Четвер, 28 березня 2024
Нам пишуть

Як відзначили День Конституції у Світловодську?

Як відзначили День Конституції у Світловодську?

Чи потрібні державні свята? Вочевидь, так, особливо в час коли Україна фактично перебуває в стані війни і її воїнам потрібна, крім матеріальної, ще й моральна та духовна підтримка. Саме державні свята виконують найбільшу патріотичну й націєоб’єднуючу функцію.


Одним із знаменних для українців є святкування Дня Конституції України, бо саме Пилип Орлик, український гетьман, 305 років тому написав першу конституцію нового часу, яка називалась "Договори і Постановлення Прав і вольностей Війська Запорозького".

Отже, як відзначили це свято в Світловодську?

Спочатку була надія на те, що владою буде вдало використаний святковий концерт під відкритим небом із нагоди 40-річчя ансамблю "Ритм", що був запланований на переддень Дня Конституції України, але через погодні умови концерт не відбувся, хоча в той же день мешканці Світловодського району знайшли можливість відсвяткувати й День Конституції, й День району в приміщенні районного будинку культури, а представники молодіжних організацій перенесли проведення першого молодіжного форуму з Набережної в приміщення кінотеатру "Прадо".

З причини дощу не відбувся й урочистий мітинг уже 28 червня в парку біля погруддя Тараса Шевченка, на якому представники бюджетних організацій не дочекались ані влади, ані офіційного скасування заходу.

Небайдужим мешканцям міста, які відгукнулись на заклик окремих громадських організацій міста помолитись за Україну, пощастило більше – вони змогли взяти участь у молебні за Україну, що відбувся в церкві Київського патріархату святителя Миколая, де пам’ятають Божі заповіді любові й те, що:

"потрібно любити свою землю, своїх дітей, рідних та близьких, щоб з любові до них жити, навчатися, працювати, будувати свою державу, бо потрібно, щоб країна вже і тепер жила".


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top