Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Нам пишуть

Почуйте нас, пане міський голово!

Почуйте нас, пане міський голово!
У цивілізованих, демократичних державах заведений порядок, який передбачає підведення підсумків діяльності обраних на посаду голови держави, чи міста після 100 днів як були обрані. 100 днів новообраних керівників міста вже минуло, тому хотілося б побачити хоча б якісь натяки на покращення стану справ у місті.
^ Реклама ^

Але якось так склалося, що у цьому засніженому місті, коли пройти вулицею, або особливо дворами, без побоювання зламати собі ноги, або іще щось, підводити якісь підсумки немає сенсу. Та й спитати нема з кого, тому що весь цей час йшла суперечка між новообраним міським головою Козярчуком В.В. та новообраними депутатами міськради. Адже Козярчук В.В., який був обраний всього 6% від загального списку виборців, або 15% від тих, що прийшли до виборчих урн не зміг підібрати склад своєї команди, яка б влаштовувала вимоги депутатів. От і вийшло, що "маємо те що маємо", адже 94% від загального списку виборців не підтримали Козярчука В.В. Той не дивно, що робити якісь підсумки не можна. Але про те, що ми вже бачимо сьогодні мабуть слід поміркувати.

Перш за все про тих, що будуть керувати, якійсь час, дуже важливими напрямками життєдіяльності міста. Мабуть праві були депутати, коли не погоджували кандидатури "варягів" на посади заступників міського голови. Та й як може інженер-електрик, який не має ніякого досвіду у економіці міста, не має фахової освіти економіста, а особливо у такий широкій галузі як місто, мешканець Кременчука, працюючий у міськвиконкомі цього міста, керувати економікою нашого міста, керівниками підрозділів та т. і? Та наразі стало відомо, що не все гаразд було в його минулому! Мабуть тому депутати не затверджували його на цю засаду? То чому ж все таки Козярчук В.В. взяв його?

Друга кандидатура на такий особливо важливий напрямок як житлово-комунальний сектор взагалі викликає подив. Це теж "варяг". Адже ця молода жінка не тільки не має ніякої фахової вищої освіти, вона не має навіть якогось маленького досвіду праці у керівних органах міста, тим більш у комунальному секторі. Та й життєвій досвід в неї не дуже великий. На цій посаді працювали досвідчені люди з багатим життєвим досвідом, фахівці у цій справі, із вищою освітою, та й тим було дуже скрутно! Чим ця жінка так сподобалася Козярчуку В.В., що він наполегливо "проштовхував" її на цю посаду? Адже депутати неодноразово відхиляли її! Жаль цю жінку та й нас, мешканців міста, тому що нема кому вирішувати наші злободенні питання по забезпеченню якісних комунальних послуг, та якості життя у місті. Якось дивно було бачити її на зустрічі із освітянами замість першого заступника з економіки міста. При затверджені на посаді цих кандидатур вбачається те, що депутати керувались не інтересами громади міста щодо призначення фахівців, які змогли би виконувати свої обов’язки, а терміном на затверждення складу міськвиконкому, щоб не було призначено повторні вибори. Такий підхід неприпустимий з боку депутатів, бо показує що вони переслідували свої цілі.

У місті вже були "варяги". Один з попередників Козярчука В.В. запрошував таких "фахівців" з Кременчука, Комсомольска, але нічого не вийшло. То чому повторювати таки помилки? У нашому місті є багато досвідчених фахівців, які ні в чому не уступають різним "варягам"! Взагалі, кадрові питання Козярчука В.В. визивають подив. Підбір кадрів на керівні посади у місті, це не кадри його підприємства. Тут треба бути дуже виваженим, та зберігати кадри фахівців, прислухатися до них, а не вирішувати по принципу прихильності до себе.

Новий голова міста Козярчук В.В. вже неодноразово збирав такі собі збори громади, щось обіцяв, казав що він самозабезпечена людина, йому нічого не потрібно, нікого не боїться, буде йти уперед. Це добре, але нас більш влаштувало б, якби до цього ми побачили не заклики, а дієвість, результативність, повагу до людей. Керувати містом, не керувати своїм підприємством, де ти сам господар. Керівництво містом, це не бізнес-проект. Місто не віддано у власність, тут треба уважно відноситись до кожної людини, її потреб, поважати її. Якщо йдеться про корупцію, то її слід довести документами, та судовим рішенням, а не вести мову огульно. Ми не маємо наслідків обіцянок по т/х "Крим" ЦВПВ, звісток по результатам викрадення пам’ятника Леніну зі складу ККП, по трубам коллектора.

