Вівторок, 16 квітня 2024
ТОП-новини ТРК ''Веселка'' Корисна інформація

Якість води на пляжах постійно моніториться Новина з фото Новина з відео

Якість води на пляжах постійно моніториться
Ввідділ держсанепіднагляду у Світловодському районі сумісно з фахівцями Світловодського районного лабораторного відділення додатково повідомляють, що моніторингові дослідження якості води з місць масового відпочинку населення проводяться з травня поточного року.


Лабораторний контроль за якістю води проводиться на 4-х пляжах: міському, в районі Андрушкчиного Яру, в селищі Власівка та на озері Голубе. Готовий до оздоровчого періоду та має санітарний паспорт лише пляж на озері Голубе.

На даний час з перелічених пляжів відібрано 23 проби води та 13 проб грунту (піску). Хімічні показники (як води водоймищ, так і грунту) на всіх перелічених пляжах в межах нормативів. На відміну від бактеріологічних, де результати показали відхилення якості води з водоймища на міському пляжі (3 проби з 4-х відібраних) та в Андрушчиному Яру (одна проба з 3-х відібраних), ще по одній пробі води з даних пляжів знаходяться в роботі. На пляжах озера Голубого та селищі Власівка відхилень якості води водоймищ за бактеріологічними показниками не виявлено.

Всім, хто цікавиться якістю води з пляжів міста, повідомляємо: Держсанепідслужба району і надалі буде проводити лабораторний контроль за якістю води з пляжів з періодичністю відбору проб 1 раз/місяць та інформуванням населення. До речі, на 16 липня 2015 року фахівцями Світловодського районного лабораторного відділення разом з ТРК “Веселка” запланована зйомка сюжету про те, як організований лабораторний контроль за якістю води з пляжів, в тому числі — як проводяться самі лабораторні дослідження. Таким чином ви зможете побачити роботу служби, якби мовити, зсередини.



Тетяна Кривошея,
начальник відділу

Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top