Вівторок, 23 квітня 2024
Блоги Ольга Антонова

Енергоефективність – запорука процвітаючої країни

Енергоефективність – запорука процвітаючої країни
Мало хто пам’ятає, що за часів процвітання ЗЧМ "Чисті метали" виробляли пробні серії сонячних колекторів. То були перші ластівки існуючих нині енергоефективних станцій та систем. Через 25 років українці зрозуміли, що берегти природні ресурси, це не тільки зберігати екосистему, але ще заощаджувати.


Саме питаннями оплати комунальних платежів хвилює кожну сім’ю. Саме цим питанням перед усім переймається уряд України, запровадивши цілі програми що до спів фінансування "теплих" кредитів для населення. Текст законодавчих актів, які регулюють ці питання, звичайно, можна знайти в інтернеті, але слід знати, що шукати. Ознайомлю з основними постановами: "Постанова Кабінету Міністрів № 1056 від17.09.11 р. та Постанова уряду України №63 від 04.02.16 р №929 від 11.11.15 р.

Поговоривши про законодавство, думаю, слід зазначити на що саме уряд України співфінансує:
  • обладнання та матеріали для облаштування індивідуальних теплових пунктів;
  • регулятори теплового потоку за погодними умовами та відповідне додаткове обладнання та матеріали до них;
  • вузли обліку води та теплової енергії, зокрема засоби обліку та відповідне додаткове обладнання і матеріали до них;
  • вікна з двокамерними енергоефективними склопакетами (з енергозберігаючим склом) для місць загального користування (зокрема, під’їздів, підвалів, технічних приміщень та горищ);
  • матеріали для проведення робіт з теплоізоляції зовнішніх стін, підвальних приміщень, горищ, покрівель та фундаментів;
  • матеріали та обладнання для модернізації систем освітлення місць загального користування ( у тому числі щодо заміни електропроводки, ламп та патронів до них встановлення автоматичних вимикачів.

При бажанні зберегти тепло взимку все це обладнання та матеріали можна знайти на світловодському "ринку споживання". Маловживаною фразою серед світловодських споживачів є фрази "Сонячний колектор", "Сонячний модуль (панелі)" та "Сонячні Станції". Майже ніхто не знає, чим ці речі відрізняються одна від одної, і які взагалі існують альтернативні системи опалення електроенергії та підігріву води.

Ось статистика в Україні використання первинних та альтернативних джерел енергії:

Енергоефективність – запорука процвітаючої країни
З інформації ПАТ "Кіровоградобленерго"


Майбутнє України – це курс на розвиток енергоефективних технологій та активне впровадження їх у життєдіяльність країни, як сказав Голова Держенергоефективності Сергій Савчук. Світловодці теж долучаються до загальної програми України з утеплення своїх осель. Бережімо тепло і наш бюджет.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top