Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Події

Активізація місцевих ЗМІ задля успішної децентралізації влади в Україні – досвід Польщі

Активізація місцевих ЗМІ задля успішної децентралізації влади в Україні – досвід Польщі
"Інституційна підтримка – активізація місцевих ЗМІ у місії інформування про реформу децентралізації в Україні" – це назва проекту, який щойно стартував в Україні і є спільною справою Асоціації Центр Європейської Співпраці" (Республіка Польща) та Всеукраїнської асоціації сільських та селищних рад.
^ Реклама ^

Підтримка реформ децентралізації влади в Україні – основна мета проекту, але акцент зроблено на українські місцеві засоби масової інформації, посилення їх спроможності у підготовці достовірної, прозорої та зрозумілої для читача інформації про реформу децентралізації влади в Україні. Також проект спрямовано на підвищення доступності до інформації щодо правових рішень, пов'язаних з реформою децентралізації влади. Інституційна та експертна підтримка провідних експертів та фахівців з Польщі і України – ось інструмент, завдяки якому буде досягнуто мету проекту.

До участі в проекті запросили представників місцевих засобів інформації Запорізької, Дніпропетровської, Донецької, Кіровоградської, Луганської, Полтавської, Сумської Черкаської та Чернігівської областей і наразі проводять конкурсний відбір учасників шляхом співбесід.
Критеріями відбору учасників проекту такі: досвід роботи в Інтернет і/або друкованих ЗМІ як мінімум 1 рік; спеціалізація у політичній та соціальній тематиці; висока мотивація до участі у проекті; готовність до систематичної роботи у проекті та публікації текстів, які стосуються доброї практики і досвіду, що набувається у проекті. Враховується рівність шансів жінок і чоловіків. Ніякої дискримінації.

Переможці конкурсу навчатимуться в Україні та Польщі, що буде сприяти підготовці більш якісних матеріалів про хід реформ децентралізації влади, отримають доступ до компетентних джерел інформації. Також сформують власну спільноту та зможуть розробити комунікаційні стратегії для своїх редакцій. Журналісти матимуть можливість обмінятися досвідом із польськими колегами під час візитів до Польщі.

Проект реалізується за фінансової підтримки Польсько–Канадської Програми Підтримки Демократії.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top