П’ятниця, 19 квітня 2024
Місцеві вибори 2015 Політика

Геннадій Френкель: «Я хочу, щоб громада і влада Світловодська були єдиною родиною» Новина з фото

Геннадій Френкель: «Я хочу, щоб громада і влада Світловодська  були єдиною родиною»

Ім’я Геннадія Френкеля в місті відоме — і завдяки його плідній діяльності на посаді секретаря міської ради та виконуючого обов’язки міського голови, і завдяки 30-річній діяльності в освітній галузі, з яких 25 років він очолював міське управління освіти. Що вдалося зробити за цей значний період? Що залишилося у планах та мріях? Про це сьогодні говоримо з кандидатом на посаду міського голови Геннадієм Френкелем.


— Геннадію Юрійовичу, у червні цього року виповнилося 25 років з часу Вашого обрання на посаду начальника міського управління освіти. Що вважаєте головним досягненням за цей значний період?

— Найголовніше досягнення, як на мою думку — це стабільна робота галузі. Ми маємо високі показники з викладання базових предметів — і математики, і української мови, і іноземної мови,і історії України. Про це свідчать і результати предметних олімпіад, і рейтинги наших шкіл. До речі, спеціалізована школа №7, за оцінками Міністерства освіти, увійшла до числа ста кращих шкіл України. Взагалі, кожна наша школа має своє обличчя і свої досягнення. Тому нас знають і на обласному, і на державному рівні.

Ми посідаємо гідне місце в числі освітніх закладів і за рівнем знань, і за станом навчальних закладів, і за рівнем реалізації різного роду освітніх програм і конкурсів, у тому числі міжнародного рівня.

Навіть не зважаючи на економічні негаразди в державі, ми максимально робимо все, аби діти наші діти були здоровими, а їх дозвілля цікавим. Ми намагаємося відволікати їх від вулиці, тому у Світловодську активно працюють позашкільні навчальні установи, діти мають змогу відвідувати гуртки на базі шкіл, а з 2015 року в усіх школах введено посаду керівника спортивно-патріотичного спрямування. Відповідно маємо і результати. Як приклад — гарний виступ на змаганнях міжнародного рівня вихованців гуртка з хортингу.

Важливим досягненням вважаю і те, що нам вдалося зберегти мережу навчальних закладів. Жоден садочок не було втрачено, завдяки чому сьогодні у Світловодську, до речі єдиному місті в області, відсутні черги до дошкільних навчальних закладів.

Навіть у важкий 2014 рік, коли більшість посилалася на кризу, нам вдалося побудувати спортивний стадіон на Табурищі, де нині мають змогу займатися спортом усі охочі мешканці мікрорайону. У футбол та волейбол тут можуть грати і діти, і дорослі.

І, звісно, важливим здобутком є наша велика освітянська родина – гарний колектив досвідчених висококваліфікованих фахівців, які люблять дітей, вміють спілкуватися з ними та спонукають їх до навчання.


— У 2006 році доля дала Вам великий шанс і велике випробування керувати містом. Як Ви сприйняли рішення депутатів і що відчули в момент призначення?

— Як у будь-якої звичайної людини, з початку в мене був шок, адже це було дійсно несподівано. Але завдяки певному досвіду керівника і вмінню концентрувати всі свої внутрішні сили, я не розгубився і зміг заволодіти ситуацією. Завдяки підтримці і плідній взаємодії з депутатами усіх рівнів – міської, обласної і Верховної ради, згуртованій і сильній команді однодумців, вдалося зробити для міста дійсно багато.


— Яку найголовнішу мету ставили перед собою?

— Мета, яку я ставив перед собою була єдина – зробити місто більш привабливим, більш чистим, більш світлим та затишним. Містом, у якому б хотілося жити, місто, до якого б із радістю поверталися наші діти. А для цього необхідно було об’єднати громаду Світловодська.

Тому вперше в місті за моєї ініціативи та підтримки громади було підписано угоду між представниками громадських організацій і місцевою владою під гаслом: "Громадою відродимо місто". У межах реалізації цієї угоди ми постійно проводили зустрічі з громадськими організаціями, на яких обговорювали нагальні проблеми та шляхи їх вирішення. І ці зустрічі мали свій позитивний результат.

З цією метою — об’єднати громаду міста, ми започаткували і акцію "Молюся я за тебе, Світловодськ", до якої залучалися віруючі і священнослужителі всіх конфесій.

Аби відновити та зберегти історію нашого краю, було започатковано проведення конференцій на тему затоплених міст і сіл Новогеоргіївщини.