ОГО "Громадська рада м.Світловодськ" зверталась до Козярчука В.В. з відкритим листом, у якому були пропозиції по розгляду важливих для мешканців питань, але вони навіть не розглянуті. Відповідь, яка була надана у інтерв’ю голові громадської ради при міськвиконкомі нас не влаштовує, тому що тариф на вивіз сміття не переглянутий, по перегляду тарифу на водопостачання мова не йде, по контролю за цінами на споживчі товари взагалі не йдеться, бо і сам підприємець, а люди все більше потерпають від завищення цін на продукти та товари повсякденного попиту, та тарифів на все. Міському голові, завдяки своїм статкам, не зрозуміти проблеми простих людей, які не мають грошей навіть на ліки. Та й на інші наші вимоги відповіді не має.

Бажання Козярчука В.В. поставити замість пам’ятника Ленину якійсь інший мабуть має сенс, але чому б на цьому місті не встановити пам’ятник тим будівельникам, чиєю працею збудовано це місто, ГЄС, підприємства, кращі у державі?! Чи це тому, що Козярчук В.В. не є спадкоємцем тих славетних справ, тієї історії міста? Чи тут проглядає практика по встановленню скульптури біля свого підприємства?

Особливо показова зустріч міського голови з освітянами яка відбулася 3 лютого 2015 року, у Палаці Культури. Це добре продемонстровано на сайті "Світловодськ". Більше двох годин у дуже застиглому приміщенні тримати людей, та не чути їх занепокоєння станом справ, яка потребує підтримки, особливо у фінансуванні, демонструвати на екрані свій виступ на сесії, перебивати виступи, особливо начальника управління освіти, це й є прояв неповаги до людей, тим більш освітян. Взагалі, демонстрування свого виступу на сесії на зборах громадськості, це не що інше, як особиста ПІАР-акція. Дивишся на цю зустріч і бачиш що це не зустріч з фахівцями, а нарада у кабінеті керівника виробничого підприємства, де він може дозволяти собі обривати виступаючих, коментувати їх пропозиції. Система освіти у місті налагоджена працею усіх освітян, витримала та збереглася попри всі негаразди сучасності важкою працею всіх її фахівців від вчителя, вихователя до керівника Управління освіти. Тому втручатись із своїми забаганками, не маючи навіть маленького поняття про цю роботу, нікому не слід. Їм треба навпаки всебічно допомагати, підтримувати, не смикати різними депутатськими комісіями, тому що ці люди формують наше майбутнє!

Взагалі ця зустріч потребує окремий аналіз, тому що питання освіти дуже важливі, потребують прискіпливої уваги по збереженню та розвитку, а не скороченню, та переводу всього на комерційну основу. Нас дуже здивувала пропозиція громадської ради при міськвиконкомі, яка ініціює закриття ЗОШ №1, обґрунтовуючи тим, що недоцільно добудувати довгострой, поліпшити умови навчання учнів у закладі, якій би відповідав сучасним вимогам. Та ж ініціатива по закриттю дитячого садочка, у зв’язку із недоцільністю його ремонту. Замість того щоб міська влада прийняла всі заходи, аж до уряду, пошуку спонсорів. А як же наші діти, їх майбутне? Купити автобус, щоб возити діточок до дитячого садочка, та школярів до школи, особливо по нашим дорогам! Що може бути більш абсурдним! І міський голова підтримує цю абсурдну ініціативу.

У Козярчука В.В. є постійне прислів’я "Почуйте мене!". На наш погляд це не дуже чемно, бо так висловлюються ті, що ставлять себе над усіма, але він забуває, що не люди для нього, а він для людей. Краще буде пане міський голово Козярчук В.В. щоб це прислів’я звучало після нашого "Почуйте нас!""Я почув вас люди і зроблю все для виконання ваших вимог!".

Від імені об’еднання громадських організацій “Громадська рада м. Світловодськ"
Володимир Павлов,
голова.


Стиль і орфографію автора збережено. Ред.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top