Вівторок, 23 квітня 2024
Блоги Володимир Павлов

«Будете заважати, вибачте, розтопчу! » — міський голова Новина з фото

«Будете заважати, вибачте, розтопчу! » — міський голова
Будь-який здравомислячий керівник, приходячи на нову посаду, завжди починає вивчати стан справ, проблемні питання, кадри, які йому підпорядковані, шляхи вирішення питань, які в першу чергу потребують уваги. Особливе значення набуває налагодження контактів з тими керівниками підприємств, різних закладів, які своєю співпрацею можуть впливати на вирішення проблемних питань міста. Ні в якому разі не можна, приходячи на нове місце, починати впроваджувати у практику встановлення стосунків із підпорядкованими, а особливо, з не підпорядкованими керівниками в якості "псевдореволюційних" дій.


Новообраний міський голова Козярчук В., мабуть, не володіє такими якостями. Це особливо було показово під час його зустрічі із освітянами, із підприємцями тощо. Постійне випинання своєї думки, переривання виступаючих, надання або ненадання слова для виступу, заклики "почуйте мене" не є формою обговорення питань. Вислів "Я буду потихеньку, як бичок, йти вперед, працюючи на інтереси міста… будете заважати, вибачте, розтопчу…", та підсумок на завершення зустрічі із підприємцями: "Ми не почули один одного", мабуть, відвернув від нього більшу частину керівників, які були на зустрічі із ним 23 лютого 2016 р. Ну, і як після цього міський голова планує вирішувати проблемні питання міста? Дуже не хотілося б мати міського голову, який позиціонує себе із скульптурою біля підприємства "ВК і К". Світловодськ декілька років тому вже мав одного підприємця на посаді міського голови. Та щось не довго затримався він на цій посаді, хоча і не був "бичком".

Головним напрямком роботи новообраного міського голови є розкручування резонансних справ, тобто там, де можна отримати більший розголос та PR. Ми постійно чуємо про боротьбу із корупцією, розкраданням коштів, письмових звернень міського голови до обласних, центральних органів влади, силових структур, погрози відкриття кримінальних справ та інше. Але чомусь не йдеться про перегляд тарифів на житлово-комунальні послуги, вивіз твердих побутових відходів, який завищений у 5 разів, не йдеться про тарифи на водопостачання, які є одними з найвищих в Україні, ціни на продовольчі товари вищі ніж у інших містах, таких, як Кременчук. Не чути про упорядкування "благодійних внесків" у ЦРЛ, коли людина повинна знати, за що конкретно вона сплачує ці внески та, як вони використовуються та багато інших питань. Головне, ми не чуємо про роботу по реформуванню системи ЖКГ. А це питання має для нас важливе значення, тому і обговорювати його треба із громадою на громадських зборах. Та сформувати групу з місцевих фахівців для попередньої підготовки цього питання. Тобто, ми не чуємо про початок якоїсь роботи по практичному вирішенню питань нашого повсякденного буття. Крім балачок та погроз немає практичної роботи.

Тому і таке важливе питання, як завершення будівництва ЗОШ №1, що обговорювалось 19 лютого 2016 р. на виїзному засіданні Громадської ради при міськвиконкомі на території цього закладу не отримало практичного наголосу. Заступник міського голови з питань ЖКГ А.Нестеренко основний упор у своїх виступах робила на відсутності коштів та не спроможна була дати об’єктивну відповідь на запитання батьків та представників громадськості щодо завершення цього довгобуду. Адже для цього треба добре знати місто та бути фахівцем з цих питань, мати вищу освіту — не середню та ще й без досвіду роботи у системі ЖКГ. Треба негайно приступити до вирішення цього питання, а крім балачок, ніяких практичних рішень немає. Цю школу потрібно будь-що добудувати, бо у закладах освіти формується майбутнє нашої держави! Пора вже закінчувати розвалювати те, що було побудовано нами, ветеранами для наших людей!

