П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Відео Влада

Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання Новина з фото Новина з відео

Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання
Майже зо два тижні у громаді визрівало занепокоєння через відсутність на істеблішментному обрії міського голови Валентина Козярчука. Аж ось сьогодні, 24 червня, він провів у своєму кабінеті чергове засідання виконавчого комітету.


Після того як градоначальник привітав члена цього комітету Ірину Козак з Днем народження він відразу ж роз’яснив причину своєї відсутності — він був в Одесі. Але не насолоджуватися чорноморським бризом і південним сонцем їздив він туди — на форум мерів українських міст, куди їх (мерів) погукав прем’єр-міністр (хоча сам Гройсман так і не приїхав). Але і без нього трьом сотням градоначальників було про що говорити — і про самоврядування, і про бюджет, і про ЖКГ тощо. А також — про алгоритм взаємодії Центру із своєю "периферією". Річ у тім, пояснив пан Валентин, що оцей самий Центр вирішення регіональних питань повністю передає на місця. Причому важелі впливу на ці вирішення все ще залишаються у Центра. Відтак, він і його мерські колеги сподіваються, що невдовзі Центр законодавчо врегулює дану невідповідність на користь органів місцевого самоврядування. І як основний меседж, який наш мер привіз з "Жємчужини у моря": на державу у вирішенні власних питань покладатися марно — слід розраховувати лиш на власні ресурси, проявляючи при цьому реформаторську ініціативу і тоді з’явиться надія, що сей поступ належним чином оцінять міжнародні інституції, зацікавлені у європейському векторі України і багаті на різні інвестиційні ґранти.

Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання
Мер про свої одеські враження


З чим і перейшли до розгляду питань, внесених до порядку денного… Серед них, на увагу заслуговує "ракова" доповідь "Про стан виконання міської програми "Боротьби з онкологічними захворюваннями на 2010-2016 роки" в 2015 році та за звітний період 2016 року", яку озвучила лікар-онколог Світловодської ЦРЛ Ірина Гончарова. Стан цей невтішний: якщо позаминулого року онкохворих на обліку у ЦРЛ перебувало 1825 осіб, то минулого їх стало вже — 1837, а у році поточному їхня кількість зросла до 1853. Таким чином Світловодськ у цій сумній статистиці знаходиться на 3-4 місцях по області. Разом з тим, лікарка відмітила позитивну тенденцію щодо збільшення своєчасного виявлення у жінок ранніх стадій раку молочної залози, які (ранні стадії) піддаються більш успішному лікуванню. На запитання мера, в чому полягає причина зростання кількості онкозахворювань у місті, пані Ірина назвала як зовнішні фактори — неякісні харчування і екологія, так і внутрішні — населення у своїй більшості нехтує поточними профілактичними обстеженнями, що давало би можливість виявляти рак (та інші захворювання) на початкових стадіях. Адже хворобу, як відомо, легше (і дешевше) попередити, ніж потім лікувати. На що Козярчук запропонував Гончаровій провести з цією (профілактичною) метою цикл лекцій на місцевому телебаченні. Вона погодилась.

Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання
Не виключається, що онколог Гончарова невдовзі читатиме лекції на ТБ


А у питаннях Центру надання адміністративних послуг, які озвучила начальниця ЦНАПу Наталія Молчанова, урядники… карали. І не лише громадян, а й самого адміністратора цього Центру… Молодого чоловіка, у якого виявився зіпсований паспорт і двох молодих жінок, які, попросту, загубили свої паспорти, було оштрафовано трьома неоподаткованими мінімумами. Дісталося й ЦНАПівській адміністраторці — на засідання виконкому 2 червня вона внесла не зовсім точні дані, на підставі яких виконкомівці ухвалили не зовсім правильне рішення. Тож, сьогоднішнім рішенням, те рішення (від 2 червня) було скасовано, а винуватицю покарано усним попередженням.

