Субота, 20 квітня 2024
Корисна інформація

Микола Грінченко: «Оберіть героїчну професію!» Новина з фото

Микола Грінченко: «Оберіть героїчну професію!»
На Світловодщині триває відбір на військову службу за контрактом. Як саме відбувається цей процес і як стати контрактником розповідає військовий комісар Світловодського ОМВК підполковник Грінченко Микола Миколайович.


— Миколо Миколайовичу, перш за все розкажіть, що таке військова служба за контрактом і як стати контрактником?

— Військова служба за контрактом — це один із різновидів державної служби, тому і вимоги до кандидатів високі. Потрібно пройти медкомісію, спецперевірку, професійний і психологічний відбір. Та у зв’язку з особливим періодом в Україні процес вступу на військову службу за контрактом спрощено. Спецперевірку для осіб, які приймаються на посади рядового та сержантського складу було відмінено. Зараз цей процес займає 3-4 дні. Кандидати, які є учасниками АТО, або ж проходили військову службу і їх військова спеціальність відповідає спеціальності на яку вони претендують одразу направляються у військову частину. Громадяни, які не проходили військову службу, або обрали нову спеціальність в обов’язковому порядку направляються для підготовки до навчального центру. Контракт підписується у день прибуття кандидата у військову частину або навчальний центр.

— У які частини направляє служити Світловодський ОМВК кандидатів на контракт?

— Кожен кандидат сам обирає собі спеціальність і частину, де буде проходити військову службу. Ми лише допомагаємо вибрати вільну вакансію. Світловодський ОМВК активно співпрацює з військовими частинами ЗСУ, які базуються на території Кіровоградської області, міста Миколаєва та ряду інших областей. Та все ж найбільшою популярністю користуються підрозділи ВМС. З кожним, хто звертається до військового комісаріату, ми проводимо бесіду і в індивідуальному порядку підбираємо вакансію. Найбільш затребуваними сьогодні є водії категорії "С" і "Е", трактористи, бульдозеристи, водії автокранів, слюсарі-механіки та ряд інших спеціальностей. Це пов’язано з тим, що формуються нові військові частини і розширюється штат уже існуючих. Але перелік вакантних посад постійно змінюється тож, чим раніше громадяни звернуться до Світловодського ОМВК — тим більше шансів знайти вакансію за їх професією.

— Які соціальні гарантії передбачені військовослужбовцям за контрактом?

— Для військовослужбовців військової служби за контрактом розроблено ряд програм, направлених на їх соціальний захист та підняття престижу військової служби. Перш за все — це повністю безкоштовне лікування контрактника у військових медичних закладах. Також передбачено безкоштовне санаторно-курортне лікування. Крім того, військовослужбовці-контрактники мають право безкоштовно отримати вищу освіту, ті військові, в яких вже є вища освіта і статус учасника АТО, мають змогу після тримісячних курсів отримати первинне офіцерське звання. До того ж військовослужбовці військової служби за контрактом отримують одноразову грошову допомогу у розмірі 50% грошового забезпечення на оздоровлення і одноразову грошову допомогу у розмірі 50% грошового забезпечення для вирішення соціально-побутових проблем. Тож держава подбала про соціальний захист військовослужбовця і професія військового все більше набуває престижності. Сьогодні у всіх, хто бажає служити за контрактом, є унікальна можливість оформитися за спрощеною схемою, витративши на це 3-4 дні. І чим далі ви відтягуєте з рішенням вступити до лав Збройних Сил — тим менші шанси потрапити на ту вакансію і в ту частину, в якій ви бажаєте служити, оскільки наше військо кожного дня поповнюють сотні кандидатів на військову службу за контрактом. Тож я закликаю усіх охочих приходити до Світловодського ОМВК вже сьогодні і не відкладати прийняття рішення на завтра.

Розмову вів Сергій Коваленко

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top