П’ятниця, 29 березня 2024
Місцеві вибори 2015 Події

«Вітрила надії» необхідно відновити Новина з фото

«Вітрила надії» необхідно відновити
17 жовтня кандидат на посаду міського голови Геннадій Френкель завітав до громадської організації "Центр активної реабілітації інвалідів "Добрада". Тут його зустрічали як старого друга і бажаного гостя – за накритим столом, з чаєм, кавою і печивом, адже знайомі не перший день і завжди раді спілкуванню. Та і привід для зустрічі був приємний – напередодні "Добрада" відзначила 17-ту річницю з часу свого заснування. Тож, зустріч була по-домашньому теплою і щирою.


Учасники розмови мали змогу вільно спілкуватися, задавати питання, обмінюватися думками та планами. Добрадівці розповідали про свою поїздку до Кіровограду, де днями відбувся обласний етап Всеукраїнського фестивалю творчості осіб з обмеженими фізичними можливостями "Барви життя" та згадували Світловодський фестиваль "Вітрила надії", започаткований за часів керівництва містом Геннадієм Френкелем, а він, у свою чергу, ділився думками про те, що ще планує зробити в місті, аби життя його мешканців стало кращим.

Голова організації Олена Шангіна відверто зізналася, що наш фестиваль був організований набагато краще за обласний:

"До мене підходили журналісти у Кіровограді, згадували, який чудовий був фестиваль у Світловодську і запитували, чому він зараз не проводиться".


Погодився із нею і Сергій Михайленко – відомий в місті спортсмен, чиї спортивні досягнення прославили наше місто на всю країну. Тож, усі присутні зійшлися на думці про необхідність відновити "Вітрила надії". А ще погодилися з необхідністю вирішувати проблему безбар’єрності, яка й досі має місце у Світловодську. Люди з обмеженими фізичними можливостями скаржилися на відсутність пандусів у житлових будинках, де вони мешкають, зокрема у гуртожитку по вулиці Приморська, 38, та незадовільний стан пандусу біля міського Палацу культури.

"Звісно, цим потрібно займатися, – погодився Геннадій Юрійович. – І це не популізм, а вимога часу. Сьогодні змінюється суспільство, змінюються соціальні стандарти, змінюється відношення до цих питань і їх необхідно вирішувати".


Погодилися учасники розмови і з тим, що негайного ремонту потребують не лише більшість міських доріг, але і тротуари. Поставили добрадівці питання і відносно знешкодження небезпечних відходів, як-то ртутні градусники, батарейки та енергозберігаючі лампи. Як зазначив Геннадій Френкель, шляхи вирішення цієї проблеми є, і вони потребують лише організаційних рішень. Як, втім, і багато інших питань, які наразі непокоять світловодців.

Взагалі, тем для спілкування було багато, тож час промайнув непомітно.

"Головне – бути оптимістами, – зауважив на завершення розмови Геннадій Френкель. – Рухатися вперед, незважаючи на зовнішні обставини, вірити в краще і відповідально робити свою справу. Впевнений, що разом ми здатні досягти багато чого".


Партнери:


Top