Серед блоку питань з компетенції управління економіки найбільш резонансним стало "Введення у дію рішення конкурсного комітету від 14 червня 2016 року щодо переможців конкурсу з визначення автомобільних перевізників на міських автобусних маршрутах загального користування № 5 "Автостанція – вул. Золотарівська" в режимі маршрутного таксі, № 9 "Автостанція – цвинтар" в режимі маршрутного таксі, № 24 "КСРП ім. Петровського – завод "Скло" в режимі маршрутного таксі та в звичайному режимі руху в м. Світловодську". Озвучуючи його, начальник даного Управління Олександр Наумчик перелічив переможців. Так на Маршруті №5 конкурс виграло ТОВ "Світ-Автолеґіон". Друге місце не було визначено, адже "ФОП Макаров" зняли з конкурсу, бо у нього на сей маршрут автобусів виявилось менше, ніж того вимагали конкурсні умови. На Маршруті №9 виграв єдиний претендент — ТОВ "Велес-Х"… В цьому зв’язку градоначальник виказав занепокоєння. Адже, нагадав він, якість будь-чого у значній мірі залежить від наявності конкуренції. Але, виявляється, для наших перевізників умови наскільки непривабливі, що у них зникає саме бажання змагатись між собою за маршрути. Якщо ж стимулювати це бажання підняттям вартості проїзду, то це призведе до різкого невдоволення громадян. А якщо тарифи залишити без змін, то в умовах зростання цін на все і вся та мінімальних зарплат і соціальних виплат, перевізники, не те, що за маршрути не змагатимуться у конкурентній боротьбі — вони покинуть вже "накатані" маршрути… На Маршруті №24, вів далі Наумчик, виграв "ФОП Макаров". А ще одного претендента — ВАТ АТП №13507 — комісією було знято з конкурсу, бо це підприємство внесло до документів прострочений (на тиждень) Сертифікат відповідності. Як доповнив "білодомівський" юрист, АТП наразі оскаржує таке рішення. Але розгляд скарги не означає відтермінування затвердження виконкомівського рішення. І виконком затвердив результати конкурсу.

Вірогідно, тимчасово не поталанило ФОП Цьома у продовженні оренди комерційного приміщення площею 77 кв. м на Героїв України, 9… Чи не малувато, засумнівалися урядники, дізнавшись, що ця ФОП сплачує за ці площі 1038 гривень на місяць, коли середня ставка у Світловодську складає 35-40 грн./кв. м. Тож, за пропозицією Козярчука це питання відправили на доопрацювання.

…Коли у питаннях УЖКГ його начальник Віктор Боровський клопотав про знесення кількох сухостійних дерев (не за бюджетний рахунок), мер висловився за суцільний "лісоповал" у місті. Адже, за його словами, переважна більшість дерев і старі, і не відповідають сучасним вимогам. У якості аргументу він продемонстрував виконкомівцям кілька світлин — зразків зелених насаджень в інших, успішних містах. Відтак він запевнив, що найближчої сесії обов’язково порушить питання "реанімації" Зеленого господарства — як одного із складників, який працюватиме на привабливий і позитивний імідж міста.

А на звершення засідання заступник мера з питань ЖКГ Анна Нестеренко ледь не врочисто відрапортувала про створення у місті трьох ОСББ — на вулицях Приморська, 52 і Вільна, 13а та на бульварі Дніпровському, 3. Тож, урядникам необхідно підтримати новоутворенні об’єднання щодо їхнього виходу з під підпорядкування КП "Житлосервіс-2012". І урядники підтримали запропоноване головною комунальницею. Схвалюючи сей поступ, Козярчук наголосив, що таким чином місто крокує шляхом реформування ЖКГ.

Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання
Створено три ОСББ! Нестеренко не приховує вдоволення


"Ці кроки треба робити тому, що щастя саме не впаде", — резюмував градоначальник.


Щастя само-по-собі не приходить, — висловив мер на виконкомі своє тверде переконання



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top