П’ятниця, 19 квітня 2024
ТОП-новини Добрі справи

Внесок Короля у розвиток баскетболу — беззаперечний! Новина з фото Новина з відео

Внесок Короля у розвиток баскетболу — беззаперечний!
Віктору Михайловичу Королю є чим пишатися! Торгову марку "Королівський смак" знає вся Україна. Він успішний підприємець, засновник і керівник групи компаній — виробників якісної продукції харчування. Але є справа, яка тішить його не менше, ніж бізнес… Це — баскетбол!


Формулою успіху світловодських баскетболістів є: "Король — Лисак — БАСКЕТБОЛ!" Перша складова — генеральний спонсор команди — Віктор Король. На формі гравців — логотип торгової марки "Королівський смак". Друга складова — талановитий тренер, кандидат в майстри спорту з баскетболу, бронзовий призер Чемпіонату України-2015 серед ветеранів у складі команди Кривого Рогу Володимир Лисак, в житті якого робота завжди на першому місці. Третя складова — сам баскетбол — гра для розумних людей, яку самовіддано люблять світловодські спортсмени і впродовж багатьох років примушують рахуватись з ними найсильніших суперників на Чемпіонатах України і різних турнірах.

Як склалася ця формула успіху? Володимир Лисак, тренер з баскетболу і директор міського спортивного комплексу імені Анатолія Тузовського пригадує, як було важко їздили на всі змагання за власний рахунок і лише, коли зрозуміли, що варті підтримки, почали активно шукати спонсорів.

Мама одного з гравців — Ольга Фомічова звернулася за допомогою до Віктора Михайловича Короля — людини, якій розповідати про важливість спорту в дитячому житті не треба. Він сам активно займався спортом, а саме штовханням ядра, разом з Володимиром Кисельовим — почесним громадянином м. Кременчука, переможцем ХХII літніх Олімпійських ігор. Тож підприємець залюбки відгукнувся і закупив для всієї команди спортивні сумки, форму (зараз команда має вже 4 комплекти якісного одягу для всіх вікових груп) і зобов’язався фінансувати поїздки на всі офіційні змагання і турніри.

Про визначні події в житті наших баскетболістів — коротко.

Команди 1994-1995 та 2000-2001р.н. п`ять разів виборювали участь у фіналах Чемпіонату України під егідою Федерації баскетболу України (потрапляли до фінальної "вісімки"), тричі посідали 4 місце, один раз 7, один раз були срібними призерами, виборювали друге місце серед 27 команд на відкритому чемпіонаті України під егідою МОН України (м.Вінниця) у березні 2007 року, посідали 6 місце та були бронзовими призерами кубку ВЮБЛ, були переможцями та призерами міжнародних та всеукраїнських турнірів, багаторазовими чемпіонами та призерами чемпіонатів Кіровоградської та Полтавської областей.

Слід мати на увазі, що команда з дитячої спортивної школи невеличкого міста Світловодська з населенням у 50 тисяч, з одним працюючим за сумісництвом тренером, протистоїть обласним центрам та містам з мільйонним населенням де закладені баскетбольні традиції, працює добре налагоджена десятиріччями система відбору та підготовки баскетбольних талантів і працюють відділення баскетболу з повним штатом тренерів!

У 2010 році наші баскетболісти стали чемпіонами Кіровоградської області, вибороли 1 місце серед 6 команд на зональних змаганнях у м. Саки, на перших Всеукраїнських іграх учнівської молоді. Це була єдина можливість потрапити до фіналу, що проходив в дитячому таборі "Артек" і змагатися далі серед чотирьох команд. Посіли 2 місце, поступившись лише збірній команді Донецької області. Звідти всі 12 16-річних гравців повернулися кандидатами в майстри спорту з баскетболу. Шалений успіх!

У 2011 році взяли участь у 6-х Всеукраїнських іграх серед збірних команд областей. Лише наша команда та команда Києва — були не збірними області, а командами своїх міст. 10 команд областей залишили позаду, виборовши 6 місце.

