Субота, 20 квітня 2024
Свято

Козярчук йтиме вперед, покращуючи наше життя, Довгий пообіцяв зіграти на саксофоні та суцільні пісні з танцями, — народними гуляннями Світловодськ відзначив свої 62 роки Новина з фото Новина з відео

Козярчук йтиме вперед, покращуючи наше життя, Довгий пообіцяв зіграти на саксофоні та суцільні пісні з танцями, — народними гуляннями Світловодськ відзначив свої 62 роки
Святкування Дня міста, яке традиційно відзначається першої неділі червня, звісно, розпочалося на центральній площі з підняття на одній із щогл поряд з "білим домом" світловодського прапору та з виконання гімнів — українського і світловодського...


За значного напливу містян, до них звернулися міський голова Валентин Козярчук, голова Світловодської РДА Сергій Твердовський та поважні гості, які своєю присутністю засвідчили повагу як до тутешнього керівництва, так і до мешканців нашої Перлини середнього Подніпров’я — народний депутат України Олесь Довгий, перший заступник голови КОДА Сергій Коваленко, мер Знам’янки Сергій Філіпенко та секретар Олександрійської міськради Олена Богоявленська.

Після масового Патріотичного флеш-мобу у виконанні світловодських школярів, святкова колона рушила услід за яскравим та артистичним дівочим духовим оркестром ходою до Парку культури й відпочинку ім. Т.Г.Шевченка, де і відбулося гуляння першої частини святкувань. Їхньою безумовною "родзинкою" став у Літньому парковому театрі вже шостий Регіональний фестиваль українських народних танців "Барви рідної землі", проведений за підтримки нардепа Довгого. Та, перед тим, як зазвучали фанфари, знаменуючи його відкриття і після видовищного виступу все тих же "мідно-духових" дівчат, до загалу звернувся градоначальник. Він наголосив, що перед містянами наразі дуже багато роботи в царині перевтілення Світловодська у гарне й комфортне місто. Знаючи, як це робиться, пан Валентин запевнив:

"Я буду йти вперед, покращуючи, наскільки це вдасться, наше з вами життя".


Після чого він особисто вітав, тиснув руки, обіймав і вручав Грамоти лауреатам Премії міськради: завідуючій клініко-діагностичної лабораторії ЦРЛ Світлані Охріменко, вчительці математики ЗОШ №10 Наталії Позаненко, керівникові народного аматорського колективу "Голубка" Василеві Кузьменку, учасникові Бойових дій на сході країни Вадимові Лимаренко. Окрім них, мером належним чином було пошановано подружжя Василя і Надії Ткаченків, які у 2009 році, маючи двох спільних дітей, взяло на виховання ще вісьмох діточок, позбавлених батьківського піклування, започаткувавши таким чином власний Дитячий будинок сімейного типу. З причини, що двоє їхніх дітей виросли і полишили родинне гніздечко, Ткаченки мають намір найближчим часом взяти до своєї родини ще трьох обділених долею діток. А ще мер і громада щирими оплесками привітали на сцені молодят — Вадима і Ольгу Сльотів, у яких саме цього дня відбувалися весільні врочистості. Радісним і водночас зворушливим стало вітання ще однієї подружньої пари, яка у коханні та злагоді разом від травня… 1949 року –— учасників ІІ Світової війни Івана і Раїсу Ходусів. Також прямо на сцені паспорт Громадянки України отримала відмінниця навчання ЗОШ №1 Тетяна Молчанова, якій саме цими днями виповнилося "повнолітніх" 16 років. Не оминув своє пастирське напуття мовити і Благочинний Світловодського округу Олександр Коваленко. Вшанували букетами квітів і присутніх на дійстві Почесних громадян Світловодська.

У свою чергу Олесь Довгий, даючи старт "Барвам рідної землі", звернувся до містян так проникливо щиро, що у залі просто неба запанувала тиша. Він запевнив світловодців, що якби не його любов до нашого міста, він би вже давно полишив своє нардепство. Але оця любов і жагуче бажання бачити Світловодськ квітучим і заможним, а його мешканців — щасливими надають йому наснаги робити для цього все необхідне.

"Чекаю на нові цікаві ідеї і розробки щодо цього від талановитої молоді, які я обов’язково підтримуватиму на всіх рівнях. Так, але для цього треба особистий приклад… Колись давно, я намагався опанувати гру на саксофоні… Тож, обіцяю вам, що на наступній річниці Дня міста я, разом з цим дівочим духовим оркестром, обов’язково зіграю для вас!", — запевнив громаду пан Олесь, яка нагородила його щирими бурхливими оплесками.


На взаємин, дітки-учасники одного із світловодських хореографічних колективів подарували йому власноруч зроблену картину-аплікацію з зображення жовтого слона — звідкілясь вони довідались, що наш нардеп колекціонує зображення цих благородних тварин у різноманітному виконанні…

А колективів потанцювати на фестивалі зібралось стільки, що й на сцені вони ледве розмістились — 21 танцювальний ансамбль з Олександрійського, Онуфріївського, Новоукраїнського, Добровеличківського, Новомиргородського, Знам’янського і Світловодського районів та Знам’янки і, звісно ж, зі Світловодська з Власівкою!.. А за межами театру вирувало велелюдне гуляння з демонстрацією народних промислів, виїзною торгівлею та різними мистецькими флеш-мобами.

Вирувало не менш велелюдне гуляння і на Бульварному узвозі, де пройшла друга, вечірня частина святкування Дня міста. Задля цього навіть живописні тамтешні фонтани увімкнули. І тут до людей звернулися по черзі Валентин Козярчук і Олесь Довгий. Ну, а далі грянула концертна програма від міського Палацу культури, яку органічно доповнили хореографічні колективи — призери "Барв рідної землі" та сім родин, які потішили публіку, поспівавши у міні-конкурсі "Співоча родина".



Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top