П’ятниця, 19 квітня 2024
Корисна інформація

Новий сервіс у пологовому будинку — державна реєстрація народження дитини

Новий сервіс у пологовому будинку — державна реєстрація народження дитини
У акушерсько-гінекологічному відділенні Світловодської центральної районної лікарні запроваджено новий сервіс, який передбачає прийняття працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану документів, необхідних для проведення державної реєстрації народження дитини та видачу свідоцтва про народження дитини.


З даного питання працівниками відділу державної реєстрації актів цивільного стану щоденно здійснюється виїзний прийом громадян у акушерсько-гінекологічному відділенні Світловодської центральної районної лікарні. Видача свідоцтв про народження здійснюється наступного дня після прийняття документів.

Це зроблено з метою створення сприятливих умов, спрямованих на спрощення доступу громадян до адміністративних послуг щодо державної реєстрації народження дитини, на виконання наказу Міністерства юстиції України №1593/5 від 26.08.2015р. "Деякі питання організації роботи відділів державної реєстрації актів цивільного стану пов’язаної з державною реєстрацією народження дитини" (зі змінами від 23.02.2016р. №519/5).

Також заяву про державну реєстрацію народження можливо подати протягом місяця з дня народження дитини (ст.144 Сімейного кодексу України) безпосередньо до відділу державної реєстрації актів цивільного стану по місту Світловодську Світловодського міськрайонного управління юстиції у Кіровоградській області за адресою вул.Гагаріна, 19

Графік роботи відділу:
ВІВТОРОК 8:30 – 17:30
СЕРЕДА 8:30 – 20:00
ЧЕТВЕР 8:30 – 17:30
П’ЯТНИЦЯ 8:30 – 17:30
СУБОТА 8:30 – 16:15
НЕДІЛЯ, ПОНЕДІЛОК – ВИХІДНИЙ

ОБІДНЯ ПЕРЕРВА
з 13:00 – 13:45

Останній четвер кожного місяця – санітарний день.

Державна реєстрація проводиться безкоштовно за письмовою або усною заявою батьків чи одного з них за місцем народженням дитини або за місцем проживання батьків.

Одночасно з заявою про державну реєстрацію народження подаються:
  1. медичне свідоцтво про народження (форма №103/о, затверджена наказом Міністерства охорони здоров’я України від 08.08.2006 №545), що видається закладами охорони здоров’я, де приймаються пологи;
  2. паспорти або паспортні документи , що посвідчують особи батьків (одного з них). Якщо документ, що посвідчує особу одного з батьків, з поважних причин не може бути пред’явлений, то орган державної реєстрації актів цивільного стану не вправі відмовити в державній реєстрації народження дитини. Відомості про другого з батьків у цьому разі зазначаються на підставі свідоцтва про шлюб.
  3. паспорт або паспортний документ, що посвідчує особу заявника, у разі, якщо державна реєстрація народження провадиться не батьками, а іншою особою;
  4. документ, який є підставою для внесення відомостей про батька дитини (свідоцтво про шлюб, заява матері, спільна заява матері та батька дитини). За відсутності свідоцтва про шлюб підтвердженням зареєстрованого шлюбу може бути відмітка про його державну реєстрацію в паспортах або паспортних документах матері та батька дитини.

Про факт державної реєстрації народження видається Свідоцтво про народження. Якщо при держаній реєстрації народження дитини відомості про батька внесені за вказівкою матері, то також видається витяг з Державного реєстру актів цивільного стану громадян про державну реєстрацію народження із значенням відомостей про батька відповідно до частини першої статті 135 Сімейного кодексу України.

Несвоєчасна без поважної причини державна реєстрація батьками народження дитини тягне за собою накладення штрафу від одного до трьох неоподатковуваних мінімумів доходів громадян (стаття 212? Кодексу України про адміністративні правопорушення).


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top