Цього ж року — відкритий чемпіонат Кіровоградської області у Світловодську. Змагаються команди з Кіровоградської області та запрошені з Черкас, Кременчука та Полтави, всього 10 команд. Володимир Лисак виставив 3 команди, 36 гравців. У фінал вийшли 2 світловодські команди, змагалися "свої" зі "своїми", вибороли і перше, і друге місця, а в матчі за бронзові медалі третя наша команда програла кіровоградцям лише 4 очки.

Але головним своїм завданням тренер Володимир Лисак вважає не кількість нагород чи зайнятих місць на змаганнях, а виховання спортсмена, а ще вважає за необхідне дати йому путівку в життя, якби пафосно це не звучало. І він це завдання виконує на "відмінно"! Чимало його вихованців грали та грають у професійних та любительських командах, мріють про спортивні вузи і тренерську роботу. З гордістю тренер розповідає про своїх вихованців.

Саша Буша — срібний призер Чемпіонату України серед юнаків 1995р.н. (ВЮБЛ) –2009 р. у складі команди БК "Азовмаш" (м. Маріуполь), грав у складі клубу в чемпіонаті першої ліги, брав участь у Міжнародному турнірі в Турції у складі Кадетської збірної України.

Владислав Сапсай — срібний призер Чемпіонату України серед команд першої ліги в складі команди БК "Кіровоград-2".

Ярослав Фомічов грає в команді супер-ліги "Фаворит-спорт" під егідою ФБУ у складі команди "БК Запоріжжя", срібний призер суперліги чемпіонату України сезону 2011-2012 серед команд дублюючих складів в складі команди "ФЕРРО-ЗНТУ"

Євген Дяченко 5 років виступав за команду "Авантаж-Політехнік" м. Харків, бронзовий та срібний призер Чемпіонату України серед команд вищої ліги. Переможець Всеукраїнської студентської Універсіади, учасник міжнародної студентської ліги.

Ярослав Кореняк — чемпіон Всеукраїнської спортивної Універсіади в складі збірної м.Києва, переможець "Ліги Монстрів" м.Київ, учасник міжнародної студентської ліги.

В складі команді БК "Сокіл" м.Лубни Полтавської області Богдан Ткаченко, Павло Волошин та Конго-Інгарджи Луї-Філіпп — двічі вигравали чемпіонат України (ВЮБЛ) серед юнаків 1998-1999 р.н.

Віталій Гнойовий з 2015 року захищає кольори БК "Черкаські мавпи", грає за команду цього клубу, брав участь в чемпіонаті України серед юнаків 1999 р.н. та в чемпіонаті України серед команд вищої ліги під егідою ФБУ.

Богдан Мусієнко, який виїхав на постійне місце проживання до Словенії, потрапив до проекту "Обдаровані діти Словенії", у складі команди свого міста виступає в юнацькому чемпіонаті Словенії.

Ілля Донченко, Вадим Калініченко, Микола Лисак, Олексій Лисак грають за студентські команди своїх вишів, приймають участь в змаганнях з вуличного баскетболу.

Тож хлопці виростають, стають чоловіками, а любителі — професіоналами. І це надзвичайно тішить і тренера, і генерального спонсора команди.

Про рівень підготовки наших спортсменів красномовно говорять і такі факти: 15 років поспіль саме світловодські спортсмени виграють спартакіаду Кіровоградської області серед команд міст, перемагали в чемпіонаті області, були переможцями та призерами всеукраїнських турнірів, значною мірою, завдяки підтримці Віктора Короля.

Але час на місці не стоїть, треба рухатись вперед і Володимир Лисак, заручившись підтримкою Віктора Короля, набирає 8-9 річних дітей (2007-2008р.н.), щоб вкотре пройти важкий, але такий цікавий шлях становлення нової команди: 12 гравців плюс 12 запасних. Це вам не одного чемпіона виростити!

Проте титанічна праця не лякає ні тренера, ні генерального спонсора команди Віктора Короля. Якби не було скрутно, він готовий витрачати свої кошти на розвиток дитячого баскетболу у Світловодську, давати нашим дітям шанс втілити свої мрії, завдяки цьому видовищному виду спорту!

Саме за щедрість душі щиро дякують Віктора Михайловича Короля спортсмени, їх батьки і тренер. Дивіться!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top