Важливо було також об’єднати світловодців різних поколінь та дати можливість молоді міста долучитися до керівництва містом. Тож, цікавим був досвід із залучення молоді — випускників інститутів — до роботи в місцевих органах влади. У роки мого керівництва функціонував факультет муніципального управління, ми зробили оголошення, і усі молоді люди, бажаючі працювати у виконкомі, мали змогу навчатися. У результаті п’ятеро кращих випускників курсів і нині працюють в органах влади — у райдержадміністрації та виконавчому комітеті міської ради.

З метою популяризації міста та його туристичної та інвестиційної привабливості, ми проводили автопробіг за участю журналістів України і представників закордонних мас-медіа.

Також було проведено "Трейд-клуб" за участю торговельних аташе більше ніж 30 країн світу.

Наші зусилля щодо залучення у місто інвесторів мали свої позитивні результати: у місті з’явився сучасний медичний центр "АйЕрЕс" з унікальним апаратом для проведення магнітно-резонансної томографії. До речі, і сьогодні подібні потужні апарати, окрім Світловодська, є лише у великих містах України.

Звісно, багато уваги приділялося благоустрою Світловодська. Нам вдалося завершити ремонт міського Палацу культури, здати в експлуатацію сучасно оснащене пологове відділення, вирішити болюче питання газифікації Лісозаводу. Це такі глобальні питання, які вдалося вирішити.

Крім того, багато уваги приділялося освітленню міських вулиць, у тому числі у приватному секторі.

Аби місто було чистим і охайним, ми збільшили кількість урн і сміттєвих майданчиків, придбали новий багатофункціональний сміттєвоз. У 2008 році було зроблено пошарову відсипку сміттєзвалища, що дозволило на тривалий час вирішити проблему горіння сміття.

Міські вулиці не лише вчасно ремонтувалися, але і поливалися улітку.

Нам вдалося залучити до міста кошти з державного бюджету і провести капітальний ремонт аварійний покрівель житлових будинків.

Враховуючи існуючі на той час перебої в системі енергоживлення Світловодська, велика увага приділялася енергозабезпеченню. Завдяки нашим зусиллям, з трьох існуючих, були замінені два вводи у місто, причому за рахунок коштів "Обленерго".

Приємно згадати і те, що у 2008 році, після тривалої перерви, в місті було відновлено будівництво житла. Ми провели велику роботу і з шести недобудов, які на той час були у місті, половина була добудована, з них два будинки здані в експлуатацію і заселені.

Приділяючи увагу дачникам, яких багато серед світловодців, нам вдалося укласти угоду із залізницею та пустити на дачі сучасний комфортабельний потяг, який, на жаль, було втрачено за ці роки. З метою об’єднання світловодців, нами також було започатковано "Свято дачників", де крім смакування юшки, кожен міг розказати про свої врожаї та дачні здобутки.

Враховуючи те, що настрій людини залежить не лише від матеріального, але і від стану душі, багато уваги приділялося проведенню культурно-масових заходів. Ми відновили традицію урочистих проводів до лав збройних сил, започаткували такі цікаві масштабні проекти, як: "Бал випускників", "Людина року", танцювальний конкурс "Шоу на паркеті", конкурс вокалістів "Дует на біс", сприяли проведенню КВНів.

Підтримувався і розвиток спорту в місті – і баскетболу, і боксу, і футболу. Зокрема, відновила свою діяльність футбольна команда "Авангард", яка взяла участь у Чемпіонаті України з футболу, була учасником обласних та інших змагань.

Крім того, у 2008 році ми запросили в місто тренера з художньої гімнастики. Завдяки підтримці підприємців був придбаний килим для занять юних гімнасток, і в місті розпочала свою діяльність секція з художньої гімнастики. Розбудовувалися спортивні об’єкти, зокрема, було відкрите футбольне поле зі штучним покриттям на базі 9-ої школи, відкрито комплекс тренажерів просто неба біля станції юних натуралістів, будувалися і ремонтувалися дитячі майданчики по всьому місту. Нам вдалося закінчити ремонт чаші басейну і запустити плавальний басейн у міському спортивному комплексі ім. Тузовського.

Взагалі, було закладено гарний фундамент для подальшого розвитку міста. Хоча чимало проектів залишилися лише в планах, зокрема, "Свято фонтанів". Ми планували відремонтувати фонтан на Обеліску, аби світловодці мали змогу насолоджуватися його красою не лише у свята, а впродовж усього сезону.

Та найголовнішим моїм бажанням було, аби місто прокинулося і об’єдналося.


— З якими думками Ви сьогодні йдете на вибори?

— Людиною керує енергія, бажання і уміння. Тому хочеться продовжити вже розпочате – об’єднати усіх – і владу, і громаду міста. Адже, на жаль, сьогодні саме слово "влада" викликає у людей негативну реакцію.

Я хочу, щоб громада і влада Світловодська були єдиною родиною, були об’єднані єдиною метою і разом зробили місто гарним, ошатним, привабливим.

Містом з гідними умовами життя!


Партнери:


Top