Четвер, 18 квітня 2024
Влада

Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться Новина з фото

Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
5 серпня міський голова Юрій Котенко зустрівся з головами квартальних комітетів. На зустріч були запрошені й керівники комунальних підприємств, управління соцзахисту, міліції, податкової служби. Посадовці відповідали на запитання присутніх та надавали роз’яснення щодо оформлення субсидій, вивозу сміття, ремонту доріг, пасажирських перевезень та ін.


Начальник управління соцзахисту населення Олена Балюк надала роз’яснення з приводу видачі довідок й формування списків людей, які звертаються за субсидією. Вперше за отриманням субсидії до них звернулося майже 4 тисячі громадян, тому допомога квартальних буде потрібна й надалі. Розповіла Олена Вікторівна й про деякі зміни в законодавстві. Так, субсидія може призначатися на фактично проживаючих осіб. Для цього потрібно принести довідку про місце знаходження людини. Якщо надати такі документи немає можливості, можна скласти акт за підписами 3-5 сусідів, а також квартального про те, що людина дійсно не проживає і не користується комунальними послугами. Такі питання розглядаються на комісії, тоді субсидія може надаватися на фактично проживаючих людей. Змінено й соціальні норми, тобто є можливість отримувати субсидію на понаднормову площу, але це стосується тільки непрацюючих пенсіонерів.

"Якщо раніше в декларації та заяві людина мала вказати свої доходи за попередній рік, то зараз цього робити не потрібно. Заявник вказує прізвище, ім'я, по батькові, вид доходу (пенсія, зарплата, пай) та джерела надходження (назва підприємства, Пенсійний фонд чи ін.), а суму не вказує. Після опрацювання таких заяв ми відправляємо дані в податкову службу, а вони дають інформацію про доходи людини, – зазначила Олена Вікторівна – якщо у людини дохід змінився, вона може до нас звернутися з новою заявою та декларацією і вказати свій дохід за попередні три місяці, але в цьому випадку не ми, а людина сама збирає усі необхідні документи для оформлення субсидії. Це не стосується пенсіонерів (крім військових), бо ми можемо побачити розмір пенсій".

Також відмінено штрафи. Тож якщо люди не зверталися, бо боялися неправильно вказати свій дохід, зараз доходи беруться у фіскальній службі. Тепер до доходу не включається одноразова допомога, на поховання, допомога до 9-го травня, дивіденди. Усе це прописано в постанові Кабміну №475 від 26.06.2015 року, тож усі охочі можуть ознайомитися зі змінами.

На засіданні обговорювалися й інші теми. Так мешканці Ревівки скаржилися на сморід від стоків, які, за словами квартальної, зливають посеред мікрорайону. Директор СВКГ ОКВП "Дніпро-Кіровоград" Людмила Гетманець пояснила – на території Ревівки знаходиться 7-ма насосна каналізаційна станція, на якій стоки зливають в резервуар. Місце розташування КНС погоджено з усіма службами, зокрема, екологічною та санстанцією. Зазвичай, там зливають 2-3 машини в місяць, а не в день, як озвучували присутні.

До Людмили Миколаївни звернулися мешканці вулиці Вишневої: їх водопровід не стоїть на балансі підприємства. "Що робити?" – питають люди. Для того, щоб передати на баланс, потрібна проектна документація та оцінка. Звісно, усе це робиться за кошти жителів, сказала начальник водоканалу й порадила поспілкуватися з мешканцями Зарічного провулку:

"Там люди вже зробили все необхідне, зараз робимо акт обстеження і приймаємо на баланс".

Жителі Табурища хочуть нові зупинки, особливо на вулиці Дружби. Юрій Котенко нагадав присутнім, що не так давно по місту встановили кілька нових зупинок, але зараз більшість з них в напіврозібраному стані. "Хазяйновиті" світловодці дуже активно розбирають їх на фрагменти, а на встановлення нових потрібні кошти.

Під час засідання Юрій Котенко озвучив приємну новину для мешканців Табурища: цього року проблема з підтопленням Хмельницького мікрорайону врешті вирішиться. На заходи з метою ліквідації наслідків шкідливого впливу води на території нижньої частини міста з державного бюджету виділяється 2 млн. 993 тисячі гривень, з місцевого – 1 млн. 785 тисяч.

"Майже 5 мільйонів гривень буде витрачено на реалізацію цього проекту. За ці кошти планується реконструювати діючі дренажі по всій нижній частині міста, додатково буде побудовано 11 водовідних каналів довжиною близько 5 тисяч 800 метрів. Будуть замінені агрегати з відкачування води на Великому і Малому озерах, розчищено озеро на вул. Вишневій. Такий об’єм робіт буде проведено до кінця року, бо кошти потрібно освоїти у цей термін", – наголосив міський голова.

Обговорили присутні й тему вивезення сміття. Зокрема, йшлося про нарахування плати на людей, які прописані в будинках, але фактично проживають в іншому місці. Акти від квартальних та сусідів, на відміну від соцзахисту, начальника КП ККП Володимира Білана не влаштовують. Якщо людина працює або навчається в іншому місті обов'язково потрібно надати довідку з місця роботи або навчання, тільки в таких випадках припиняється нарахування на цих осіб, підкреслив Володимир Білан.

Ще одна наболіла тема – рух вантажного транспорту по Світловодську. Цистерни та вантажівки просто розбивають вулиці міста. Оптимальний варіант вирішення проблеми – відремонтувати дорогу по вулиці Єгорова, наголосив начальник УЖКГ Віктор Самоляк. Вже розроблено проектно-кошторисну документацію на 18 млн. гривень. На цей проект хотіли залучити державні кошти, але нам відмовили.

За словами комунальника, вони зверталися до міліції, аби ті штрафували порушників. Але водії готові сплатити штраф, ніж бити машину по вулиці Єгорова. Розглядався й варіант встановлення обмежуючих по висоті рамок, щоб фури не проходили. Але виникають нюанси, наприклад, хто буде за них відповідати, у кого зберігатимуться ключі, хто відкриватиме рамки у випадку надзвичайних ситуацій та інші. Тож питання опрацьовується.
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться
Багаторічна проблема з підтопленням Табурища врешті вирішиться

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top