Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Депутати вимагають заборонити підвищені тарифи на «комуналку»

Як ми вже повідомляли, 17 позачергова сесія Світловодської міської ради прийняла рішення за №350 від 19 липня 2016 року Про звернення до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра Гройсмана В.Б. щодо встановлення мораторію (заборони) на введення з 01 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в місті Світловодську. Розміщуємо повний текст Звернення.
^ Реклама ^

Голові Верховної Ради України
Парубію А.В.

Прем’єр-міністру України
Гройсману В.Б.


Звернення депутатів Світловодської міської ради до Голови Верховної Ради України Парубія А.В., Прем’єр-міністра України Гройсмана В.Б. щодо встановлення мораторію (заборони) на введення з 01 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в місті Світловодську

В державі на тлі скорочення рівня витрат на оплату праці та росту рівня безробіття, постійно зростаючого рівня інфляції, росту споживчих цін, падіння курсу національної валюти відбувається постійне зниження рівня життя населення міста Світловодська, як і по всій Україні. Заплановане з 1 липня 2016 року підвищення цін і тарифів на житлово-комунальні послуги та спожиті в побуті природний газ та електроенергію призведе до непомірного фінансового перенавантаження на кожного мешканця міста Світловодська та істотного зниження їх рівня життя, підвищить соціальну напругу у суспільстві, а також сприятиме утворенню значної заборгованості населення міста Світловодська перед організаціями що надають житлово-комунальні послуги та здійснюють тепло- та енергозабезпечення (в тому числі значно підвищить кількість неплатників в наслідок відсутності коштів у населення міста).

Крім того, на сьогоднішній день не вирішено питання щодо легітимності НКРЕКП установлювати тарифи, оскільки з відповідним позовом до Конституційного суду звернувся Верховний суд України 30.05.2016 року.

В судових органах також перебувають позови про скасування постанови НКРЕКП від 09 червня 2016 року № 1102, згідно якої були встановлені нові тарифи на теплову енергію для потреб населення, встановлення тарифів на послуги з централізованого опалення та централізованого постачання гарячої води для потреб населення, що надаються суб’єктами господарювання, які є виконавцями цих послуг, встановлення тарифів на послугу з централізованого постачання гарячої води для управителів багатоквартирних будинків, тощо.

Зокрема, такий позов було подано народним депутатом Тимошенко Ю.В. Попереднє судове засідання у даній справі призначено на 25 липня 2016 року.

Пропонуємо Верховній Раді України ухвалити пакет законів щодо децентралізації повноважень в частині затвердження цін і тарифів на житлово-комунальні послуги органами місцевого самоврядування.

З метою розкриття та оприлюднення методики розрахунків і обґрунтування підвищення тарифів на житлово-комунальні послуги (опалення, електроенергії, водопостачання та водовідведення) просимо виключити із ЗУ „Про засади державної регуляторної політики у сфері господарської діяльності” частини другої статті 3 одинадцятий абзац такого змісту: „актів, якими встановлюються ціни/тарифи на житлово-комунальні послуги”.

Негайно перерахувати ціни на газ для населення шляхом зміни формули розрахунку ціни (від прив’язки до європейських ринків до економічно обґрунтованої ціни на основі реальної собівартості видобутку) з метою подальшого зменшення комунальних тарифів.

Відновити пільгові норми споживання газу для населення та збільшення її до 2400 куб.м на опалювальний сезон.

Зважаючи на вище викладене Світловодська міська рада просить Вас невідкладно розглянути та вирішити питання щодо встановлення мораторію (заборони) на введення з 01 липня 2016 року в дію підвищених цін і тарифів для населення на житлово-комунальні послуги в місті Світловодську.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top