Субота, 20 квітня 2024
Події

Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти Новина з фото

Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти
На черговому засіданні Громадської ради, що відбулося 30 липня в адмінбудівлі, розглянули питання благоустрою та озеленення міста, профілактики й боротьби з амброзією, обговорили перспективи фінансування закладів освіти у новому навчальному році та інші питання, пов’язані з галуззю освіти.


З приводу благоустрою інформував заступник начальника УЖКГ Віктор Боровський. Він детально зупинився на кожному напрямку. Що стосується ліквідації несанкціонованих сміттєзвалищ, коштів на ці заходи цього року з міського бюджету не виділялися, наголосив Віктор Васильович, тому прибирали місто зазвичай гуртом на суботниках. У такий спосіб ліквідували смітники вздовж вул. Приморської, Калініна (біля кладовища) та ін. Що ж зробили комунальники цього року: відремонтували літній театр в парку культури і відпочинку, там замінили та пофарбували лавочки, провели роботи з підготовки міського пляжу: зробили рекультивацію піску, викосили траву, очистили частину водойми від водоростей. На території міста, здебільшого біля пам’ятників, висадили кілька тисяч квітів, а саджанці, надані народним депутатом України Олесем Довгим, посадили в парку Шевченка. Було проведено поточний ремонт доріг від магазину "Апельсин" вниз до вузла зв’язку, та вгору до 10-ї школи, ділянок на вул. Калініна та вул. Леніна-Єгорова. Як повідомив В. Боровський виконавчий комітет знайшов змогу виділити додаткові кошти у сумі 900 тисяч гривень на проведення подальшого поточного ремонту.

На покіс трави з міського бюджету було виділено 30 тисяч гривень. Вже викосили 5 гектарів на суму 14 тисяч. Але, на думку громадськості, цього недостатньо, адже амброзія залишилася не викошеною на багатьох ділянках. Ця проблема не втрачає актуальності, на жаль, зараз з нею боротися стало ще складніше, бо із внесенням змін до законодавства, починаючи з липня 2014 року перевірки підприємств, установ та організацій фізичних осіб контролюючими органами, крім фіскальної служби України, здійснюються виключно з дозволу Кабміну або за заявкою суб’єкта господарювання, наголосив державний фітосанітарний інспектор в Кіровоградській області Анатолій Омельченко. За його словами, протягом січня-липня минулого року при здійсненні перевірок було виявлено 86 порушень, сума стягнутих штрафів склала 8942 гривні, але на сьогоднішній день проведення перевірок не поновлено, тож держаним інспекторам та працівникам СЕС залишається проводити роз’яснювальну роботу через ЗМІ.

В процесі обговорення питання санітарного стану міста член Громадської ради Григорій Губський запропонував відновити зелене господарство. Цю ідею підтримав перший заступник міського голови Сергій Філоненко. Він наголосив, що потрібно фінансувати та підтримувати власне виробництво, тоді люди отримуватимуть заробітну плату, а податки йтимуть у місцевий бюджет:

"Я за те, щоб відновити дільницю з благоустрою, але не в тій формі, яка існує зараз. Це має бути повноцінна дільниця, яка б займалася озелененням міста й іншими питаннями. Безумовно, спочатку потрібно все прорахувати. Фінансувати її можна було б за кошти, що надходять від оренди комунального майна, а це — майже 700 тисяч на рік. Я думаю, на ці гроші можна було б зробити чудовий благоустрій. Також треба шукати будь-які шляхи економії бюджетних коштів. Наприклад, коли постало питання покосу трави і ми шукали виконавців, були різні пропозиції: від 40 копійок (собівартість) за сотку. Кременчужани нам запропонували 28, тож вони й виконували роботи. Зараз виникло питання другої черги покосу, тому я звернувся до УЖКГ, щоб шукали нижчу ціну. І знайшовся місцевий підприємець, готовий виконувати роботу за 25 копійок. Важливо, платити за виконану роботу, а не утримання адміністративного апарату".

З приводу другого питання порядку денного заслухали начальника управління освіти Геннадія Френкеля:

"На сьогодні навчальні заклади на 98% готові до навчального року й до роботи в осінньо-зимовий період. У серпні розпочнуться перевірки закладів наглядовими службами, 4 серпня у Кіровограді ми підписуємо акти в тепловій інспекції, тож до 10 серпня готовність буде 100%. Безумовно, за таку готовність, перш за все, велика подяка батькам учнів та благодійникам, бо на поточний ремонт з місцевого бюджету кошти практично не виділялися".

"Чи зміниться цього року статус 3-ї школи?", "Як будуть ділитися класи з поглибленим вивченням англійської мови?" — ці питання також цікавили присутніх. Геннадій Френкель відповів:

"Зміна статусу школи, це дуже серйозний процес. Ні на одному рівні у місті або в області питання щодо статусу 3-ї школи не розглядалося. Статус школи не змінюється, діти вивчатимуть англійську мову. Поділ класів здійснюватиметься згідно з нормативами міністерства. Навчальні плани і програми не змінюються в жодній школі".
Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти
Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти
Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти
Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти
Про благоустрій міста та статус 3-ї школи говорили громадські активісти


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top