Вівторок, 16 квітня 2024
ТОП-новини Фоторепортаж Відео

Святкування Дня Світловодського району у Великій Андрусівці (ДОПОВНЕНО) Новина з фото Новина з відео

Святкування Дня Світловодського району у Великій  Андрусівці (ДОПОВНЕНО)
Виїжджаючи до Андрусівки у суботу, 27 червня, ми зателефонували голові села Ніні Іванівні Іващенко, щоб спитати, чи не відміняється свято через зливу. Вона відповіла просто: "Колотимося. З’їхався увесь район, як розмістимося у будинку культури, не знаю, але захід відбудеться."


Навіть з місцем для паркування автомобіля були проблеми. Довелося стати далеко від будинку культури і йти під парасолькою вулицею. У приміщенні дійсно не було де яблуку впасти.

Біля входу доволі велику територію "захопила" Павлівська громада зі своєю виставкою. Мабуть раніше за всіх приїхали. Петро Іванович Шевченко, директор школи розповів нам, що він тут разом з Павлівською делегацією бере участь у святі району.

"Наші трудівники підготували стіл достатку. Ось колишній добрий кухар шкільної їдальні Євдокія Іванівна Малій приготувала пироги. Будемо пригощати всіх, хто забажає. Ми хочемо показати, що село живуче, трудівники надіються на краще, але розраховуються на власні сили" – підкреслив Петро Іванович.


Велико-Андрусівська школа представила на суд глядачів виставку “Світ очима дітей". Цікаво було спостерігати, як маленькі діти малюють картини, не зважаючи на фото і відеокамери.

Ледве вмістилися "столи достатку" решти сільських рад району, але настрій від цього, здавалося, лише покращився. Весело, гамірно було у цій частині фойє.

В.о. Миронівського сільського голови Тетяна Петрівна Литвинова, показуючи стіл достатку, сказала:

"Це презентація нашої громади, а це наші таланти, якими гордяться односельчани!".


Завідуюча бібліотекою з Глинська Тетяна Федорівна розповіла нам, що кожна сільрадівська громада підготувала власну презентацію і стіл достатку, а кожен, хто сюди приїхав з села, готував якусь страву, приймав участь у підготовці до свята.

Віктор Опанасович Бурлака – начальник Управління каналу "Дніпро-Інгулець" гордиться успіхами колективу:

"Ми подаємо питну воду мешканцям Кривого рогу, а жителі Херсона і Миколаєва поливають нашою водою лани. Сьогодні під час урочистого відкриття свята я буду заносити державний прапор до зали – така у мене почесна місія."


Громадський активіст і активний дописувач нашого видання Микола Середенко вирішив
долучитися до святкування, перейнятися чудовою атмосферою, поповнитися духом народним:

"Я маю відношення до села Нагірного, це моя мала батьківщина і моїх пращурів, у будь-якому випадку День Світловодського району – це і моє свято!"


Валентин Козярчук розповів нам:

"Мене запросив на свято, як районного виробника, голова райдержадміністрації. Ми зробили невеличку виставку нашої продукції, не все представили, живих свиней немає, хоча могли би поставити клітку і показати окремі зразки людям, у Київ же вивозимо на виставки…"


Олег Медяник вважає захід дуже необхідним людям району. Його теж запросив голова РДА взяти участь у святкуванні. Він також зробив невеличку виставку сирної продукції.

Анатолій Кучугурний віднедавна є головою міськрайонної організації воїнів АТО, тож тепер тісно пов’язує свою громадську роботу зі Світловодським районом.

У концертній залі зібралося теж чимало людей, зайняли місця в очікуванні святкової програми. Ми познайомилися з Оксаною Михайлівною Мотуз, шкільним кухарем, яка вважає подію святом для всього села; з Тамілою Микитівною Криницькою, в минулому працівником торгівлі, колгоспницею, якій виповнилося 73 роки, вона інвалід і дуже розраховує на допомогу народного депутата України Олеся Довгого – дуже потрібні дрова на зиму. З цією метою і дісталася до будинку культури на колясці.

А Леонід Олексійович Романюк підбив гарний підсумок нашим міні-інтерв’ю:

"Де тільки я не був, але завжди повертався у рідне село! У мене на подвір’ї росте груша, їй понад 120 років, а мені лише 80 з половиною і я ще співаю і танцюю! Чи буду сьогодні танцювати? Побачу!"


Святкування Дня Світловодського району у Великій  Андрусівці (ДОПОВНЕНО)
Леонід Олексійович Романюк


Поспілкувавшись з учасниками свята півтори години і не дочекавшись "офіціозу", ми вирушили далі. Та й чи так вже важливо, що скажуть чиновники з трибуни? Гадаю, що вдалий фоторепортаж компенсує неповну інформацію з події. Дивіться!


Інформація
Відвідувачі, які знаходяться в групі Гості, не можуть залишати коментарі до цієї публікації.

Партнери:


Top