Четвер, 25 квітня 2024

^ Реклама ^
Влада

Коли рішення приймаються під тиском «зверху» Новина з фото

Коли рішення приймаються під тиском «зверху»
Можна було б і не коментувати рішення позачергової сесії, що відбулася 25 вересня, якби не обростало брехнею та плітками питання "Про приєднання Власівської медичної амбулаторії до К3 ЦПМСД", яке не зрозуміло чому було включене похапцем до порядку денного.
^ Реклама ^

Я з повагою ставлюся до молодих кадрів на всіх рівнях влади, але вважаю, що важливі рішення, які стосуються навіть однієї особи, а не тільки громади, не повинні прийматися поспіхом, без обговорення та передбачення майбутнього. Мова йде про першого заступника міського голови Філоненка С.В.

Питання про передачу Власівської амбулаторії до ЦРЛ піднімалось з 2011 року, але було знято з розгляду обласною облдержадміністрацією, як не актуальне та таке, що не на користь громаді. Але змінюються керівники, змінюються і погляди. Заступнику голови облдержадміністрації Коваленку С.П. дуже хочеться приєднати амбулаторію до лікувального закладу міста, а Філоненко С.В., щоб виконати вимогу "зверху", вдається до неправдивого пояснення. Цитую його вислів на засіданні погоджувальної ради:

— Амбулаторія функціонує незаконно, три роки працює без ліцензії", в листі заступника голови ОДА йдеться про 14 місяців.


При сьогоднішній бюрократичній машині це по суті термін на отримання нової ліцензії установі, яка успішно працює десятки років. Впевнена, що ліцензію було б отримано, якби не було протистояння. На підтвердження свого твердження цитую пояснення головного лікаря амбулаторії:

— В закладі проведено атестацію клінічної лабораторії — свідоцтво №3259 від 16.07.2015р.; проведено обстеження приміщень закладу Світловодським РЛВ на відповідність вимог санітарних норм і правил щодо здійснення медичної практики; адміністрація співпрацює з консалтинговою компанією "Верітас" щодо отримання ліцензії…


Під тим же тиском "зверху" приймає рішення і Власівська селищна рада, хоча проект, представлений на затвердження міськраді, не відповідає рішенню селищної ради.

Обростає плітками фінансування закладу. Дотація та субвенція на охорону здоров’я обраховується Мінфіном, виходячи з чисельності населення, включаючи селище Власівка. Затверджується зведений місцевий бюджет. Як завжди дотації та субвенції на охорону здоров’я та освіту не забезпечують потребу, тому направляються кошти з міського бюджету. До речі з селищного бюджету відраховувались кошти до міського та обласного бюджетів.

Зауважу, що розподілом бюджетних коштів займається міськвиконком, а комісія з планово-бюджетних питань, яку я очолюю, лише контролює справедливість розподілу і його виконання та інколи вносить поправки.

Я залишила сесійну залу від образи та болю за долю селища, бо посадовці міськвиконкому та деякі депутати вважають незаконним функціонування амбулаторії селища, а дитячий сектор прагнуть переселити в холодне приміщення Будинку культури.

Шановні! Можливо жителі селища незаконно дихають повітрям і проживають в селищі? Наразі розпочинається адміністративна реформа. Я рекомендую власівчанам просити притулку у Полтавській області.

Любов Чекаленко,
депутат міської ради.


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.
^ Реклама ^
^ Соціальна реклама ^

Партнери:


Top