П’ятниця, 19 квітня 2024
Здоров'я

Серед причин інфекційних захворювань світловодців фахівці називають продукти сумнівної якості

Серед причин інфекційних захворювань світловодців фахівці називають продукти сумнівної якості
На прохання нашого видання держсанепідслужба інформує про стан інфекційної захворюваності, зареєстрованої по місту за період з 29 серпня по 4 вересня 2015 року.


Розповідає Тетяна Кривошея, заступник начальника санітарно-гігієнічного відділу Олександрійського ММРУ ГУ ДСЕС у Кіровоградській області:

— Епідемічна ситуація в місті Світловодську по інфекційній захворюваності залишається відносно спокійною. За вказаний період не зареєстровано спалахів та групових випадків захворювань, пов'язаних із централізованим водопостачанням, об'єктами харчової промисловості, громадського харчування та іншими об'єктами підвищеного епідемічного ризику (організовані дитячі колективи, лікувально-профілактичні заклади, закриті спеціалізовані заклади).

При цьому до держсанепідслужби надійшло 7 екстрених повідомлень про встановлення попереднього діагнозу "гострий гастроентероколіт", з них у дітей — 4 (3 учні загальноосвітніх закладів та 1 вихованець дитячого дошкільного закладу). Імовірними чинниками передачі інфекції були: вживання харчових продуктів без належної термічної обробки та з простроченим строком зберігання, в т.ч. сумнівної якості (з місць стихійної торгівлі).

Також зареєстровано 5 випадків мікроспорії гладкої шкіри серед дітей, з них 4 випадки — у дітей організованих колективів — шкіл (ЗОШ) та дошкільних навчальних закладів (ДНЗ), та 2 випадки ентеробіозу, з них обидва — у дітей ДНЗ. За минулий тиждень на вітряну віспу захворіло 2 дитини, з них 1 — з ДНЗ, на педикульоз — 3 дитини-школяра.

Зареєстровано по 1 випадку хронічного гепатиту "С" та небацилярного туберкульозу серед дорослого непрацюючого населення.

За звітний період зареєстровано 4 випадки покусів тваринами, в т.ч. однієї дітини шкільного віку. Покуси нанесли в двох випадках (в т.ч. дитині) собаки домашні, встановлено ветнагдяд за тваринами. У двох випадках покуси спричинені собаками невідомими, в районі вулиць Павлова та С.Лазо, постраждалим призначено курс антирабічних щеплень.

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top