Одним із прикладів PR у вигляді резонансної справи є бійка на території СП ТОВ "Світловодськпобут". Міському голові слід було б детальніше ознайомитись із цим питанням та не упереджено, на емоціях деяких "громадських діячів", вирішувати це питання, похапцем виносити на сесію, формувати якесь нове підприємство по тепло-забезпеченню. Більше десяти років тому це вже було зроблено, то чому знову повторювати ті ж самі негаразди? Система централізованого опалення — це дуже важливий комплекс і, як можна в односторонньому порядку створювати нове підприємство по тепло-забезпеченню, не вирішивши в юридичному плані питання із СП ТОВ "Світловодськпобут" та другим співзасновником — "Політрейдом"? Як провести розмежування чи відокремлення міської власності, чи буде нове будівництво усієї інфраструктури? Це примітивний PR хід в якості резонансної справи!

Не справа міського голови приймати участь у сутичці разом із "представниками громадськості", когось заспокоювати, обіцяти щось. А не краще було б вивести за територію СП потихеньку, без гармидеру, "громадськість" та у спокійній обстановці вирішувати питання належним чином через судові рішення? Тоді б і у "пику" ніхто не отримав, не було б струсу мозку та синців у депутатки. В. Козярчуку треба було б знати, що натовп є руйнівником, а не будівельником, бо діє тільки на емоціях натовпу, підбурюваного деякими "громадськими діячами". Не можна використовувати громадські організації, як ширму для вирішення питань загальноміського значення. Це некоректно по відношенню до громади міста та якості виконання своїх обов’язків.

Для мене, як мешканця міста, користувача централізованим опаленням байдуже, хто буде очолювати СП ТОВ "Світловодськпобут" — аби взимку було тепло у квартирі. Але мене цікавить, чи є в нашій країні якась повага до законів, судових рішень? Чому міській голова ігнорує рішення Господарського суду Кіровоградської області від 3 листопада 2015 року (справа № 912/1381/15), Світловодського міжрайсуду Кіровоградської області від 17 грудня 2015 року (справа № 401/1676/15-ц; 2/401/832/15), Дніпропетровського апеляційного господарського суду від 03.02.2016 року (справа № 912/1381/15), Витяг з Єдиного державного реєстру юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців та громадських формувань? Тоді б, мабуть, треба було, виконуючи рішення судів, поновити у якості генерального директора цього підприємства Михайлика В.А. та сплатити йому компенсацію за вимушений прогул. А це, знову таки, наші гроші! Чи не вбачає пан В.Козярчук себе над суддями, ігноруючи їх рішення? Ми вже маємо приклад звільнення двох керівників ЖЕКів — Є.Кармаліти та М. Письменного та рішення судів про їх відновлення на роботі та сплати грошей за вимушений прогул. Адже за наш рахунок вони отримали компенсацію.

Деяким дуже запопадливим "громадським діячам" слід було б знати, що заробітна плата керівництва СП дуже зросла з квітня 2015 року. Ось, як приклад: у січні 2016 року вона становила: генеральний директор — 33872 грн.; головний інженер — 19837 грн.; комерційний заступник генерального директора — 25587 грн. (звільнився); головний бухгалтер — 20312 грн.

Працівники отримують заробітну плату через Виконавчу службу — чого не було до квітня 2015 року. Заборгованість за газ зросла за цей же час на 60%. Усі інші показники також погіршали. Такий результат боротьби "свідомих громадських діячів" із керівництвом СП ТОВ "Світловодськпобут".

І наостанок: при вирішенні питань міста треба шукати свій шлях розвитку, а не використовувати сумнівні приклади інших держав. Пан В.Козярчук постійно наводить некоректний приклад Польщі. Україна та Польща несумісні держави по своїм основним параметрам: Польща — моно-національна, єдина віра, однорідність громади та економіки, історичний розвиток держави, та Україна — багатонаціональна, різність віросповідань, різні ступені розвитку продуктивних сил від Львова до Донбасу, Одеси, Криму, суттєва різниця історичного розвитку регіонів. Тому, пан В. Козярчук, як міський голова, орієнтуйтеся на свій народ та його здібності і не схиляйтеся перед Польщею. Наш народ аж ніяк не дурніший за поляків.

Голова Об’єднання Громадських організацій
"Громадська рада м. Світловодськ"
В.Павлов


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top