П’ятниця, 29 березня 2024
Добрі справи

Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада" Новина з фото

Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"
З середини серпня Центр активної соціально-психологічної реабілітації інвалідів "Добрада" реалізує проект "Освічене дозвілля". Метою проекту є створення можливостей для неформальної освіти людей з інвалідністю та ознайомлення всіх охочих з швецькою методикою альтернативної освіти в гуртках.


Ініціатива здійснюється в рамках програми підтримки місцевих ініціатив проекту "AlternEd. Альтернативна освіта для ініціатив соціальних змін на місцевому рівні" громадської організації Кременчуцький інформаційно-просвітницький центр "Європейський клуб" за підтримки Європейського фонду за демократію.

Після анонсування ідеї проекту та опрацювання заявок, були сформовані 3 гуртки з вивчення англійської і польської мов, а також гурток хенд-мейду. Гуртки діють по вихідних, що виявилось найбільш зручним для учасників, які в будні дні зайняті на роботі або навчанні, з 14:00 до 18:00 за адресою: вул. Приморська, 46.

Трохи незвичною виявилась система організації гуртків, оскільки її відмінною рисою від звичайних занять є необхідний рівень самоорганізації. Тобто, гурток не має призначених викладачів, а самі члени гуртка визначають програму, зміст і засоби освоєння матеріалу. Разом з тим, кожен гурток має своїх координаторів. Наприклад, гурток англійської мови веде викладач іноземних мов за освітою Володимир Сисолятін. Гурток з хенд-мейду курує Людмила Ситник. На заняття запрошуються цікаві особистості, майстри народної творчості. Так, захопливі майстер-класи ліплення з солоного тіста для учасників гуртка провела відома в місті (і за його межами) майстриня Дворцова Любов Юріївна, свої роботи (ляльки-скарбнички) демонструвала Діана Молокоєдова. Проводилися заняття з квілінгу, виготовлення квітів з паперу та шовку. В перервах між очними заняттями, учасники діляться матеріалами, спілкуються по інтернету, знайомляться з навчальними ресурсами всесвітньої мережі.

Звичайно, є складності. Дуже дорогою виявилася вартість транспортних послуг, тому, поки погода дозволяє, учасники намагаються самотужки діставатися до місця занять. Коли задощить і надворі похолоднішає, обходитись без транспорту буде неможливо. Ми дуже вдячні за вже надані транспортні послуги і якісне обслуговування нашому надійному багаторічному партнеру Володимиру Сергеєву з фірми "Світ-Автолегіон". Також дякуємо за фізичну підтримку в супроводі учасників на візках партнерам проекту - Асоціації силових видів спорту "Грім" та "Легіон (Рахімбердієв Є.І), за волонтерську допомогу ГО "Майбутнє без меж" (Нестеренко А.А).

Проект розрахований до кінця жовтня, але ми плануємо і далі продовжувати зустрічі в мовних клубах, оскільки це викликало великий інтерес учасників і в опануванні мов дійсно є велика потреба. Це ж стосується і теми творчості з виготовлення сувенірів.

Охочі приєднатися до проекту або надати будь-яку допомогу можуть звертатися за тел.: 2-05-34, 0973867576, 0667097494.

Олена Шаньгіна,
голова центру "Добрада"
Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"
Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"
Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"
Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"
Альтернативна освіта в гуртках — в Центрі "Добрада"


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top