
Каспров розповідає про "абіженава мальчіка"
Десь у залі помічника нардепки Савченко Штефана слухає його супутниця симпатично-мініатюрної зовнішності. Напевне, милується ним
А от більшість міськдепів так "милувалися" Штафаном, що забралися геть із сесійної зали
Лукинський — Козярчуку : ну-у, Валентине Валентиновичу, не можна дозволяти будь-кому ділити нас на хороших і поганих
Директор ЦВПВ: та на кой мені ваш "Метеор-2"!?


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top