Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
ТОП-новини Події

Свободівці взяли на контроль повторну експертизу у справі вбивства правозахисника Віталія Куцевича Новина з фото

Свободівці взяли на контроль повторну експертизу у справі вбивства правозахисника Віталія Куцевича
Сьогодні, 19 квітня 2016 року, буде проведена повторна судмедекспертиза у справі вбивства захисника комунальної власності місцевої громади, юриста-правозахисника Куцевича Віталія Васильовича. За фактом тяжких тілесних ушкоджень, які могли призвести до смерті, у Світловодському відділі Головного управління поліції України 18 квітня була порушена кримінальна справа за ст. 115 Кримінального кодексу України "Умисне вбивство".
^ Реклама ^

Віталій Куцевич був убитий вночі з 15 на16 квітня 2016 року, а вже 18-го його намагалися провести в останню путь. Як зазначають свободівці, поліція та медики таким чином зробили спробу сховати у землю злочин, адже на тілі померлого неозброєним оком можна було помітити сліди жорстокого побиття. Натомість, громаду Світловодська намагалися переконати, що причиною смерті Віталія Васильовича Куцевича став серцевий напад. Депутат Кіровоградської обласної ради від ВО "Свобода" Іван Довбиш, прибувши віддати шану правозахисникові, виявив сліди побиття та зробив фотофіксацію обличчя покійного. За словами націоналіста, є свідчення, що у ніч смерті В. Куцевича в його квартирі сталася бійка і сусідами був викликаний наряд поліції. Іван Довбиш спільно з секретарем Світловодської міської ради Юрієм Сапяновим викликали опер-групу поліції, а згодом написали заяву у прокуратуру. Поховання вдалося зупинити і направити тіло загиблого на повторну експертизу до Кіровограду.

Як зазначив депутат Кіровоградської обласної ради від ВО "Свобода" Руслан Степура, свободівці та громадські активісти Світловодська, на чолі із заступником голови облради Ігорем Степурою, узяли на контроль дану справу.

"Ми знаємо, що були непоодинокі випадки, коли судмедексперти "прикривали" своїх колег на місцях та надавали висновки, які суперечать реальному стану речей та повністю відповідають тому, що засвідчили їх колеги. Ми налаштовані не допустити такого злочину", – коментує вбивство В. Куцевича та необхідність повторного розтин загиблого Руслан Степура.


Свободівці наголошують, що трагедія, яка сталася з правозахисником, набула широкого суспільного розголосу. Всім відомо, що В. Куцевич викликав пошану не лише у мешканців Світловодська – його знали як на всеукраїнському рівні, так і на міжнародному.

Його пам’ятають, як хороброго чоловіка, який оскаржив та скасував злочинне рішення Світловодської міської ради 2011 року щодо незаконного створення підприємства-мутанта СП ТОВ "Світловодськпобут". Станом на перше півріччя 2015 року в журналі єдиного обліку досудових справ міститься 46 справ, відкритих В. Куцевичем. Днями повинен був відбутись черговий суд, в результаті якого Віталій Васильович вкотре прагнув повернути вкрадене майно громаді.

Прес-служба Кіровоградської обласної організації ВО "Свобода"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top