Середа, 24 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

Болгарин Радєв запрошує нашу юнь на навчання до свого вишу Новина з фото

Болгарин Радєв запрошує нашу юнь на навчання до свого вишу
А ще він хоче поновити побратимські взаємини Кіровоградської і Добрицької областей.
^ Реклама ^

Прес-аташе футбольного клубу "Олександрія" Юрій Біланюк, який супроводжує у цій поїздці ректора Варненського університету менеджменту (Болгарія), професора Тодора Радєва, говорить, що вмовив його на завершення якоїсь профільної конференції у Дніпрі навідатись до Кіровоградської області із заїздом до Світловодська (районна влада виявила інтерес до цього заїзду). Адже пан Юрій, окрім футбольного прес-аташе, є ще й координатором цього болгарського вишу у країнах східної Європи…

Тож у кабінеті голови тутешньої РДА 27 червня і пройшла невеличка пресова конференція за участю гостей, міської та районної преси, представника районного відділу туризму Данііла Кєрімова і заступника голови РДА Володимира Похілова… Університет, повідомив Радєв, порівняно і не великий, і не старий. Його — зі специфікою туристичного і готельного маркетингу і менеджменту, міжнародної торгівлі і фінансів і подібним до цього — було засновано у курортній Албені за участю досвідчених у перелічених сферах голландців. За ці трішки більше 20 років ВУМ у підготовці спеціалістів у названих галузях визнано найкращим вишем у східній Європі. А його філії повідкривались ще й у Добричі (декомунізований болгарський Толбухін) та у болгарській столиці Софії. Навчаються там студенти з 15 країн. Є й українці — насамперед тому, що плата за навчання, яке відповідає рівню у провідних і престижних університетах західної Європи, але, на відміну від них, є значно нижчою. І що ще не маловажно, студенти ВУМу свої трудові семестри проходять здебільшого на фешенебельних курортах Атлантики і Середземномор’я. Як іще запевнив болгарський гість, його універ і після закінчення навчання у ньому продовжує "вести" своїх колишніх студентів до повного працевлаштування… Щодо плати за навчання, для якого обов’язкове володіння англійською, то пан Теодор, повторивши, що вона є порівняно низкою, підкреслив, що і тут для не вельми заможних українців його виш йде назустріч і вручив Похілову три сертифікати на отримання майбутніми ВУМівцями з наших теренів стипендій за навчання.

"Для нас, — сказав він, — на перший погляд, безумовно вигідно, коли нашими студентами є діти із заможних родин. Але такі студенти, як правило, не вельми наполегливі і старанні у навчанні. І навпаки, практика показує, що саме такі якості демонструють діти з родин низького та середнього статку. Що у подальшому позначається позитивним реноме нашого вишу у роботодавців. Тож ми, заохочуючи саме талановиту й креативну молодь, застосовуємо стипендіарне стимулювання".


…Проїхавшись із Дніпра нашою областю, туристичний фахівець Радєв, який об’їздив півсвіту, включно із Лас-Вегасом і Тасманією, відмітив туристичні принади Світловодщини, якій він спрогнозував бурхливий туристичний розвиток, звісно, якщо і власті, і люди будуть спільниками у цьому бажанні. Задля першого кроку назустріч у наближенні до цієї мети гості повідомили, що сьогодні вони зустрінуться з головою Кіровоградської ОДА Сергієм Кузьменком. Мета — "реанімація" (як сказав Білонюк) побратимських зв’язків між нашою і Добрицькою областями з центром у Добричі (у Болгарії — теж області). Адже вони (наші області) є побратимськими, а Кіровоград і Добрич — міста-побратими. У Кіровограді про такі зв’язки не залишилось й малої згадки. А от у добрицькій обласній адмінбудівлі красується прапор Кіровоградської області як нагадування того, що ми залишаємось для них друзями-побратимами.

"Треба виправляти цю ситуацію заради налагодження більш тісної співпраці. І туризм тут має відігравати одну із провідних ролей", — підсумував пан Юрій.


А коли гості від’їхали від "білого дому", Похілов, тримаючи у руках сертифікати від болгарського гостя, припустив: треба би розіграти їх у конкурсі серед не вельми багатих але талановитих випускників шкіл Світловодська й району (що в оглядовому майбутньому стане єдиним цілим), які виявлять бажання навчатися у престижному ВУМі (www.vum.bg).
Тодор Радєв
Радєв радо вручає Похілову сертифікати
Стипендія у єврах

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top